Košarka

Alba i Maccabi potvrdili sjajan ulazak u sezonu tijesnim domaćim pobjedama

Josip Tolić • petak, 19.10.2012.
Alba i Maccabi potvrdili sjajan ulazak u sezonu tijesnim domaćim pobjedama
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon što je drugo kolo košarkaške Eurolige u skupini B Unicaja otvorila gostujućom pobjedom nad Prokomom, u četvrtak su odigrane i preostale dvije utakmice. Berlinska Alba nadvisila je Elan iz Chalona 74:71 i tako ostvarila drugu pobjedu, baš kao i Maccabi na svom parketu protiv Montepaschija.

Alba Berlin - Elan Chalon 74:71

Veliku borbenost pokazali su košarkaši Albe iz Berlina u susretu drugog kola skupine B košarkaške Eurolige. U domaćem ogledu protiv francuskog prvaka Elana Nijemci su se uspjeli vratiti iz zaostatka u kojem su bili gotovo čitavu utakmicu i na kraju slaviti s tijesnih 74:71.

Prva dionica utakmica protekla je u izjednačenoj igri i uz podosta koševa na obje strane. Slobodnim bacanjima Tchicambouda Chalon je imao minimalnih 24:25 nakon prvih deset minuta. Nastavili su Francuzi s agresivnom igrom i do poluvremena te iskoristili više od dvije minute vremena bez domaćeg koša. Na veliki odmor otišlo se tako s "plus četiri" za francuski sastav (36:40).

Činilo se kako Elan polako lomi utakmicu i u nastavku; u trećoj četvrtini prednost je narasla na devet koševa (45:54), a jednako se zbilo i početkom posljednje dionice, no Berlinčani potom rade fantastičnu seriju 21:2 i dolaze do konačne pobjede.

U redovima slavljenika najefikasniji je bio Deon Thompson s najboljim skorom u karijeri od 24 koša uz osam skokova, dok Elanu nije pomoglo 20 koševa Steeda Tchicambouda. Nijemci su tako ostali stopostotni nakon prva dva kola, a Francuzi ostaju na omjeru 1-1.

Maccabi Electra - Montepaschi Siena 70:68

Mnogo drugačije nije protekao ni dvoboj Maccabija i Montepaschija u Tel Avivu. I ovdje je domaćin u velikom dijelu utakmice bio u podređenom položaju, no uzeo je dva boda polaganjem Rickyja Hickmana četiri sekunde prije kraja za 70:68.

U uvodu utakmice sve je izgledalo idealno za talijanski sastav. Izvrsna obrambena igra ostavila je žuto-plave bez odgovora, a nakon fantastične trice Bobbyja Browna s 15 metara Siena je vodila 14:20. Ipak, do poluvremena izabranici Davida Blatta uspijevaju povezati svoje redove i na pauzu otići s prihatljivih dva koša zaostatka (31:33).

Šutem Malcoma Thomasa za tri poena početkom treće četvrtine Izraelci konačno preuzimaju vodstvo, no nijedna se momčad nije mogla značajnije rezultatski odvojiti. Montepaschi je imao četiri koša prednosti manje od tri minute prije kraja, no Maccabi izjednačuje na 68:68 37 sekundi prije kraja. Nakon što Ress i Sankidze nisu pogodili za goste iz napada koji su uslijedili, Hickman je u posljednjem napadu položio za 70:68, a u preostale četiri sekunde Kemp nije bio precizne ruke, pa su bodovi ostali u Nokia Areni.

Upravo je Hickman bio najraspoloženiji kod domaćina s 19 koševa, Thomas je dodao 11, a double-double-učinak imao je Lior Eliyahu (11 koševa i 11 skokova). Na drugoj strani Marcelus Kemp bio je vodeći u poraženoj momčadi sa 16 poena, dok je hrvatski košarkaš Mario Kasun ubacio pet poena i uhvatio pozamašnih 11 lopti. Maccabi pobjedom ostaje na čelu skupine, dok Siena po drugi put parket napušta pognutih glava.

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Asseco Prokom Gdynia75:77Unicaja Málaga
Alba Berlin74:71Elan Chalon
Maccabi Tel Aviv70:68Montepaschi Siena
1Maccabi Tel Aviv 82+102
2Unicaja Málaga 82+47
3Montepaschi Siena 55+35
4Alba Berlin 46-26
5Elan Chalon 37-61
6Asseco Prokom Gdynia 28-97

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • dino2619.10.2012. u 10:54
    blago onima koji su čekali maccabi na kladionici
    dino26
  • Obrisan korisnik19.10.2012. u 10:34
    maccabi je ove sezone znatno pao u kvaliteti, kao i Pao, siena, barca, rytas, cantu a čini mi se i CSKA.
    Obrisan korisnik