Nogomet

Deschamps: "Protiv Španjolske smo morali biti veličanstveni, ali nismo sada najbolji"

Mihaela Bradovski • srijeda, 17.10.2012.
Deschamps: "Protiv Španjolske smo morali biti veličanstveni, ali nismo sada najbolji"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Unatoč velikim problemima s izostancima igrača, Francuska je uspjela doći do boda na gostovanju kod Španjolske. Pogodak Oliviera Girouda duboko u sudačkoj nadoknadi donio je veliko slavlje Francuzima...

Španjolska nije oduševila u susretu s Francuskom koja je zasluženo došla do boda. Favorizirani domaćin nije uspio iskoristiti Deschampsove probleme sa slaganjem momčadi, imao je vodstvo do sudačke nadoknade, imao je i kazneni udarac kod vodstva 1:0, no hrabri Francuzi su zasluženo došli do boda.

Španjolci su kao jedan od razloga samo remija naveli i probleme koje su imali tijekom susreta. Zbog ozljeda su igru morali napustiti David Silva i Alvaro Arbeloa što je poremetilo španjolske planove.

"Imali smo dosta nesreće s tim ozljedama jer su nam poremetile plan i radili smo prisilne izmjene. Otkako sam izbornik Španjolske, nismo imali niti jednu ozljedu mišića, a sada smo nesrećom imali dvije u jednoj utakmici", rekao je nakon susreta Vicente del Bosque.

Španjolski izbornik odbacuje primisao da će već sljedeća utakmica ove dvije reprezentacije u ožujku u Parizu odlučiti o pobjedniku skupine.

"Odigrali smo tek tri utakmice i suludo je tako razmišljati. Protiv Francuske je uvijek teško igrati, doma ili u gostima, ali ne mislim da će samo to biti presudno. Ne smijemo olako shvatiti ostale protivnike jer svatko u svaku utakmicu ide tražeći pobjedu. Žao nam je što ovdje nismo slavili, mogli smo, u prvom poluvremenu smo potpuno kontrolirali utakmicu, ali smo promašili jedanaesterac, Pedro je promašio neke odlične prilike i kasnije nismo bili tako dobri", rekao je Del Bosque.

S druge strane francuski izbornik Didier Deschamps bio je bolje raspoložen.

"U prvom poluvremenu smo se mučili, ali smo se dobro branili. Nisu nam dali loptu i praktički uopće nismo mogli napasti. Drugo poluvrijeme je bilo puno bolje, počeli smo igrati i stvarati šanse. Protiv ovakvog protivnika smo morali biti veličanstveni i igrači su nagrađeni za svoj trud. Ako ovaj rezultat igračima donese još više samopouzdanja, odlično. No ne smijemo nikako pomisliti da smo nakon ovakvog rezultata sa Španjolskom najbolji."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2014.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.10.2012. u 20:32
    Dešamp je fenomenalan trener. Vratit će Francuze na stare staze siguran sam u to !
    Obrisan korisnik