Ostali sportovi

Sandra Perković pobijedila u američkom Eugeneu, postavila rekord mitinga

Sportnet • subota, 02.06.2012.
Sandra Perković pobijedila u američkom Eugeneu, postavila rekord mitinga
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska atletičarka Sandra Perković pobijedila je u američkom Eugeneu na natjecanju Dijamantne lige.

Sandra Perković pobijedila je u Eugeneu s hicem od 66,92 metra, te tako postavila novi rekord mitinga. Osvojila je četiri nova dijamantna boda i trenutno je vodeća diskašica s ukupno osam osvojenih bodova.

Drugo mjesto osvojila je Ruskinja Darja Piščalnikova sa 63,76 m, dok je treća bila Poljakinja Zaneta Glanc s hicem od 62,84 m.

"Natjecanje je bilo OK, opet je padala kiša, na zagrijavanju nije bilo ništa i kako je počelo natjecanje tako je počeo pljusak. Prvi hitac sam bacila 59 m samo da ostanem u igri jer šest bacačica ide dalje, drugi sam bacila 63,70 m i bila prva. Nakon toga me prebacila Ruskinja Darja, ušla sam u krug i bacila 66,92 m, znala sam da po ovakvom vremenu nitko ne može baciti dalje", otrkila je hrvatska atletičarka nakon natjecanja.

"Htjela sam ja baciti još dalje, ali kiša nije dopuštala, bila je sve jača, brisali smo krugove, ali uzalud. Čak sam se u jednom hicu na 65 m okrenula na kraju što nije moj stil. Bilo je gore nego u Šangaju. Isto tako mreža je bila neobična za natjecanje. Ali eto opet sam uspjela, opet pobjeda, četiri boda i rekord mitinga i idemo dalje."

"Upravo opet mijenjam hotel, treći put zaredom jer sutra rano po američkom vremenu putujem kući. Dođem kući tri dana i spremam se za Oslo. Nadam se da će tamo opet biti ludilo, ali ovaj put bez kiše", zaključila je.

Bacanje diska, Eugene:
1. Sandra Perković 66, 92 metara
2. Darja Piščalnikova 63, 76 metara
3. Zaneta Glanc 62,84 metara

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.06.2012. u 20:41
    Čestitam-sve bolje od boljega
    Obrisan korisnik