Nogomet

Kopić traži debi iz snova, Zaprešićani na novom ispitu

Josip Tolić, Igor Šestak • subota, 04.08.2012.
Kopić traži debi iz snova, Zaprešićani na novom ispitu
Foto: Bruno Karadža

Jednu od dvije subotnje utakmice MAXtv Prve lige u Vinkovcima će odigrati Cibalia i Inter iz Zaprešića. Bit će to debi novog trenera Nebeskoplavih Željka Kopića, i to pred vlastitim navijačima, dok će Div iz predgrađa htjeti isprati gorak okus nakon domaćeg poraza od Lokomotive. I jednoj i drugoj momčadi osvajanje bodova postalo je imperativ.

"Odradili smo dobar tjedan, igrači su maksimalno ozbiljni i koncentrirani na utakmicu u subotu. Svi u klubu znaju kako nam ova utakmicu jako puno znači", riječi su kojima je novi trener Cibalije Željko Kopić najavio ogled trećeg kola MAXtv Prve lige protiv zaprešićkog Intera.

Svjestan da mu, nakon što je njegov prethodnik Samir Toplak ispustio priliku za bod(ov)e kući protiv Slavena (0:3) te u gostima protiv Dinama (2:1), dolazi protivnik s kojim se može nadigravati, Osječanin očekuje pravu reakciju momčadi i pozitivan šok.

Razlozima za slavlje nakon 90 minuta na Stadionu HNK Cibalia nada se i kapetan Vinkovčana Mario Lučić. "Međusobni rezultati nas i Intera govore kako su to čvrste i tijesne utakmice i takvu utakmicu očekujem i sutra, ali samo neka bude sa pozitivnim rezultatom za nas, makar i u zadnjoj minuti dali gol za pobjedu", izjavio je iskusni stoper.

U svojem prvenstvenom debiju na klupi Nebeskoplavih, Kopić neće moći računati na starije "pacijente klupske bolnice" Matoša, Jurića i Jonjića, kojima se tijekom tjedna pridružio i Novak zbog crijevne viroze.

Nakon ugodnog iznenađenja u prvom kolu na Maksimiru i razočaranja na domaćoj premijeri u novoj sezoni, nogometaši Intera s jednim osvojenim bodom u prva dva kola putuju u Vinkovce, na dvoboj s Cibalijom koja je u prvenstvo ušla još slabije i za sada je posljednja momčad na tablici.

Div iz predgrađa je u prvom kolu odnio bod s gostovanja kod Dinama, koji je u Zaprešić donio veliki val optimizma uoči nastavka prvenstva. Ipak, pozitivno raspoloženje nije dugo trajalo, a za to se pobrinula Lokomotiva, koja je pokvarila Interovu premijeru pred domaćim gledateljima i golom Antolića iz kaznenog udarca odnijela sva tri boda.

Osim gubitka bodova, Interovog stratega Borimira Perkovića još više može brinuti vrlo loša i nekreativna igra njegove momčadi. Interovi igrači u čitavoj utakmici s Lokomotivom nisu stvorili pravu priliku za pogodak, dok je u obrambenoj fazi dovoljna bila jedna loša reakcija, zbog koje je izgubljen i potencijalni bod.

Inter je ove sezone bez pobjede u prva dva kola MAXtv Prve lige, ali slast pobjede nije okusio niti u pripremnim utakmicama, a taj negativni niz rezultata nije se promijenio niti u Odranskom Obrežu, gdje je je Div iz predgrađa gostovao između utakmica s Lokomotivom i Cibalijom. Taj je susret završio 1:1, a jedini gol za Inter postigao je Bosec. Ipak, valja napomenuti kako u toj utakmici nisu nastupili igrači koji su igrali protiv Lokomotive.

Očito je kako Perković još uvijek ima problema s uklapanjem novih igrača u Interov sustav, kao i s najvećom boljkom koja je pratila Inter u prošloj sezoni, a to je nekonstantnost. Velike oscilacije u formi smjestile su Inter u donji dom prvenstvene ljestvice, a slična bi ga sudbina mogla zadesiti i u novoj sezoni, ne dođe li do naglog napretka u igri.

Od osam novih igrača koji su stigli u Zaprešić tijekom ljeta, jedino su Matej Bagarić i Ivan Čeliković započeli obje utakmice u prvoj postavi. Matija Matko je jednom ušao s klupe, a na svoj debi u žutom dresu još uvijek čekaju Čavlina, Mlinarić, Haramustek, Jurić i Saudijac Ibrahim, s čijim se papirima zakomplicirala situacija pa je još uvijek upitno kada će odigrati prvu službenu utakmicu za novi klub. Većih problema u momčadi nema pa ostaje vidjeti hoće li Perković mijenjati sastav koji je istrčao u prva dva kola.

Inter je prošle sezone također u trećem kolu gostovao na Bosutu i tada pod vodstvom Ilije Lončarevića stigao do minimalne pobjede 1:0. Strijelac pobjedničkog pogotka bio je sada već bivši igrač Intera Arber Abilaliaj u trećoj minuti sudačke nadoknade. U proljetnom dijelu prvenstva ovi su klubovi podijelili bodove remijem 1:1. Cibaliji u posljednje vrijeme ne cvjetaju ruže i Perkovićevi igrači tu vide dobru priliku da konačno ostvare prvu pobjedu u sezoni 2012./2013.

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3368:20+4877
2Lokomotiva 3354:38+1657
3Rijeka 3346:42+453
4Hajduk 3345:31+1452
5Split 3349:37+1252
6Istra 1961 3335:32+344
7Osijek 3325:33-839
8Slaven Belupo 3335:50-1539
9Zadar 3339:61-2236
10Inter-Zaprešić 3336:41-535
11Cibalia 3329:44-1532
12Zagreb 3328:60-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • littlemessi04.08.2012. u 10:37
    idemo plavi po prvu pobijedu !
    littlemessi