FA kup, osmina finala, 07.03.2012, 20:30 h
Tottenham
Tottenham 3:1 Stevenage
Stevenage

Video: Defoe dvaput za četvrtfinale Spursa

Josip Tolić • srijeda, 07.03.2012.
Video: Defoe dvaput za četvrtfinale Spursa

U ponovljenoj utakmici osmine finala FA kupa Tottenham je izborio plasman među posljednjih osam pobjedom 3:1 iako je trećeligaš imao vodstvo...

Spursi su iz drugog pokušaja ipak uspjeli pobijediti člana League One Stevenage u osmini finala FA kupa. Harry Redknapp izveo je kombinirani sastav na travnjak White Hart Lanea s Lukom Modrićem na klupi, a Nikom Kranjčarom u prvih 11. Jedina dvojica igrača iz početne postave u prvenstvenom porazu protiv Manchester Uniteda bili su Kaboul i Dawson.

Početak utakmice bio je kao iz snova za omalenog trećeligaša koji je u London došao tražiti čudo. Već u trećoj minuti Nelsen je srušio Byroma u kaznenom prostoru za jedanaesterac, a igrač nad kojim je napravljen prekršaj sam je izveo najstrožu kaznu te pogodio za 0:1.

Vezane vijesti

Byrom se ponovno mogao proslaviti u 25. minuti kada je iz slobodnog udarca asistirao Ashtonu, a branič gostiju glavom prebacio vrata Tottenhama. Kazna je stigla već u idućoj minuti iz solo-akcije Jermainea Defoea. Engleski reprezentativac umalo je preokrenuo rezultat samo nekoliko minuta poslije, no vratar Stevenagea Chris Day refleksno je zaustavio njegov udarac iz blizine.

Ono što se gostima dogodilo u prvom dijelu ponovilo se u nastavku. Igrala se 51. minuta kada su Melee i Roberts prokockali svoje šanse, a domaćini su odgovorili iz jedanaesterca kojeg je izborio Bale, a realizirao Adebayor.

Velšanin je do kraja pogodio vratnicu u 63. minuti, a Stevenage bio blizu golu dvije minute poslije nakon Byronova udarca glavom, no rezultat se nije mijenjao sve do 75. minute. Bale je brzim izvođenjem auta proigrao Defoea koji je svojim drugim golom zapečatio slavlje Spursa u kojem je Kranjčar prisustvovao do 81. minute, a Modrić nije ulazio u igru.

Tottenham će u četvrtfinalu odmjeriti snage s Boltonom, a ostali parovi su: Everton - Sunderland, Chelsea - Leicester City i Liverpool - Stoke City. Utakmice se igraju 17. i 18. ožujka.

FA kup

osmina finala

Chelsea1:1Birmingham City
Everton2:0Blackpool
Norwich City1:2Leicester City
Millwall0:2Bolton
Sunderland2:0Arsenal
Crawley Town0:2Stoke City
Stevenage0:0Tottenham
Liverpool6:1Brighton & Hove
Birmingham City0:2Chelsea
Tottenham3:1Stevenage

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.03.2012. u 16:47
    i sad te ja Harry pitam što će ti Saha uz ovog Defoe-a?!
    Obrisan korisnik
  • Caracalla08.03.2012. u 14:53
    rek'o bi da je gol stoljeca a ne penal...
    Caracalla
  • Obrisan korisnik08.03.2012. u 08:56
    vidi balea sto ju baca ko rory
    Obrisan korisnik