Rukomet

Goluža: "Utakmica koju treba dobro analizirati, ali i što prije zaboraviti"

Damir Žbulj • subota, 27.10.2012.
Goluža: "Utakmica koju treba dobro analizirati, ali i što prije zaboraviti"
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši Croatia osiguranje Zagreba doživjeli su prvi ovosezonski regionalni poraz. Na gostovanju kod Metalurga u Skoplju domaća ekipa pružila je vrhunsku predstavu i u potpunosti nadigrala hrvatskog prvaka. Konačnih sedam golova zaostatka Zagrebaša ne odaje pravo stanje stvari na terenu, jer je poraz rezultatski mogao biti i u uvjerljiviji, no, uvjerljiv, pomalo i ekshibicijski bio je rukomet kojeg je prikazao sastav Line Červara.

Makedonski Červarov Metalurg apsolutno je opravdao ulogu favorita u ovom regionalnom dvoboju te je nakon fantastične predstave u prepunoj dvorani Avtokomanda upisao sigurnu i zasluženu pobjedu, koja je na kraju mogla rezultatski biti i uvjerljivija od konačnih sedam golova viška.

Vodio je domaćin i s 11 golova prednosti, zabijao fantastične, atraktivne pogotke, bilo je tu mjesta i za cepeline, a takvom raspletu pridonijela je loša igra Zagrebaša, kako u obrani, tako i u napadu. Červar je u završnih desetak minuta poslao na teren igrače koji inače manje igraju i tako omogućio Zagrebašima da ublaže težak poraz.

Goluža o sucima

Strateg Zagrebaša možda se i nepotrebno, nakon uvjerljivog poraza, dotaknuo i suđenja: "Možda nisu odredili pobjednika, ali u drugom poluvremenu podlegli su atmosferi u dvorani, pritisku domaće ekipe i publike te su nam olako svirali isključenja. U jednom trenutku bili smo tri minute s dva igrača manje i tu su se oni odlijepili."

Metalurg je odlično otvorio sezonu, u Ligi prvaka iz četiri uvodna susreta upisali su i četiri pobjede te su u ovo trenutku pokazali kako su sigurno najbolja balkanska rukometna ekipa. Organizirana, čvrsta, ali i iskusna, što su posebno dokazali Slovenci u tamošnjim redovima, 29-godišnji Miladin Kozlina te 37-godišnji Renato Vugrinec, a njima su se pridodali 30-godišnji crnogorski pivot Rakčević, oporavljenik od teške ozljede te odlično mlado krilo Dejan Manaskov, sin legendarnog Pepija Manaskova.

Najiskusniji u redovima CO Zagreba, pogotovo Josip Valčić i Špiler, posebno su slabo odigrali utakmicu, no, bez ozbiljne igre u obrani nije bilo kontre i polukontre i laganih pogodaka pa takav neraspoloženi Zagreb jednostavno nije imao nikakve šanse za uspjeh.

Čak niti Darko Stanić nije imao neku specijalno dobru vratarsku večer.

Trener Croatia osiguranje Zagreba Slavko Goluža pokušao je objasniti razloge velikog pada u igri u nastavku utakmice u Skoplju: "Mogu biti donekle zadovoljan prvim poluvremenom (16:13), no u nastavku susreta potpuno smo potonuli. Mogu to objasniti umorom koji nas je sustigao, jer ovaj ritam utakmica srijeda-subota ipak je ostavio trag. Očekivao sam da ćemo jednom trenutku doživjeti pad, ali ovakvom se nisam nadao," kazao je za službenu stranicu kluba.

Međutim, Goluža nije dvojio da je Metalurg u potpunosti nadigrao hrvatskog prvaka te je iskoristio priliku da čestita svom bivšem mentoru: "Čestitao bih Červaru i Makedoncima na zasluženoj pobjedi. danas su bili bolja momčad u svakom segmentu igre, a to se odrazilo na konačni rezultat."

Luka Stepančić ponovno je bio najefikasniji Zagrebaš, desni vanjski postigao je sedam golova, za što mu je trebalo devet pokušaja i sigurno je jedan od rijetkih koji je zaslužio pohvale: "Zadovoljan sam nastupom fantastičnog Luke Stepančića, ali i Mandalinića. Obojica su bili agresivni i dobar dio utakmice držali su nas u igri. Oko 40. minute utakmice Makedonci su zaigrali flastera na Stepančiću, tu smo prestali biti opasni po njihov gol i to je trenutak u kojem smo kapitulirali," naglasio je Goluža.

"Sve u svemu, ovo je utakmica koju treba dobro analizirati, ali i što prije zaboraviti. Sada slijedi reprezentativna stanka nakon koje ćemo vjerujem biti nešto svježiji i u boljem izdanju," očekivanja su trenera CO Zagreba, ali i izbornika hrvatske rukometne reprezentacije Slavka Goluže.

Obrana hrvatskog prvaka bila je izuzetno slaba. Bez ozlijeđenog Šprema, koji je u početku sezone bio važna karika u 5-1 obrani, Goluža se odlučio suprotstaviti Makedoncima sa 6-0, što se na kraju pokazalo pogrešnim. "Nisam zadovoljan kako smo odigrali 6-0 obranu, a u napadačkom dijelu napravili smo nevjerojatno velik broj tehničkih pogrešaka," potvrdio je ono što se događalo na parketu u makedonskom glavnom gradu.

Hrvatsku idućih dana očekuje reprezentativno okupljanje i kvalifikacijski susreti za Euro 2014. protiv Slovačke i Latvije, no, jedan dobar dio igrača CO Zagreba (Ivić, Horvat, Batinović, Matić, J. Valčić) priključit će se Slavku Goluži - izborniku hrvatske reprezentacije. Neće biti puno prilike za odmor, a novi regionalni susret Zagrebaša već je u utorak 6. studenog, kada igraju sa slovačkim Tatranom.

Novi dvoboj u Ligi prvaka očekuje ih 15. studenog, u Berlinu kod Füchsea.

Regionalna liga (M)

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Metalurg Skoplje33:26RK Zagreb
Nexe Našice27:27Vardar Skoplje
Prešov33:26Sloga Doboj
Borac Banja Luka21:20Izviđač CO
Lovćen Cetinje29:29Meškov Brest
1Meškov Brest 18568:518+5040
2Metalurg Skoplje 18471:397+7439
3Vardar Skoplje 18540:462+7836
4RK Zagreb 18516:457+5935
5Prešov 18513:471+4235
6Lovćen Cetinje 18497:523-2629
7Nexe Našice 18501:502-125
8Borac Banja Luka 18439:530-9111
9Izviđač CO 18417:498-819
10Sloga Doboj 18449:553-1044

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.10.2012. u 14:51
    tipični član Hdz-ea je ovaj Goluža!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.10.2012. u 13:22
    Analiza = 0,0034 sekundi Dijagnoza = Gologuza primi se kafe und kolač
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.10.2012. u 11:50
    Panjino jedna trebaš ti analizirati da li je ovo pravi posao za tebe.
    Obrisan korisnik