Rukomet

Zagrebaši kreću po prvu pobjedu u nizu

Zvonka Keliš • nedjelja, 11.03.2012.
Zagrebaši kreću po prvu pobjedu u nizu
Foto: Kristijan Komarica

Momčad CO Zagreba nastavlja s obavezama u Regionalnoj rukometnoj ligi u kojoj je u drugom ovosezonskom derbiju očekuje dvoboj s rukometašima Metalurga. Nakon podjele bodova u prvom dijelu sezone zagrebačka i skopska momčad u novom će dvoboju pružiti pravu uvertiru u ono što slijedi, a to je borba za plasman u četvrtfinale Lige prvaka. Iako gosti u Varaždin stižu gotovo bez cijele prve postave, Zagrebaši na put kreću u punom sastavu, a kapetan Zlatko Horvat vjeruje da će se trud i rad hrvatskog prvaka isplatiti.

Tjedan je za rukometaše CO Zagreba nakon osmodnevnih mini priprema u Poreču započeo domaćim susretom 17. kola Regionalne rukometne lige u sklopu kojeg im je u goste stigla beogradska Crvena zvezda. Iako su gosti stigli bez svoje prve sedmorke Zagrebaši su u susret ušli ozbiljno te su u izuzetno visokoj i uvjerljivoj pobjedi (50:25) uspjeli odmoriti neke ključne igrače, ali i na terenu ponovno vidjeti Ivana Balića koji je nakon kraće pauze napravio prve korake u službenoj utakmici, kao i Tončija Valčića koji je zaigrao i u napadu gdje je, isto kao i u obrani, izuzetno bitan, a priliku da pokažu što znaju dobili su i mlađi igrači koji su dobivenu minutažu uistinu iskoristili i opravdali.

Bolnica u Metalurgu

Ozlijeđenih igrača u redovima makedonske momčadi ne nedostaje tako da u Varaždin neće putovati njih čak sedmorica. Mojsovski se, naime, još oporavlja od ozljede koljena, Marković je ozlijedio ruku u susretu s Bosnom, Kozlina je zadobio hematom na nozi, dok se Jonovski oporavlja od istegnuća. Van terena već neko vrijeme su Batinović i Rakčević, dok je Stanić zatražio mali predah zbog umora.

Vezane vijesti

Ovaj tjedan za CO Zagreb nije trebao biti nimalo lak te ih je nakon zamjene domaćinstva s Crvenom zvezdom očekivao put u Vardar na novo gostovanje u SEHA ligi. Međutim, Zagrebaše je tada dočekala loša vijest. Naime, u utorak je nakon teške bitke s bolešću preminuo direktor RK CO Zagreba, Bartol Kaleb te rukometaši Zagreba stoga nisu krenuli put Vardara.

Unatoč odgodi dvoboja s Vardarom, CO Zagreb se morao posvetiti treninzima te se pripremati za drugi ovosezonski derbi Regionalne lige, kao i prvi od tri u nizu susreta s makedonskim Metalurgom trofejnog hrvatskog trenera, ali i bivšeg trenera Zagreba, Line Červara. U sklopu 20. kola SEHA lige Metalurg, naime, stiže u Varaždin gdje će pokušati izboriti itekako vrijedne regionalne bodove.

Gust raspored

No, kao što su i Zagrebaši ovoga tjedna bili zaposleni, bili su to i rukometaši Metalurga koji su odrađivali zaostale susrete prvog i 12. kola Regionalne lige u kojima su snage trebali odmjeriti s momčadi Bosne. Kako bi si, zbog prenatrpana rasporeda, olakšali situaciju dogovoreno je da će oba dvoboja biti odigrana u Skoplju i to dva dana za redom. Nakon slavlja s čak 25 pogodaka razlike (36:11) prvoga dana, čime su izjednačili najuvjerljiviju pobjedu u SEHA ligi, rukometaši Metalurga drugog su dana slavili 31:19 te su tako upisali šest novih bodova, ali se i popeli stepenicu više od Zagreba na tablici te sada zauzimaju drugo mjesto.

Putnici u Varaždin

Lino Červar na raspolaganju u Varaždinu ima sljedeće igrače: golmane Angelova i Mitrevskog, pivote Dimovskog i Naumovskog, krila Alušovskog, Manaskova, Mojsoskog te Georgievskog, dok u vanjskoj liniji može računati na Mirkulovskog, Levova, Stoilova, Markovskog, Stojcevskog te Madžovskog.

