Liga prvaka, Natjecanje po skupinama, Skupina D, 1. kolo, 18.09.2012, 20:45 h, Madrid, stadion Santiago Bernabéu, gledatelja: 70.381
Suci: Damir Skomina, Primož Arhar, Matej Žunič (svi Slovenija)
Real Madrid
Real Madrid
Marcelo 76'
Karim Benzema 87'
Cristiano Ronaldo 90'
3:2(0:0) Manchester City
Edin Džeko 68'
Aleksandar Kolarov 85'
Manchester City

Video: Cristiano Ronaldo razveselio Mourinha i dovršio preokret

Branimir Korać • utorak, 18.09.2012.
Video: Cristiano Ronaldo razveselio Mourinha i dovršio preokret
Foto: EPA

U 85. minuti Real je bio na koljenima, Manchester City je poveo 2:1, međutim u posljednjih pet minuta domaćin je ipak uspio napraviti veliki preokret i stići do velika tri boda. Treći pogodak je donio eksploziju emocija kod Josea Mourinha koji ga je bučno proslavio pokazavši koliko mu je stalo do ove pobjede...

Real Madrid
Manchester City
Real Madrid
Manchester City
 
Iker Casillas
 
Raphaël Varane
 
Pepe
 
Marcelo
 
Alvaro Arbeloa
 
Cristiano Ronaldo
 
Xabi Alonso
 
Michael Essien
(do 65')
 
Angel Di Maria
 
Sami Khedira
(do 73')
 
Gonzalo Higuain
(do 73')
Pričuvni igrači
 
Mesut Özil
65'
 
Luka Modrić
73'
 
Karim Benzema
73'
Trener
Jose Mourinho
 
Joe Hart
 
Maicon
(do 74')
 
Vincent Kompany
 
Gael Clichy
 
Matija Nastasić
 
Samir Nasri
(do 37')
 
Javi Garcia
 
Gareth Barry
 
David Silva
(do 63')
 
Carlos Tevez
 
Yaya Toure
Pričuvni igrači
 
Aleksandar Kolarov
37'
 
Edin Džeko
63'
 
Pablo Zabaleta
74'
Trener
Roberto Mancini

Jose Mourinho je dosta skrivao karte uoči ovog dvoboja. Tehniciralo se s imenima Özila i Modrića kao najvećom dvojbom, međutim Mourinho je na kraju na klupi ostavio obojicu i ubacio Essiena odlučivši se tako za oprezniji pristup vrlo neugodnom protivniku. U startnoj postavi neočekivano nije bilo niti Sergija Ramosa već se tamo našlo mjesto za Varanea.

Prvo poluvrijeme je proteklo u potpunoj dominaciji Reala koji je bio bolji i poduzetniji, najčešće su prijetili Ronaldo i Higuain dok je City u rijetkim prilikama prijetio tek u trenucima kada bi snažni Yaya Toure iznio loptu iz svoje polovice i pokušao proigrati prvenstveno Teveza. Gosti su već nakon nešto više od pola sata igre ostali bez ozlijeđenog Nasrija kojeg je zamijenio Kolarov, a na poluvrijeme se otišlo s 0:0 s čime su puno zadovoljniji mogli biti gosti iz Manchestera.

Nakon prilično lošeg prvog dijela, City je u drugih 45 minuta zaigrao nešto bolje iako je Real i dalje bio opasniji. Međutim ipak su Englezi bili ti koji su poveli i to u 68. minuti zahvaljujući Edinu Džeki koji je pet minuta ranije ušao u utakmicu. City je ponovno krenuo u napad preko Tourea kojeg igrači Reala nisu uspjeli zaustaviti, ovaj je gurnuo loptu za Džeku kojem u situaciji jedan na jedan s Casillasom nije bio problem pogoditi mrežu.

U 73. minuti u igru je umjesto Khedire ušao Luka Modrić, a tri minute kasnije Real je došao do poravnanja. Marcelo je snažno potegnuo van šesnaesterca, lopta se lagano odbila od Javija Garcije i dobila neobranjiv luk te završila iza leđa Harta.

U završnih pet minuta ludnica na travnjaku. Prvo je City u 85. minuti preko Kolarova ponovno poveo. Kolarov je izveo slobodni udarac koji je bio u biti ubačaj, međutim svi igrači su propustili loptu, prevarila je i Casillasa i završila u mreži.

Međutim već dvije minute kasnije Real dolazi do poravnanja. Di Maria je lijepo dao loptu u noge Benzemi koji se okrenuo i pogodio u sami kut, neobranjivo za Harta. Potpuni šok za City je uslijedio u 90. minuti kada Cristiano Ronaldo dovršava preokret. Odlično je prošao Zabaletu gađao ispod ruke Harta koji je mogao i bolje reagirati.

Bilo je to veliko slavlje za Ronalda, ali i Josea Mourinha koji dugo nije ovako žestoko proslavio neki pogodak. Do kraja susreta je ostalo 3:2, Real je odnio veliku pobjedu i to nakon što je dva puta rezultatski zaostajao.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Borussia D.1:0Ajax
Real Madrid3:2Manchester City
1Borussia D. 611:5+614
2Real Madrid 615:9+611
3Ajax 68:16-84
4Manchester City 67:11-43

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.09.2012. u 14:22
    Ova utakmica je dostojna čak i finala lige prvaka :)
    Obrisan korisnik
  • beaver19.09.2012. u 13:00
    ovako agresivnog modrica nisam dugo vidio
    beaver
  • Obrisan korisnik19.09.2012. u 11:20
    Di Maria sinoć jedan od najboljih u Realu
    Obrisan korisnik
  • Vugi719.09.2012. u 11:02
    Cijelu utakmicu je stvarao nered na svojoj strani, pripremio akciju za gol Marcela i asistirao Benzemi nakon onog slaloma između 3 igrača. Ne gledam samo golove, već igru, a danas je odigrao 8 puta bolje nego u Sevilli. Cijelo vrijeme je bio opasnost za obranu Citya.
    Vugi7
  • Obrisan korisnik19.09.2012. u 10:31
    jos mi uvijek nije jasno kako Dzeko moze biti zamjena u Citiyu...
    Obrisan korisnik