Nogomet

Slaven u lovu na prvu pobjedu u Puli, Inter poslije Dinama na Lokomotivu

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 26.10.2012.
Slaven u lovu na prvu pobjedu u Puli, Inter poslije Dinama na Lokomotivu
Foto: Kristijan Komarica

U petak su na rasporedu već tri utakmice MAXtv Prve lige, pri čemu posljednjeplasirani Zagreb i ambiciozna Lokomotiva dočekuju Osijek, odnosno Inter, a Slaven Belupo bodove će tražiti u Puli...

Nakon osvojenog boda prije tjedan dana protiv Zagreba, nogometaše Lokomotive u petak u 13. kolu MAXtv Prve lige očekuje sraz s Interom iz Zaprešića. Nogometaši kluba s Kajzerice na Maksimiru će pokušati osvojiti tri boda u susretu u koji ulaze kao favoriti.

U najavi utakmice trener Lokomotive Tomislav Ivković rekao je kako očekuje slavlje svoje ekipe: "Samo pobjeda u utakmici protiv Intera se može smatrati pozitivnim rezultatom. Očekujem da mi igrači dokažu kako su kvalitetnija momčad, što će postići velikom količinom uloženog truda i borbenosti", izjavio je za službenu klupsku stranicu.

Strateg Lokosa otkrio je da će umjesto Lamina Samateha, koji je u prošlom kolu isključen, zaigrati Tomislav Barbarić. Ivković je rekao kako u odnosu na utakmicu protiv Zagreba neće biti previše promjena u njegovoj momčadi. U početnom sastavu neće zaigrati Mario Musa, koji je u prošlom kolu izašao zbog ozljede. "S obzirom da nema Muse, Bručić će se vratiti na lijevi bok dok će ispred njega biti Šitum", otkrio je.

Nedostaju: Musa (ozljeda), Samateh (crveni karton)

Nakon poraza od Dinama na svom stadionu u prošlom kolu, nogometaši Intera iz Zaprešića gostovat će na Maksimiru, ali kod Lokomotive. Zahvaljujući porazu Cibalije na gostovanju u Koprivnici prošle subote, Div iz predgrađa i 13. kolo MAXtv Prve lige dočekuje na devetoj poziciji, odmah iznad zone ispadanja.

Osim gubitka bodova, koji u dvoboju s aktualnim prvacima i nije veliko iznenađenje, Inter je u utakmici s Dinamom na neko vrijeme izgubio i trojicu igrača. Prilično nevjerojatno zvuči da su Bagarić, Batur i Čosić na istoj utakmici zaradili ozljede gležnja i vrlo vjerojatno neće nastupiti na Maksimiru pa je upitno kako će trener Borimir Perković složiti obranu.

Inter se s Lokomotivom susreo u drugom kolu ovogodišnjeg prvenstva i na svom stadionu izgubio rezultatom 1:0 pogotkom Antolića. Igrači iz Zaprešića pokušat će se u petak revanširati Lokosima za taj poraz, a svoj će optimizam graditi na utakmicama iz sezone 2010./2011. kada su ih dvaput pobijedili. U Maksimiru su tada zabili čak četiri pogotka i slavili s 4:2.

Nedostaju: Bagarić, Batur, Čosić (ozljede)

I dok je uoči gostujućeg dvoboja u Maksimiru Zagrebov trener Luka Bonačić zazivao makar bod, što je njegova momčad u konačnici i ostvarila, pred dolazak Osijeka na teren Kranjčevićeve i on i čitav njegov kadar svjesni su kako ništa drugo osim punog plijena nije prihvatljivo. Osječani u Ulicu pjesnika stižu kao sastav s najmanje primljenih pogodaka, dok Zagrebašima postizanje pogodaka nikako ne može preći u naviku.

"Zagreb svog terena kao da ni nema. Ovdje je svakom protivniku ugodno, osjeća se sigurno i bez pritiska, a to je ponekad bitan element vezan za raspoloženje igrača. No mi drugog izbora osim osvajanja sva tri boda i nemamo. Podjele bodova s Interom i Lokomotivom me ohrabruju utoliko što daju nadu da se ova momčad može postaviti muški i odgovorno, a to je ono što se od nje očekuje. Bude li takva protiv Osijeka imamo se pravo nadati bodovima."

Podsjetio je Bonačić kako su Pjesnici prije mjesec dana u ulozi domaćina svladali Split pa s tim u vezi imaju se pravo nadati koraku naprijed i protiv Osijeka. Najmanje osam dana izvan konkurencije će biti Damir Šovšić, a kada su u pitanju igrači koji u petak neće nastupiti u toj su skupini i Dedić, odnosno Handžić.