Međutim, pred važne susrete s CO Zagrebom, unatoč uvjerljivim pobjedama nad Bosnom, u redovima Metalurga trenutno vlada prava mala bolnica, naime, čak sedmorica igrača, dakle, gotovo cijela prva postava, podlegla je ozljedama ili se, pak, oporavlja od istih tako da će Lino Červar u Varaždin povesti tek 14 igrača od kojih su neki potpuno novi, dok će drugi iz standardne defenzivne uloge morati prijeći i u onu ofenzivnu. U prvom od tri u nizu susreta sa Zagrebom Červar tako neće moći računati na Darka Stanića, Naumčea Mojskovskog, Miladina Kozlinu, Žarka Markovića, Acu Jonovskog, Damira Batinovića te Mladena Rakčevića koji vjerojatno neće biti spremni ni za novi Metalurgov susret u SEHA ligi u kojem ih već 13.3. očekuje Izviđač.

Trenutno drugoplasirana i trećeplasirana momčad SEHA lige ove su sezone, međutim, već odmjerile snage i to u Skoplju gdje su u dvorani Avtokomanda pred oko dvije tisuće gledatelja odigrale čvrstu utakmicu s malo postignutih pogodaka i mnogo posla u samoj obrani. Prvi derbi Regionalne lige bio je rezultatski izjednačen većim dijelom susreta, a tek je u drugom dijelu utakmice domaćin uspio izboriti prednost od pet pogodaka koja se potom ubrzo otopila pod naletom Zagrebovih igrača. Pred sam kraj, pri rezultatu 17:17, domaća je momčad ipak mogla doći do pobjede, no pogodak Kozline nije priznat, a u novom napadu trese se vratnica, ali ne i mreža gostujuće momčadi. Konačno, zanimljiv i napet susret u Skoplju završava neriješenim rezultatom 19:19 i realnom podjelom bodova.

Ta divna sudba

Sudbina se, pak, pobrinula da ovakvih dvoboja bude i više, te je uz onaj redovni, uzvratni susret u Regionalnoj ligi, na Zagrebovu domaćem terenu, odlučila kako će ove dvije momčadi snage ove sezone odmjeriti još dva puta. Naime, sudbina je prste umiješala u ždrijeb parova osmine finala rukometne Lige prvaka te je hrvatskog prvaka uparila s momčadi Metalurga u borbi za prolaz dalje u četvrtfinale natjecanja za prvaka Europe.

Metalurg - CO Zagreb

U sklopu devetog kola Regionalne rukometne lige momčad CO Zagreba stigla je u goste makedonskom Metalurgu kako bi u onom pravom, napetom derbiju pokušala izboriti sva tri boda. Izjednačeno je, ali i borbeno, bilo tijekom cijelog susreta koji na koncu završava remijem 19:19 i podjelom bodova. Metalurg su do boda predvodili Stanić s 11 obrana te Naumče Mojsovski sa sedam postignutih pogodaka, dok su najbolji kod Zagreba bili Marko Kopljar i Ljubo Vukić s po četiri gola, dok je Marin Šego obranio sedam udaraca.

Također, ta ista sudbina htjela je i da se sva tri preostala ogleda ovih momčadi odigraju unutar tri tjedna u mjesecu ožujku te će tako igrači Ivice Obrvana nakon susreta u Varaždinu, naredne subote zaigrati u Skoplju gdje ih u dvorani Borisa Trajkovskog, bivšeg makedonskog predsjednika, očekuje oko sedam tisuća vjernih makedonskih zaljubljenika u rukomet. Budući da je dvorana rasprodana u samo tri sata, sasvim je sigurno kako odlična, ali i užarena atmosfera u Makedoniji neće izostati. Domaćinstvo uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka pripalo je, pak, CO Zagrebu, koji će pred domaćom publikom u zagrebačkoj Areni dati sve od sebe kako bi se u nju ponovno vratio i u onom četvrtfinalnom susretu.

A što oni kažu?

Kapetan Zagrebaša, Zlatko Horvat, nakon susreta i uvjerljive pobjede nad Crvenom zvezdom, kao i njegova zasluženog predaha, nadao se kako će dvoboj s Vardarom, koji je na koncu odgođen, poslužiti kao odlična uvertira u susrete s Metalurgom, ali je i najavio kako unatoč tome što Červar u Varaždin dolazi sa svojom drugom postavom, Zagreb ide u punom sjaju: "Načuo sam da Lino u Varaždin dolazi s drugom momčadi, no mi u Varaždin svakako idemo u punom sastavu."

