Nogomet

Given: "Igrali smo dobro protiv Italije, a prvi je pogodak moja pogreška"

Borna Rupnik • utorak, 19.06.2012.
Given: "Igrali smo dobro protiv Italije, a prvi je pogodak moja pogreška"
Foto: EPA

Irska nogometna reprezentacija Europsko prvenstvo napušta s tri poraza, a vratar Shay Given i njegovi suigrači nisu skrivali tugu što nisu uspjeli ništa napraviti ni protiv Italije...

Premda su šanse za četvrtfinale već bili izgubili, Irci su pokušali sve ne bi li barem protiv Italije (0:2) teren napustili neporaženi. No, nisu uspjeli, pa tako nisu ni pomogli Hrvatskoj na putu prema željenom plasmanu u drugi krug.

Zalaganje im se, međutim, ne može osporiti. "Teško je reći bilo što pozitivno nakon tri poraza. Očekivali smo mnogo više, valjda ćemo nakon nekoliko mjeseci vidjeti širu sliku i donijeti neke optimistične zaključke", tužan je bio irski vratar Shay Given poslije utakmice u Poznanu.

Jon Walters, napadač Irske: "Rezultat je jedino što se broji, a mi ga nemamo. Jednostavno je, željeli smo barem bod protiv Italije, ali oni su dobri igrači. Nismo ostavili željeni trag, a htjeli smo nešto napraviti za navijače, više od svega, htjeli smo pokazati svoj ponos".

"Napredovali smo, i pojedinačno i kao momčad", nastavio je čuvar mreže, "ali bili su ovo teški tjedni, i teško je što se moramo vratiti kući bez bodova".

Given je na sebe preuzeo krivicu za prvi pogodak Italije, koji je bio djelo Antonija Cassana, i koji je usmjerio vodu na talijanski mlin.

"Igrali smo dobro protiv Italije i primili nespretne golove. Ostaje dojam da smo mogli napraviti više. Prvi je pogodak, naravno, bio moja pogreška, a moja je pogreška bila što je uopće došlo do tog kornera. Trebao sam bolje reagirati, ali teško je to bilo učiniti po tako vlažnom vremenu. Morao sam biti bolji", zaključio je 36-godišnji Shay Given, koji je najavio kako će razmisliti o svojoj reprezentativnoj budućnosti.

Irski branič Stephen Ward također smatra da se Irska unatoč porazima nije osramotila na Europskom prvenstvu i da je mogla do boljeg rezultata protiv Italije.

"Naša je igra bila bolja nego u prve dvije utakmice. U drugom smo poluvremenu držali Italiju na konopcima, šteta je što nismo zabili. Nedostajalo nam je malo sreće, a koliko god da smo razočarani, nešto ćemo i naučiti iz ovog natjecanja. Naposljetku, igrali smo protiv tri bolje momčadi koje su pokazale svoju kvalitetu", kaže.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.06.2012. u 15:57
    Iluzorno je bilo od ovakve skupine netalentiranih igrača očekivati bod protiv Italije. Navijači su im simpa i super, ali njihov nogomet je Stoke City rezervna momčad kalibra.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.06.2012. u 12:17
    Eto ih sad na, kad nisu ošli na svjetsko u JAR-u dobro da Francuskoj rat nisu objavili, i baš mi drago što su sad igrali, jedva čekam da ih vidim na idućem prvenstvu neke 2050 kad se opet plasiraju...
    Obrisan korisnik
  • Mihalj19.06.2012. u 11:06
    given ti si imao preužasan turnir. kao i tvoja momčad
    Mihalj
  • Obrisan korisnik19.06.2012. u 11:05
    sprdačina od reprezentacije. da su upola dobri kao njihovi navijači, osvojili bi barem jedan bod. baš su se obrukali. nadam se da su još jučer smijenili onog talijanskog metuzalema.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.06.2012. u 10:48
    Slaba ekipa, imali su sreću što su dobili Estoniju u dodatnim kvalifikacijama, inače bi od svakog ostalog bili nakantani.
    Obrisan korisnik