Nedostaju: Šovšić, Dedić, Handžić (ozljede)

Osijek i dalje prkosi teškoj financijskoj situaciji i velikom broju izostalih igrača, no, nakon pobjede nad Zadrom, Bijelo-plavi u Kranjčevićevoj ne misle ostvariti ništa manji uspjeh. Protiv posljednje ekipe prvenstva pritisak pobjede je na njihovim leđima te im neće biti nimalo lako. Zna to dobro i trener Osječana Stanko Mršić:

"Bez obzira što su posljednji, imaju nekolicinu jako dobrih igrača, a Bonačić ima je donio jednu dozu žestine, ali i disciplinu. Protiv nas će ići na pobjedu, ali očekujem kako ćemo im znati odgovoriti i da ćemo nastaviti niz dobrih rezultata na gostovanjima. Ako odigramo kako znamo, morali bismo se vratiti s bodovima," naglasio je strateg Osijeka.

U ekipu se vraća Lešković, nakon odrađene suspenzije, ali Mršić ponovno ne može zbog kartona računati na jednog važnog igrača, odmarat će kapetan i stup obrane Ivo Smoje. Jugović bi mogao biti spreman, no, lista ozlijeđenih i dalje je poduža. Prvih 11 moglo bi u Zagrebu izgledati ovako: Vargić - Ibriks, Novaković, Vrgoč, Lešković - Kurtović, Kvržić, Pušić, Jugović - Pongračić, Zulim, a u pripravnosti će ponovno sigurno biti i nekolicina golobradih juniora.

Nedostaju: Smoje (kartoni) Šorša, Miličević, Perošević, Petrović, Dugandžić, J. Mišić (ozljeda)

Osokoljeni velikom pobjedom protiv Hajduka, nogometaši Istre 1961 u novom kolu domaćeg prvenstva dočekuju na svom stadionu drugoplasiranu momčad na ljestvici Slaven Belupo. Puljani su protiv Splićana prekinuli negativan niz od pet utakmica bez pobjede, te sada pred svojim navijačima žele potvrditi tri poljudska boda.

Sljedeći protivnik nije im nimalo lagan. Na Aldo Drosinu stižu Koprivničani koji ove sezone igraju vrlo dobro i drže drugu poziciju. Sastav koji je složio Roy Ferenčina nije lako svladati, te će Igor Pamić imati težak zadatak povezati dvije uzastopne pobjede. U prošlom međusobnom susretu ove dvije ekipe Slaven je prilično lagano pobijedio zeleno-žute s 3:1, no u Puli se ipak očekuje neizvjesniji susret.

Istrane su u zadnje vrijeme pogodile brojne ozljede, no situacija se polako počela poboljšavati, te će Pamić u petak moći računati na većinu svojih prvotimaca. Protiv Farmaceuta bi se pulskoj publici po prvi puta mogao predstaviti Adnan Aganović, napadač koji se nedavno pridružio Istri. Zeleno-žuti će morati poboljšati napad jer je jedino Zagreb zabio manje od njih, a ostati čvrsti u obrani kao dosad jer su manje golova primili jedino Osijek i Dinamo.

Nedostaju: Jerković, Jugović (ozljede)

Slaven Belupo je dobio na samopouzdanju nakon pobjede protiv Cibalije u 12. kolu, no igra je još uvijek ispod one koja se vidjela na početku sezone. Stoga u Pulu Koprivničani idu pokazati da su naporno radili cijelog tjedna. I dalje su bez Raka, igrača koji je znao pospremiti loptu u mrežu kad ostalima nije išlo, i to je trenutno najveći hendikep Koprivničana.

Po mišljenju pomoćnog trenera Pave Crnca, najvažnije je u Puli ne primiti pogodak: "Porazi koje smo doživjeli posljedica su individualnih pogrešaka pojedinaca i to moramo prestati raditi. U Puli ne smijemo primiti pogodak, moramo odigrati čvrsto i na Istrinu agresiju odgovoriti jednakom svojom. Istrani su daleko od bezazlenih, to je skupina kvalitetnih nogometaša na čelu sa trenerom fajterom, pa se tako moramo i mi postaviti."

Slaven Belupo Istru još nikad nije pobijedio na gostovanju, pa bi eventualni trobod bio za Farmaceute sjajna stvar. Također, stanje na ljestvici sve je "gušće" pa je povećanje bodovnog salda nužnost ukoliko Koprivničani žele zadržati svoju dobru poziciju.

Nedostaju: Rak (ozljeda), Čanađija, Brlek (reprezentacija)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3368:20+4877
2Lokomotiva 3354:38+1657
3Rijeka 3346:42+453
4Hajduk 3345:31+1452
5Split 3349:37+1252
6Istra 1961 3335:32+344
7Osijek 3325:33-839
8Slaven Belupo 3335:50-1539
9Zadar 3339:61-2236
10Inter-Zaprešić 3336:41-535
11Cibalia 3329:44-1532
12Zagreb 3328:60-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Assassin5526.10.2012. u 18:44
    Ajmooo Slaven!! Dobit danas ovo i ponovno se odljepit od pratnje... :)
    Assassin55
  • Obrisan korisnik26.10.2012. u 11:04
    Ajde Osječeeeeeeee
    Obrisan korisnik
  • russell26.10.2012. u 11:00
    ajmo po 2. mjesto
    russell
  • ttt200826.10.2012. u 10:51
    Napokon novinari znaju za ozljede igraca INTERA (skoro sve)
    ttt2008