Najbolji strijelac Lige prvaka pred susrete s Metalurgom pojasnio je kakva ih momčad očekuje, ali i koja su njegova očekivanja: "Metalurg je težak protivnik s dobro posloženom ekipom, velikim fondom igrača te Stanićem na golu. Međutim, vjerujem da mi uz pravi pristup, kakav smo imali i do sada, možemo s utakmica otići kao pobjednici. Siguran sam da tako razmišljaju i rukometaši Metalurga, no mi sada moramo pokazati sve ono što smo cijelu sezonu radili", kazao je Horvat.

Najefikasniji Zagrebaš u susretu s Crvenom zvezdom, Jerko Matulić, morao se složiti sa svojim kapetanom kako susret s Makedoncima neće biti nimalo lagan: "Bit će jako veselo s Metalurgom, očekuje nas mnogo nadmudrivanja i nadigravanja, ali mi imamo ulogu laganog favorita te stoga i obavezu tu ulogu i opravdati te se nadam da ćemo to i učiniti", zaključio je Matulić.

Unatoč izostanku gotovo cijele prve postave makedonske momčadi, susret u Varaždinu dat će prvi uvid u ono što ove dvije momčadi spremaju za one najvažnije oglede, točnije, dvoboje osmine finala Lige prvaka. U drugi ovosezonski derbi Regionalne lige Zagrebaši, pak, idu s oporavljenim Balićem, dakle, u punom i najsnažnijem sastavu, te očekuju i žele prvu od tri pobjede u nizu nad rukometašima Line Červara koji, iako dolazi sa samo 14 igrača, zasigurno sprema nešto posebno što svakako osigurava novu napetu borbu Zagreba i Metalurga, ali ovoga puta na terenu varaždinske Arene.

Regionalna liga, 20. kolo:
CO Zagreb - Metalurg, Arena Varaždin, 15:30

Regionalna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

20. kolo

Lovćen Cetinje31:22Sutjeska Nikšić
Vardar Skoplje26:21Izviđač CO
Prešov28:26Nexe Našice
RK Zagreb30:25Metalurg Skoplje
Borac Banja Luka32:22Metaloplastika Šabac
Crvena zvezda-:-Bosna BH Telecom
1RK Zagreb 23748:601+14756
2Vardar Skoplje 22610:554+5653
3Prešov 23737:634+10349
4Metalurg Skoplje 20527:430+9745
5Nexe Našice 22628:569+5939
6Lovćen Cetinje 21547:552-536
7Borac Banja Luka 22620:576+4435
8Metaloplastika Šabac 20483:526-4317
9Izviđač CO 19488:548-6010
10Bosna BH Telecom 16360:504-14410
11Sutjeska Nikšić 20451:579-1287
12Crvena zvezda 18436:562-1263

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.03.2012. u 16:23
    14 -14 na poluvremenu, Obrvan besan :-D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.03.2012. u 11:52
    Pa iskreno.. SEHA u ovom obliku i nije vrijedna komentara. Ovakva liga nije bila vrijedna napuštanja naše lige. Možda dogodine bude bolje.
    Obrisan korisnik
  • Ronaldo911.03.2012. u 09:51
    ako vec nije bilo ni jednog, nisi onda ti morao napisat prvi komentar tak glup, mogo su napisat ovo sta cu ja sad... Zagreb je kvalitetnija ekipa i ocekujem vec danas jednu dobru utakmicu i naravno pobjedu, sretno Zagreb
    Ronaldo9
  • Obrisan korisnik11.03.2012. u 09:39
    Nema ni jednog komentara, da, jer nije vrijedno komentirati!!!!!!
    Obrisan korisnik

Regionalna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

20. kolo

Lovćen Cetinje31:22Sutjeska Nikšić
Vardar Skoplje26:21Izviđač CO
Prešov28:26Nexe Našice
RK Zagreb30:25Metalurg Skoplje
Borac Banja Luka32:22Metaloplastika Šabac
Crvena zvezda-:-Bosna BH Telecom
1RK Zagreb 23748:601+14756
2Vardar Skoplje 22610:554+5653
3Prešov 23737:634+10349
4Metalurg Skoplje 20527:430+9745
5Nexe Našice 22628:569+5939
6Lovćen Cetinje 21547:552-536
7Borac Banja Luka 22620:576+4435
8Metaloplastika Šabac 20483:526-4317
9Izviđač CO 19488:548-6010
10Bosna BH Telecom 16360:504-14410
11Sutjeska Nikšić 20451:579-1287
12Crvena zvezda 18436:562-1263