FA kup, osmina finala, 06.03.2012, 20:45 h
Birmingham City
Birmingham City 0:2 Chelsea
Chelsea

Video: Chelsea u četvrtfinalu FA kupa

Marko Domljanović • utorak, 06.03.2012.
Video: Chelsea u četvrtfinalu FA kupa
Foto: EPA

U ponovljenoj utakmici osmine finala FA kupa Chelsea je potpuno zasluženo svladao Birmingham i prošao dalje. Domaćini su vrlo dobar otpor pružili u prvom dijelu, ali u drugom poluvremenu gosti iz Londona bili su jednostavno prejaki.

Nakon šokantnog poraza od West Bromwicha koji je uzrokovao promjenu na klupi londonskog kluba, Chelsea se trebao obračunati s Birminghamom u ponovljenoj utakmici osmine finala FA kupa. Roberto Di Matteo postavljen je za kormilo Bluesa do ljeta i svoj je mandat otvorio pobjedom.

Gosti su do vodstva mogli već u drugoj minuti nakon što je Torres fino uposlio Matu koji na trenutak oklijeva, a zatim puca preslabo da bi savladao Doylea. Birmingham je vrlo brzo došao do daha i uspostavio ravnotežu na terenu, ali i iduća prilika na utakmici bila je za goste jer Kalou u 18. minuti pronalazi Ramiresa, a ovaj puca preko gola.

Tri minute kasnije gužva pred gostujućim golom nakon što je N'Daw izveo jedno dugo ubacivanje rukom. Obrana Chelseaja se nije snašla i do lopte dolazi Spector koji puca ravno u protivničkog vratara. Na iduću priliku čekalo se do 33. minute kada je iz udarca iz kuta ubacio Mata, ali Cahill na drugoj vratnici reagira loše i lopta odlazi pokraj gola.

U završnici prvog dijela bilo je nekoliko dobrih prilika s obje strane, no niti jedna lopta nije pronašla svoj cilj. Najprije je u 37. minuti Mata fino ubacio za Torresa koji je ostao prekratak za koji centimetar, a u 40. minuti slijedi najbolja prilika u prvom dijelu jer je Žigić odlično glavom reagirao na ubačenu loptu, a Čech sjajnom paradom odbija loptu preko gola.

Uslijedio je još jedan pokušaj Mate, ovaj put s ruba kaznenog prostora, a u posljednjoj minuti je i Torres pobjegao domaćoj obrani, ali niti jedan pokušaj nije bio dovoljno precizan i zanimljivo prvo poluvrijeme završava bez pogodaka.

To se promijenilo nakon deset minuta igre u drugom poluvremenu - Ramires je ubacio, a nakon gužve u kaznenom prostoru lopta dolazi upravo do Mate koji napokon pogađa za 0:1. Isti igrač mogao je prelomiti utakmicu samo dvije minute kasnije kada prima loptu u izglednoj poziciji, no ovaj put gađa pored domaćih vrata.

Ipak, na drugi gol nije trebalo puno čekati - u 61. minuti Meireles je sjajno potegao s ruba šesnaesterca i neobranjivo pogodio rašlje Birminghamova gola za sigurnih 0:2.

Ni nakon tog pogotka gosti nisu posustali, a to se posebno odnosi na neumornog Matu koji je bio daleko najaktivniji na terenu. Španjolac je još jednom pored gola pucao u 64. minuti, a šest minuta kasnije dobio je i priliku s bijele točke nakon prekršaja na Torresu od strane N'Dawa. Međutim, vrlo dobri Doyle uspijeva zaustaviti taj udarac.

Osim Mate, i Torres je bio prilično aktivan na utakmici i u 76. minuti sjajno upošljava usamljenog Sturridgea na rubu peterca koji se nekako uspio spetljati i upropastiti odličnu prigodu. U 82. minuti domaćini su mogli vratiti neizvjesnost u utakmicu jer je Mutch izašao sam pred protivničkog vratara. Na žalost domaćih navijača, lopta je otišla visoko iznad grede. Dvije minute prije kraja udarac je isprobao i King, ali češki vratar još jednom brani pa Chelsea zasluženo ulazi u četvrtfinale FA kupa.

FA kup

osmina finala

Chelsea1:1Birmingham City
Everton2:0Blackpool
Norwich City1:2Leicester City
Millwall0:2Bolton
Sunderland2:0Arsenal
Crawley Town0:2Stoke City
Stevenage0:0Tottenham
Liverpool6:1Brighton & Hove
Birmingham City0:2Chelsea
Tottenham3:1Stevenage

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Caracalla07.03.2012. u 16:00
    pretpostavljam da mu je dres bio krvav pa ga, po pravilima, morao skinuti.
    Caracalla
  • Obrisan korisnik07.03.2012. u 14:26
    zasto tamnoputi igrac koji je skrivio penal nema broja na dresu!?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.03.2012. u 14:04
    Ovaj Mata stvarno ne zna pucat penale
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.03.2012. u 13:30
    Navijam za cheslea od 1996,Cheslea pod Boasom je najlošija ekipa koju sam ja ikada gledao,bilo je i lošiji sezona ali se igrao nogomet ovo nije ništa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.03.2012. u 10:21
    14_88 Mourinho je u prvoj sezoni osvojio liga kup i prvenstvo.Nemoj pisati nebuloze samo zato da bi pisao.
    Obrisan korisnik