Nogomet

Strinić: "Sumnje u moje mogućnosti me samo dodatno motiviraju da budem još bolji"

Iz Warke:Bernard Jurišić • ponedjeljak, 11.06.2012.
Strinić: "Sumnje u moje mogućnosti me samo dodatno motiviraju da budem još bolji"
Foto: Davor Sajko

U početnoj momčadi Slavena Bilića vjerojatno nema osporavanijeg igrača od Ivana Strinića. No, i lijevi branič Dnipra uklopio se u vrlo dobru hrvatsku predstavu na otvaranju Eura u Poznanu i potvrdio da je Bilić donio dobru odluku kad ga je pretpostavio Pranjiću...

Ivan Strinić protiv Irske je ubilježio svoj 18. nastup u dresu hrvatske reprezentacije i napokon ujedinio sve u dojmu kako je odigrao vrlo dobru partiju. 25-godišnji Splićanin priznao je kako je jučer odigrao utakmicu karijere:

"Odigrao sam dobro, pobijedili smo i mislim da je ovo definitivno dosad najveća utakmica u mojoj karijeri s obzirom na njezin značaj."

Strinić i Perišić, Hajdukove "izbjeglice"

Po lijevoj strani hrvatske reprezentacije ordinirala su dvojica igrača koji su "odlepršali" iz Hajdukove omladinske škole na poziv francuskih klubova ne odigravši utakmicu za Hajdukove seniore. Strinić se preko Hrvatskog dragovoljca ipak vratio u Hajduk, izborio za nacionalni dres i prodao u Ukrajinu, dok je Ivan Perišić preko Francuske i Belgije stigao do Borussije Dortmund. Danas su obojica vrlo važni igrači Bilićeve momčadi.

"Bili smo dobro sinkronizirani, dobro smo funkcionirali i prema naprijed i prema natrag. Mislim da možemo biti zadovoljni i nas dvojica, ali i izbornik."

Pobjeda Hrvatske, prema Striniću, produkt je odlične pripreme i analize irske momčadi.

"Puno smo ih analizirali i znali što treba napraviti za dobar rezultat. Nismo im davali nikakve šanse, znali smo gdje su bolji, gdje su slabiji i gdje ih trebamo 'napasti'."

Koliko vas je poremetilo irsko izjednačenje u 19. minuti?

"Izjednačenje nas nije previše poremetilo, vidjeli ste da smo poslije tog pogotka još snažnije krenuli naprijed i što prije vratiti vodstvo."

Irci smatraju da je drugi hrvatski gol pao iz zaleđa, ali buniti se možemo i mi, jer je izjednačujući pogodak Iraca postignut nakon nepostojećeg prekršaja Ćorluke.

"Bilo je nekoliko situacija u kojima je sudac davao prednost Ircima, čak i kod tog njihovog pogotka mislim da prekršaj Ćorluke nije postojao. No, ne trebamo pričati o suđenju, treba općenito ostaviti Irsku iza sebe i spremati se za nove utakmice."

Reprezentacija se danas iz Poznana preko Varšave vratila u Warku, a u glavnom poljskom gradu posjetili su spomenik Varšavskom ustanku. Irci su arhivirani, ispred nas su dani u kojima ćemo se baviti Talijanima.

Slika 1 od 1.
Foto: Kristijan Komarica

"Gledali smo Talijane prvo poluvrijeme protiv Španjolaca i izgledali su dosta dobro. Međutim, mi smo pokazali da se možemo nositi s njima, trebamo se dobro spremiti i pokušati ih iznenaditi. Ne treba puno pričati o njihovim igračima, to su sve ekstra klase. Neće nam ih biti lako zadržati, ali vjerujem da možemo, a da će naš napad opet zabijati."

Smetaju li vas ili motiviraju česte sumnje u vaše mogućnosti u nacionalnom dresu?

"Te stalne priče me motiviraju da budem još bolji, iako nije uvijek lako slušati sumnje u tebe. Kad mi je izbornik rekao da ću igrati na meni je bilo da se skoncentriram i potpuno posvetim utakmici i to sam učinio. Mislim da je izgledalo dobro."

Irce smo arhivirali, slijede nam Talijani i Španjolci. Kakvim ocjenjujete remi naših narednih protivnika u prvoj utakmici, je li to Hrvatskoj korisno ili otežavajuće?

"Ne trebamo mi puno razmišljati o drugim utakmicama, trebamo se koncentrirati na sebe i svoju igru, a ostali što naprave. Teško mi je reći je li remi Španjolske i Italije dobar ili loš za nas, to ćemo znati kad završe sve utakmice. Nas Irci nisu ničim iznenadili jer smo se za njih dobro pripremili, ali tko zna kako će još biti u njihovim utakmicama. Tvrdi su oni, a imat će i Trapattoni motiva protiv "svoje" Italije. Kako god bilo, sve je u našim rukama."

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.06.2012. u 14:39
    najbolji mi bio komentar kad je jedan tu tip spomenuo da je Pamic bolji od Strinica...tipican primjer covjeka kojem je bitno samo prigovarati...nije Strinic klasa ali nemamo boljeg i pustite decka da pokaze sto zna...protiv Irske je bio dobar..Italja je ipak puno jaca ai vidjeti cemo..naprijed... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.06.2012. u 11:59
    Talijani su druga priča od Iraca, nadan se da će odigrat dobro iako bi radije protiv Talijana stavio na tu poziciju Ćorluku ko u Instanbulu a Jo Šimunića na stopera..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.06.2012. u 11:59
    odlično iskorišteno ukazano povjerenje
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.06.2012. u 11:58
    i pozitivan inat jevelika stvar
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.06.2012. u 11:10
    Striniću se ovdje i dalje predbacuje da ne igra dovoljno prema naprijed, a upravo on je svojim pritiskom izborio korner odmah na početku nakon kojeg je nastala akcija za prvi gol. On je najbolje rješenje koje imamo za obrambenog lijevog beka. Imamo i Pranjića, ali on je više ofenzivni... [više na forumu]
    Obrisan korisnik