Nogomet

Prandelli: "Trebali smo im otežati posao nakon što smo zabili"

Vedran Babić • nedjelja, 10.06.2012.
Prandelli: "Trebali smo im otežati posao nakon što smo zabili"
Foto: EPA

Gotovo unaprijed "otpisana" reprezentacija Italije osvojila je bod protiv branitelja naslova Španjolske i zakomplicirala situaciju u skupini C. Iako Furija nije stigla do pobjede, njezin izbornik Vicente del Bosque nije previše razočaran, dok je njegov kolega na suprotnoj strani, Cesare Prandelli, priznao kako je ova utakmica puno potrošila njegove igrače...

Zanimljiva i uzbudljiva utakmica u Gdansku u PGE Areni između dvaju velikana, Španjolske i Italije, završena je neodlučenim rezultatom, 1:1. Pokazalo se tako da Azzurri zaista ne odgovaraju Furiji jer su potonji u međusobnim susretima na velikim natjecanjima do sada slavili samo jednom.

"Naravno da smo željeli pobjedu, ali nisam razočaran", izjavio je španjolski izbornik Vicente del Bosque, koji je mnoge iznenadio poslavši na teren momčad bez klasičnog napadača i s jako puno veznih igrača.

"Završili smo utakmicu puni odlučnosti i s dosta šansi za pobjedu. Utakmica je bila izjednačena, znali smo da će takva biti. Italija nas je pritiskala, a mi smo bili solidni u posjedu lopte", dodao je del Bosque.

"Fabregas je igrač koji je odličan u ulasku u završnice akcija. Pokušali smo ga iskoristiti na način za koji smo mislili da je najbolji." - Vicente del Bosque

"Malo smo ostali iznenađeni postavom Španjolske, ali složili smo se da se trebamo koncentrirati na svoju igru", rekao je Cesare Prandelli.

Obje momčadi imale su svoje prilike prije nego što je Italija u 61. minuti povela. Prandellijev joker s klupe, Antonio Di Natale, prihvatio je odličnu loptu Pirla i matirao Casillasa. Di Natale je u igru ušao samo nekoliko minuta nakon što je Balotelli u svom ležernom stilu propustio izglednu priliku.

"Uveo sam Di Natalea umjesto Balotellija ne zato što je Mario promašio tu priliku nego zato jer sam osjećao da nam treba više dubine u napadima", izjavio je Prandelli, koji je također eksperimentirao s De Rossijem na poziciji stopera i s formacijom 3-5-2.

Samo tri minute trajalo je vodstvo Italije. Silva je proigrao Fabregasa, a ovaj zatresao Buffonovu mrežu za postavljanje konačnog rezultata.

"Razočaralo me što smo im dopustili brzo izjednačenje. Igrali smo protiv svjetskih prvaka, ali trebali smo im otežati posao nakon što smo zabili", kazao je Prandelli.

Do kraja utakmice Torres je imao dvije sjajne prilike za pobjedu Španjolske, a Di Natale za pobjedu Italije, no rezultat se više nije mijenjao. Poslije prvog kola Španjolska i Italija imaju po jedan bod te će prve pobjede tražiti protiv Irske odnosno Hrvatske.

"Moramo popraviti neke stvari. Analizirat ćemo utakmicu i poraditi na nekim stvarima. Potrošili smo mnogo energije koju ćemo morati nadoknaditi uoči iduće utakmice", zaključio je Prandelli, dok je del Bosque dodao kako je na koncu sretan remijem.

EP 2012. - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Španjolska1:1Italija
Hrvatska3:1Irska
1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.06.2012. u 10:33
    talijani imali sreču što su španjolci igrali bez klasičnog napadača. S Toresom je bilo več kasno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.06.2012. u 10:32
    utakmica iznad mogučnosti talijana-obrana strašno pliva
    Obrisan korisnik