Nogomet

Čačić: "Ući ćemo u Ligu prvaka bez poraza"

Iz Maksimira:Tomislav Pacak • srijeda, 22.08.2012.
Čačić: "Ući ćemo u Ligu prvaka bez poraza"
Foto: Kristijan Komarica

Ante Čačić polako postaje veliki ljubitelj brojki i statistika jer mu sve više idu u prilog. Dinamov trener upisao je novu pobjedu, četvrtu uzastopnu u Europi, no i sam je svjestan da s domaćih 2:1 ne može ići u Maribor opušten. Poučeni lanjskim iskustvom protiv švedskog Malmöa, možda je tako i bolje za Modre…

Čačić je realno sagledao utakmicu, naglasivši da je Dinamo bio bolja momčad, ali i da je Maribor mogao izvući i bolji rezultat da je kaznio određene pogreške Modrih:

"Sada kada je utakmica gotova mogu konstatirati da smo zasluženo dobili utakmicu. Krenuli smo odlično, rano zabili pogodak, imali još neke šanse, ali nakon toga se Maribor vratio i poslije smo imali problema. Posebno početkom drugog dijela nismo uspostavili željenu agresiju."

Pobjedi se ne gleda u zube, Čačić je još jednom nabrojio podatke koji idu u prilog njegovoj momčadi: "Ipak, pobjeda je vrijedna, mi smo u prednosti, iako smo priželjkivali trijumf bez primljenog pogotka. Iako, ovako barem možemo biti sigurni da neće biti opuštanja.. Ovo nam je četvrta pobjeda zaredom u Europi, uvjeren sam da momčad i u Mariboru može reagirati kako treba i da ćemo u Ligu prvaka ući bez poraza."

Bespotrebni prekršaji po terenu malo su poremetili Dinamov ritam nakon odličnog početka:

"Imali smo odlično otvaranje. Dogodilo nam se nekoliko bespotrebnih prekršaja koji su promijenili situaciju na terenu. Drago mi je da je kapetan donio tu vrijednu pobjedu. Uvjeravao sam momčad u poluvremenu da možemo, ali Maribor je dobro izlazio, napravio nam je dvije dobre šanse iz kojih su nas mogli kazniti."

Komplimentirao je Čačić i protivniku: "I prije utakmice sam najavio da nećemo ići u Maribor na izlet, oni su složena ekipa koja ima kontinuitet i u selekciji i u vođenju, i u 4. pretkolu Lige prvaka nema lakih utakmica. Naizgled imamo laganu prednost, ali utakmicu treba dobiti. Mi smo samo jednom otkad sam trener odigrali bez zabijenog pogotka, i to sa Splitom kada je bilo nevažno, što sugerira da se imamo pravo nadati da ćemo Maribor napustiti kao članovi Lige prvaka."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.08.2012. u 10:15
    Dao bog da mu se ostvare izjave
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.08.2012. u 09:24
    ha, obično kad vidim ovakvu izjavu, ispadne da takvi s tim ambicijama dobiju baš u zadnjoj tekmi i to u zadnjoj minuti gol za poraz. a bilo bi lijepo 1:0 za Maribor u 90 da nam ne bude opet silovanje na tv programu, a s financ. stajališta možda bolje da prođu jer ću opet zaraditi na 6+ milju kuna
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.08.2012. u 00:27
    kakav stručnjak
    Obrisan korisnik
  • nido22.08.2012. u 23:46
    Samo ako nas ne napusti sreca koja nas, moramo priznati, prati od pocetka!!!
    nido
  • tbrzica22.08.2012. u 23:34
    Čačiću, liga prvaka nije HNL i to protivnici koje bi Dinamo po rejtingu trebao "jesti" zorno prikazuju. Dok prema naprijed to još izgleda dobro (više zbog individualne klase pojedinaca nego zbog uvježbanih akcija) problem predstavlja sporost dva centralna braniča što smo zorno vidili... [više na forumu]
    tbrzica