Nogomet

Van Marwijk: "Odgovoran sam za neuspjeh, ali ne razmišljam još o budućnosti na klupi"

Josip Piršljin • ponedjeljak, 18.06.2012.
Van Marwijk: "Odgovoran sam za neuspjeh, ali ne razmišljam još o budućnosti na klupi"
Foto: EPA

Nizozemska je protiv Portugala izgubila i svoj treći susret na Europskom prvenstvu. Izabranici Berta van Marwijka od favorita turnira postali su najveće razočaranje, a njihov izbornik izjavio je da još ne želi razmišljati o ostanku ili odlasku s klupe Oranja.

Tulipanima je u utakmici s Portugalom bila potrebna pobjeda od najmanje dva gola razlike i slavlje Njemačke nad Danskom. Elf je svoje obavio, ali Nizozemci nisu budući da ih je Portugal s raspoloženim Ronaldom svladao s 2:1. Finalisti prošlog Svjetskog prvenstva tako će Euro napustiti s nula bodova na kontu.

"Trebali smo pobijediti s dva gola razlike stoga smo morali riskirati i krenuti napadački. Počelo je po planu, no nije se završilo kako smo htjeli. Svi smo razočarani jer nismo igrali dobro večeras, preuzimam odgovornost", bile su prve riječi Berta van Marwijka nakon razočaravajućeg nastupa na Euru.

Rafael van der Vaart: "Izgubili smo tri utakmice i nismo zaslužili proći dalje. Možemo govoriti kako smo imali mnoštvo prilika, ali jednostavno ih nismo iskoristili. Svi smo igrali loše i moramo se dobro zagledati u zrcalo. Sve što možemo reći je da smo razočarali naše navijače."

"Sve utakmice u skupini smo započeli dobro, a večeras smo uspjeli i prvi zabiti. Trebalo je zadržati vodstvo da prisilimo protivnika da više griješi. Još se jednom pokazalo da nismo u stanju to napraviti i lako smo primili golove", kazao je.

Iako ima ugovor sve do ljeta 2016. godine, Van Marwijkov ostanak na izborničkoj klupi Nizozemske doveden je pod veliki znak pitanja nakon Eura za zaborav. "Ja sam odgovoran za neuspjeh na turniru, ali u ovom trenutku ne razmišljam o svojoj budućnosti na klupi", istaknuo je.

Portugal je odigrao jako dobru utakmicu i ponajviše zahvaljujući Ronaldu preokrenuo rezultat iz 0:1 u 2:1. To je izborniku Paolu Bentu bila druga pobjeda na Euru čime je njegov sastav izborio četvrtfinale u kojem će se sresti s Češkom.

"Ponosan sam na ovaj uspjeh koji smo ostvarili kao momčad. Zadovoljan sam što smo na najbolji mogući način ispunili svoj cilj. Posjedujemo određeni stil, ideje i identitet, a igrači to uvježbavaju na treninzima. Odigrali smo najbolju utakmicu otkad smo ovdje", izjavio je Bento.

Portugalski izbornik se nije želio previše osvrtati na odličan nastup dvostrukog strijelca Ronalda, a smatra kako protiv Češke njegova momčad nije favorit: "Individualni nastupi igrača nisu toliko bitni. Bili smo lojalni našem duhu i na to smo ponosni. Ne tvrdim da smo protiv Češke favoriti i da ćemo se lako obračunati s njima. Moramo nastaviti s kvalitetnim radom i tada možda dospijemo do polufinala", zaključio je.

EP 2012. - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Portugal2:1Nizozemska
Danska1:2Njemačka
1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Weasley18.06.2012. u 14:04
    došli su na Euro s ulogom favorita, a odlaze kao momčad s tri poraza, van marwijk je previše mijenjao taktike, momčad, nedostajalo je uigranosti i ako to nije dovoljan razlog za otkaz, svaka čast savezu na strpljivosti
    Weasley
  • Obrisan korisnik18.06.2012. u 13:45
    Nizozemsku pratim od kako znam za sebe, i oduvijek sam navijao za njih...Nikada nisu imali sreće na velikim natjecanjima, ali su barem igrali najljepši nogomet. A sada, nema rezultata, nema igre, jednom riječi ŽALOSNO!!! Trener, njegov zet, i ljubimac van persie su najzaslužniji za ovaj debakl...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.06.2012. u 10:32
    Dragi Berte ti i tvoj zet ste zreli za mirovinu, kako imati obraza ostati na klupi nakon ovakvog fijaska u kojem si ti ključna figura nije mi jasno.
    Obrisan korisnik