Nogomet

Kopić: "Neki imaju mjesec dana da poprave dojam, inače će u prijelaznom roku biti svega i svačega"

Josip Tolić • srijeda, 31.10.2012.
Kopić: "Neki imaju mjesec dana da poprave dojam, inače će u prijelaznom roku biti svega i svačega"
Foto: hnk-cibalia.hr

Na konferenciji za novinare poslije ogleda osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa između Cibalije i Gorice (1:0) oba trenera imala su razloge za pohvale i kritike na račun svojih momčadi. Željko Kopić nezadovoljan je angažmanom pojedinih igrača, dok Damir Milinović žali što su se njegovi izabranici prepali renomiranog protivnika.

Nakon trećeligaša Vinodola u šesnaestini finala, Cibalia je izbacila drugoligaša Goricu u fazi posljednjih 16 momčadi Hrvatskog nogometnog kupa. Presudio je pogodak Marina Matoša iz jedanaesterca početkom drugog poluvremena. Domaći strateg Željko Kopić nije mogao u potpunosti biti zadovoljan viđenim.

"U prvo poluvrijeme ušli smo sa željom da što prije zabijemo gol. Osjeti se veliki grč kod igrača, noge su teške od niza utakmica i to mogu razumjeti, no bilo je premalo odlučnosti u završnoj trećini terena gdje nisu preuzimali rizik u igri 'jedan na jedan'", započeo je domaći strateg svoj nastup pred novinarima.

"Znam da ima i onih negativnih koji se vole naslađivati i rugati. Njima poručujem kako je Cibalia među osam najboljih u Kupu, a tu nisu Dinamo, Zagreb, Rijeka i Split. Nismo na pravoj poziciji u prvenstvu, ali znajte da nećemo ispasti. Bacat ćemo se na glavu, ali nećemo ispasti", istaknuo je vinkovački trener.

Upravo je poboljšanje igre u duelima donijelo situaciju za vodeći pogodak Vinkovčana, smatra Kopić. Petar Filipović sjurio se prema vratima Gorice prošavši četvoricu igrača, a u kaznenom prostoru srušio ga je Saša Sabljak i sudac je pokazao na bijelu točku. Matošu nije bilo teško pogoditi.

"Gorici je trebalo malo vremena da posloži ekipu, gledao sam njihove četiri utakmice i nisam se slagao s onima koji su ih podcjenjivali jer su drugoligaši. Oni pripadaju vrhu, imaju kvalitetu i znao sam što nas čeka", komplimentirao je protivniku 35-godišnji Osječanin.

Našom igrom danas ne mogu biti zadovoljan, ali zadovoljan sam prolaskom. Zahvaljujem ljudima koji su pozitivni i što nas trpe, jer da su reagirali sukladno našoj nemoći, mi danas ne bismo prošli dalje."

"Moram se na kraju dotaknuti i igrača. Neću o imenima jer sve što imam rješavam u svlačionici, ali neki imaju mjesec dana da opako poprave dojam - inače će u prijelaznom roku biti svega i svačega. Neke stvari više ne želim gledati", zaključio je Kopić.


Gostujući trener Damir Milinović bio je pomiješanih emocija. "Očekivali smo da će nas stisnuti odmah na početku kako bi što prije zabili gol i manje se potrošili zbog nastavka prvenstva. Na sreću, dobro smo branili gol u prvom dijelu", rekao je.

"Mislim da su se moji igrači dosta preplašili Cibalije, ambijenta i navijača i za neke je ovo bilo prvi puta da igraju protiv prvoligaša. Rekao sam im u svlačionici da se nemaju čega bojati i da uživaju u nogometu. Nažalost, možemo žaliti za prilikom Abramovića čiji je napad Cibalijin vratar vrhunski obranio."

Milinović je svjestan pružene prilike protiv favorizirane momčadi, no ipak ne očajava previše.

"Ostaje žal što nismo došli do produžetaka, no to ne umanjuje Cibalijinu pobjedu. Čestitam joj i želim da što prije osigura ostanak u Prvoj ligi", završila je u prijateljskom tonu igračka legenda Rijeke.

Hrvatski nogometni kup

osmina finala

Dinamo2:3 *Zadar
Zagreb1:2Zelina
Lokomotiva3:2Libertas
Slaven Belupo2:0 *Koprivnica
Osijek3:2 *Istra 1961
GOŠK Dubrovnik2:0 *Nedelišće
Hajduk2:1Split
Cibalia1:0Gorica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!