Košarka

Repeša teškom mukom do prvih euroligaških bodova

Mišo Gulić • srijeda, 17.10.2012.
Repeša teškom mukom do prvih euroligaških bodova
Foto: Davor Sajko

Unicaja iz Malage, koju od ove sezone vodi hrvatski izbornik Jasmin Repeša, do prve pobjede u Euroligi došla je na gostovanju u Poljskoj kod Prokoma. Španjolci su do pobjede došli tek u samoj završnici susreta, dugo su domaći prijetili, međutim, do kraja ipak nisu izdržali...

Nakon poraza od Maccabija u prvom kolu na vlastitom parketu, Unicaja je bez osobite predstave hrvatskog dvojca doslovno iščupala bodove na gostovanju kod Prokoma koji je nešto više od dvije minute prije kraja imao i vodstvo, no završnica susreta nije bila na razini koju su Poljaci prikazali u ranijem dijelu utakmice pa su bodovi pripisani na konto španjolske momčadi.

Uvodni dio susreta protekao je u prilično izjednačenoj predstavi, igralo se koš za koš, dobro su utakmicu otvorili Robinson s jedne i Urtasun s druge strane, a kada se u španjolskoj momčadi razigrao i Dragić, prednost je brzo prešla na njihovu stranu pa su prvu četvrtinu zaključili u svoju korist rezultatom 22:28.

U nastavku igre Španjolci su dobili i trećeg raspoloženog igrača, nekoliko vezanih koševa pogodio je Williams, od čega i tricu za ugodnih plus 13 (24:37), nešto kasnije rezultat je glasio i 28:41, ali u pravi čas po domaće odlično je odreagirao Koszarek te potom vukao svoju momčad sve do odlaska na odmor na koji su Poljaci otišli s ipak prihvatljivim minusom od šest koševa (39:45).

Nakon nešto više od minute igre u drugom dijelu tricom Witke Prokom dolazi na minimalan zaostatak (47:48), što je bio i početak vrlo uzbudljivog nastavka koji je potom uslijedio. Iako su gosti odolijevali domaćem pritisku u narednim minutama, Poljaci su tri i pol minute prije kraja utakmice, košem Hrycaniuka, došli do vodstva (70:68), no odmah u narednom napadu s druge strane poravnava Simon.

Na novo poljsko vodstvo od 72:70, gosti su odgovorili sa sedam koševa u nizu, Urtasun je zabio za tri, dva je dodao i Gist, a seriju je 20 sekundi prije kraja zaključio Calloway ubačajima s crte za slobodna bacanja, što je bio i kraj domaćih nada u eventualnu pobjedu. Istina, do kraja su Poljaci uspjeli zabiti koš faul, no parket su uzdignutih ruku ipak napustili košarkaši Unicaje (75:77).

Prvo ime u domaćim redovima bio je Koszarek sa 16 koševa i čak osam asistencija, a dva koša manje za istu momčad je ubacio Robinson. Pobjedničku momčad predvodio je Williams s 18 ubačaja, dok je Urtasun postigao 14. Simon je na parketu proveo nešto više od 30 minuta, pritom zabio osam koševa (za dva 3/6, za tri 0/4), a Žorić je bio aktivan deset minuta manje od svog reprezentativnog kolege, što mu je bilo dovoljno za četiri koša (šut 2/3) te isto toliko skokova.

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Asseco Prokom Gdynia75:77Unicaja Málaga
Alba Berlin74:71Elan Chalon
Maccabi Tel Aviv70:68Montepaschi Siena
1Maccabi Tel Aviv 82+102
2Unicaja Málaga 82+47
3Montepaschi Siena 55+35
4Alba Berlin 46-26
5Elan Chalon 37-61
6Asseco Prokom Gdynia 28-97

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.10.2012. u 09:34
    Ovi Poljaci uopće nemaju publiku a igraju euroligu stalno!? Atmosfera nikakva. Prosječna tekma.
    Obrisan korisnik