Nogomet

Pepe: "Nagrađeni smo za našu odlučnost i borbu do kraja"

Maj Gašparac • srijeda, 13.06.2012.
Pepe: "Nagrađeni smo za našu odlučnost i borbu do kraja"
Foto: EPA

Nogometaši Portugala u drugom kolu Europskog prvenstva svladali su Dansku 3:2 i tako izborili izuzetno bitna tri boda. Sada su Portugalci u puno boljoj poziciji i s optimizmom očekuju zadnju utakmicu u skupini u kojoj će im protivnik biti Nizozemska.

Pobjedu je Portugalu donio napadač Silvestre Varela, svojim zgoditkom u završnici utakmice. Sada je ekipa Paula Benta u puno boljoj poziciji i dobro raspoložena očekuje utakmicu protiv Nizozemske.

Portugalci su u susretu protiv Danaca već u 41. minuti imali prednost od dva pogotka, ali nisu ju uspjeli zadržati: "Mislim da smo jako dobro započeli utakmicu, ali kasnije smo propustili par prilika i dozvolili Danskoj da izjednači. No, na kraju se pojavio Varela i jako nam pomogao sa svojim pogotkom", izjavio je branič portugalske reprezentacije, Pepe, za SIC.

"Nakon izjednačenja smo bili jako umorni, ali nagrađeni smo zbog svoje odlučnosti da se borimo do kraja", zaključio je branič Real Madrida.

Portugalski izbornik Paulo Bento bio je zadovoljan predstavom svojih nogometaša: "Pokazali smo karakter i izborili pobjedu koju zaslužujemo. Odigrali smo dvije dobre utakmice protiv dva snažna protivnika i na pravom smo putu. Bili smo razočarani nakon poraza od Njemačke, ali sada je sve u našim rukama", prenosi njegovu izjavu uefa.com.

Mladi trener istaknuo je kako će se sve odlučivati u posljednjem kolu: "Moramo se dobro pripremiti za Nizozemsku", zaključio je.

Kapetan portugalske reprezentacije Cristiano Ronaldo tijekom utakmice propustio je nekoliko velikih prilika: "Mogao sam bolje reagirati u šansama koje sam imao, no najvažnije je da smo još uvijek u utrci", izjavio je 27-godišnjak za Sport TV

Zatim je prokomentirao: "U trenucima kada smo vodili 2:0 mislio sam da je utakmica praktički u našim rukama. Trebali smo onda postići i treći pogodak, no nismo mogli", rekao je Ronaldo.

"Bilo nam je teško, no na kraju smo imali sreću koja je izostala protiv Njemačke i uspjeli smo pobijediti", zaključio je.

Danski izbornik Morten Olsen bio je razočaran: "Grozno je primiti pogodak na samom kraju utakmice. Da smo imali malo sreće, mogli smo osvojiti bod", izjavio je 62-godišnjak te pohvalio igru svojih nogometaša: "Bio sam ponosan kako smo igrali protiv Nizozemske, ali na neki način osjećam još više ponosa na način na koji smo odigrali drugo poluvrijeme protiv Portugala."

EP 2012. - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Danska2:3Portugal
Nizozemska1:2Njemačka
1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.06.2012. u 11:36
    ovaj portugal je pun takvih ljigavaca da mi je ronaldo cak najnormalniji igrac onda zamislite kakvi su ostali,nadam se da ce ih nizozemska razbit u zadnjem kolu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.06.2012. u 11:15
    da ronaldo, da pepe, pa to su šporki igrači i plačljivci... jadna ekipa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.06.2012. u 05:26
    drama kaku može nogomet režirati
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.06.2012. u 00:28
    Bit ce borbe zadnje kolo...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.06.2012. u 23:33
    sretno portugal,barem do finala
    Obrisan korisnik