FA kup, osmina finala, 18.02.2012, 18:15 h
Sunderland
Sunderland 2:0 Arsenal
Arsenal

Arsenal ostao bez još jednog trofeja

Ante Zovko • subota, 18.02.2012.
Arsenal ostao bez još jednog trofeja

Za razliku od prošlotjednog premierligaškog ogleda, Arsenal na Stadionu svjetla nije uspio preokrenuti rezultat te je poražen od Sunderlanda 2:0 u osmini finala FA kupa.

Arsenal će i ovu sezonu najvjerojatnije završiti bez ijednog trofeja. Nakon što je davno ispao iz utrke za naslov prvaka u Premier ligi, a u osmini finala Lige prvaka u prvoj utakmici poražen od Milana 4:0, ispao je i iz FA kupa.

Arsene Wenger napravio je pet zamjena u odnosu na utakmicu na San Siru. Bila je ovo i prva utakmica nakon povratka Thierryja Henryja u New York Red Bullse nakon što je dovršio dvomjesečnu posudbu. Baš je Henry prošlog tjedna donio bodove Topnicima u Sunderlandu pogotkom u posljednjim trenucima susreta (2:1).

Arteta stvara prvo od rijetkih uzbuđenja u šestoj minuti sjajno izvedenim slobodnim udarce. Lopta je prohujala blizu stative. No, crne vijesti za Arsenal počele su u 11. minuti kad je Coquelin morao zamijeniti Squillacija.

Eventualni znak slabosti Sunderland je dobro iskoristio i počeo vršiti pritisak. Taktika je urodila plodom jer je Arsenal sveden na rijetke pokušaje poput Gervinhova nakon proigravanja Van Persieja. Mignolet je morao reagirati zbog udarca iskosa.

Vermaelen u 40. uspijeva odbiti nabačaj iz slobodnog udarca, ali ne dovoljno daleko. Richardson je dočekao loptu u kaznenom prostoru i iskosa matirao Fabianskog koji je, u raskoraku, mogao samo nemoćno promatrati.

Wenger je u drugom dijelu morao napraviti još dvije prisilne zamjene. Ozlijedili su se Ramsey, umjesto kojeg je u 53. minuti ušao Rosicky, a samo minutu kasnije Walcott je morao uskočiti umjesto Squillacija.

Neraspoloženi gosti nisu nikako uspijevali iskombinirati nešto konkretno, a u 77. minuti zadan im je i konačni udarac. Oxlade-Chamberlain dobro je istrčao kontru Sunderlanda, no imao je nesreću da ga ubačena lopta udari, a od njega se odbije u stativu i konačno u gol.

FA kup

osmina finala

Chelsea1:1Birmingham City
Everton2:0Blackpool
Norwich City1:2Leicester City
Millwall0:2Bolton
Sunderland2:0Arsenal
Crawley Town0:2Stoke City
Stevenage0:0Tottenham
Liverpool6:1Brighton & Hove
Birmingham City0:2Chelsea
Tottenham3:1Stevenage

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.02.2012. u 18:28
    misterno80@ potpuno se slazem,o*neill je jedan od najboljih trenera u ligi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.02.2012. u 13:13
    Ovo nam je i trebalo jos da na kraju ne zavrsimo ni 4ti,pa se onda uprava sjeti dat pare za nekog dobrog igraca,jer ovo je sve veca sramota.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.02.2012. u 07:49
    O'Neill opet dokazuje da je jedan od najboljih trenera u ligi-stvarno jedva cekam da mu neki jaci klub pruzi priliku pa da to dokaze i na velikoj sceni-naravno da bi mi bilo najdraze da zamijeni sir Alexa (kad ovaj odluci otic u mirovinu-naravno!) jer bi bil idealno rijesenje umjesto svih ovih... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.02.2012. u 00:20
    3 za 3...njima Sunderland pusti pobjedu u prvenstvu...a Arsenal njima u kupu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.02.2012. u 23:11
    što se to događa više???
    Obrisan korisnik