Košarka

Dino Rađa predvodio Adriatic do titule

Sportnet • četvrtak, 14.06.2012.
Dino Rađa predvodio Adriatic do titule

Još jedna sezona PROam košarkaške lige došla je do svog kraja, a pehar za ukupnog prvaka lige (Sjever i Jug) zasluženo su podigli igrači KK Adriatic iz Splita pobijedivši u finalu domaćine, prvake zagrebačke PROam lige Sjever, Sitne Kriminalce. 9. lipnja će tako ostati u lijepom sjećanju splitskim košarkašima budući da je ovo bio pehar kojeg do sada nisu imali u svojim vitrinama (prošlogodišnji ukupni prvak PROam lige bila je momčad KK Dalmacije iz Splita)...

Adriatic - Sitni Kriminalci 102:70

Adriatic: Vrdoljak 0 (4 asistencije), D. Marin, H. Marin 12 (5 asistencija), Mindoljević 17 (9 asistencija, 4 skoka), Maras 30 (5 skokova, 5 osvojenih), Kaliterna 5 (4 asistencije), Rađa 17 (13 skokova, 4 asistencije), Škaro 15 (6 skokova, 5 asistencija), Elez 6.

Sitni Kriminalci: Jerčić 7 (4 skoka), Lasić 11 (5 skokova), Bandić 8 (5 skokova), Živković 0, Gvardijan 5, Soldo 6, Bandalo 0, Maljić 11 (6 skokova), Brčina 8 (5 skokova), Grmača 7, Češkić 7 (4 skoka, 4 asistencije).

Već prije same utakmice bilo je jasno tko je favorit finala obzirom da je ovakva momčad Adriatica, predvođena Dinom Rađom, pokazala tijekom sezone kako im rijetko koja amaterska košarkaška momčad može parirati na terenu. Porazivši jaku momčad KK Dalmacije u finalu PROam lige Jug dokazali su da su, osim u regularnom dijelu sezone, spremni biti na pravoj razini i u najvažnijim utakmicama.

S druge strane čekao ih je prvak PROam lige Sjever, momčad Sitni Kriminalaci. Oni su tijekom ove sezone igrački pokazali više lica. Nije im sve počelo kako su zamislili, ali su smogli snage i pružili svoje najbolje igre u odlučujućim utakmicama sezone (polufinale protiv PMF Tropicsa powered by Asseco i finale protiv J.S.K.-a). Ova, može se reći mlada momčad, pokazala je kako se na njih, ako ostanu u ovakvom sastavu, može računati i u nadolazećim godinama budući da najstariji igrači ekipe broje tek 25 ljeta.

Finale je počelo odlično za Kriminalce, pod košem su djelovali dobro, obrambene zadatke su obavljali agresivno i sigurno, a ponuđene slobodne šuteve zabijali. Na iznenađenje svih prisutnih poveli su s 13:5. Posebno raspoložen je bio Lasić (11 p, 5 sk) koji se istaknuo s par odličnih ulaza na visoku centarsku liniju Adriatica. Gostima iz Splita trebalo je malo vremena da se razbude i uhvate priključak. Rađa (17 p, 13 sk, 4 as, 3 bl) uspostavlja dominaciju u reketu te pokreće svoju momčad koja serijom 16:4 preuzima kontrolu nad utakmicom. U drugoj četvrtini se razigrao i odlični šuter Maras (30 p, 5 sk, 5 os. lopti) koji tricama kažnjava udvajanja Kriminalaca na Rađi te odvodi Adriatic na dvoznamenkastu prednost. Povratak prve petorke Kriminalaca na parket zaustavlja seriju gostiju te odličnom timskom igrom uspijevaju smanjiti razliku na samo tri poena do poluvremena.

Iako se osjećalo da u igri Adriatica ima još rezerve, malo tko je očekivao seriju od čak 17:0 na otvaranju treće četvrtine. Nošeni dvojcem Maras–Rađa gosti su prelomili utakmicu u uvodnih pet minuta drugog poluvremena. Nakon toga pobjednik je bio jasan i igrači s klupe obje momčadi su dobili priliku da pokažu što mogu. Posebno su se istaknuli Mindoljević (17 p, 4 sk, 9 as) i Škaro (15 p, 6 sk, 5 as) za Adriatic, te Maljić (11 p, 6 sk, 3 as) za Sitne Kriminalce. Na kraju velikih, ali zasluženih + 32 (102:70) za KK Adriatic.

Nakon susreta prigodnim poklonima nagrađeni su najbolji igrač finalnog susreta Dino Rađa, te najbolji strijelac Aljoša Maras.

Završetkom finalnog susreta došao je kraj i osme sezone PROam lige. Preko 360 igrača sudjelovalo je u zagrebačkoj PROam ligi Sjever i splitskoj PROam ligi Jug, a tijekom sezone odigrano je preko 240 ligaških utakmica. Sve to govori kako interesa za organiziranom amaterskom košarkom u ova dva hrvatska grada ima napretek, a baš to zalog je za sigurnu budućnost ove dvije lige.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.06.2012. u 16:30
    Dino Rađa je i danas sa 45 godina,i u penziji bolji igrač od ovih naših aktualnih centara poput Tomića,Baraća,Žorića i ostalih!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.06.2012. u 10:59
    Video sažetak utakmice možete pogledati na YouTube kanalu PROam lige Sjever (http://www.youtube.com/watch?v=v26y4KbhTTY&list=UUsm4JtVpyxzAned7YJH2TOQ&index=1&feature=plcp). Srdačan pozdrav!
    Obrisan korisnik