Nogomet

Uzbudljivi dvoboj u Gradskom vrtu, proba Zadra i Slavena pred Kup

Sportnet • subota, 10.11.2012.
Uzbudljivi dvoboj u Gradskom vrtu, proba Zadra i Slavena pred Kup
Foto: Kristijan Komarica

U tri subotnja susreta koja se igraju od 15 sati gledateljima će biti ponuđeni zanimljivi parovi. U Puli će Istra 1961 i Cibalia pokušati skupiti vrijedne bodove, a u Osijeku domaćin traži prekid niza od dva poraza protiv Intera...

Zanimljiv je bio tjedan u osječkim redovima nakon poraza od Lokomotive. Na zaobilaženje Mršića kao izbornika nadovezao se odabir 'samo' Marka Leškovića u selekciju Prve HNL. Prvotni poziv među rezerve vratara Ivana Vargića ispravljen je Štimčevim priključenjem u A reprezentaciju, nakon otkaza Krešića, čime je ipak je donekle ispravljeno ignoriranje osječkih rezultata ove sezone.

Reprezentativni čuvar mreže Bijelo-plavih ove je sezone primio 11 pogodaka, najmanje od svih prvoligaša te iako su njegove izvedbe bile u početku pod posebnim povećalom, nerijetko kritikama, Vargić se prometnuo u jednu od jačih karika Osijeka. Bit će potreban njegov doprinos kako bi se prekinula serija dva uzastopna poraza. "U ovom susretu nemamo previše izbora, moramo pobijediti i vratiti se na pobjedničke staze. Tri boda nas ostavljaju pri vrhu i olakšavaju nam posao u nastavku sezone. Za mene će posebno poticajan biti taj poziv u reprezentaciju," naglasio je novopečeni hrvatski reprezentativac pred gostovanje Intera.

Mršić i dalje ima problema s ozljedama, ali kadar je ipak nešto popunjeniji nego u posljednje vrijeme te protiv Intera treba 'jurnuti' po sva tri boda. S obzirom kako njegova ekipa reagira u posljednje vrijeme nakon što stigne do prednosti, mogli bi za promjenu prvi po loptu u mrežu. Možda bi tada na kraju slavili.

Nedostaju: Šorša, Perošević, Petrović (ozljeda), Kurtović (kartoni)

Div iz predgrađa u prošlom je kolu remizirao s Cibalijom i propustio veliku priliku značajno se odvojiti od zone ispadanja. Osvojenim bodom Inter se približio osmoj Istri, ali deseti Vinkovčani ostali su na tek tri boda zaostatka te su i dalje velika prijetnja Žutima.

U 15. kolu nogometaše Borimira Perkovića očekuje teško gostovanje kod Osijeka. U prvom ovosezonskom sudaru ovih klubova Slavonci su u Zaprešiću slavili s visokih 3:0, a o njihovoj kvaliteti dovoljno govore pozicija na tablici i broj osvojenih bodova. U prilog Interu ne ide ni tradicija. Na četiri od posljednjih pet gostovanja u gradu na Dravi ostali su praznih ruku, a posljednji bod osvojili su u travnju 2009. godine.

No, ove sezone Inter je bolji na gostovanjima nego na svom terenu. Od 15 osvojenih bodova, Žuti su devet osvojili izvan Zaprešića i imaju se pravo nadati novom iznenađenju. Trener Perković u Osijeku će ponovno na raspolaganju imati Mlinara i Plazanića, igrače koji su u prošlom kolu odradili kaznu zbog kartona.

Nedostaju: nitko

Zeleno-žuti se poslije očekivanog poraza od Dinama u Maksimiru okreću novim izazovima u MAXtv Prvoj ligi. Na Aldo Drosinu u subotu stiže protivnik po mjeri - vinkovačka Cibalia koju Istrani žele pobijediti i na taj se način odvojiti od nje na sedam bodova. Nebeskoplavi su u prošlom kolu imali priliku sustići Inter, ali remijem su ostali u zoni ispadanja.

Uoči utakmice trener Puljana Igor Pamić izvijestio je javnost kako će doći do raskida suradnje s napadačem Ahmadom Sharbinijem koji je na ljeto doveden kao veliko pojačanje, ali dosad nije zabio niti jedan gol za Istru. Uz to, objavljeno je i kako se klubu neće pridružiti Ilija Sivonjić koji je neko vrijeme trenirao u Puli. Istra je tako ostala na samo tri napadača od kojih Sandi Križman nije igrao zadnje tri utakmice.

Najbolji strijelac kluba ipak će biti spreman za Cibaliju, a ozlijeđenih je sve manje. Pamić je otkrio najvjerojatniju kombinaciju za subotnji dvoboj: "U obrani će zaigrati Sušić, Zgrablić, Budicin i Milić. Zadnji vezni bili bi Blagojević i Anđelković, a naprijed Aganović, Pamić, Roce i Križman", rekao je trener čija je momčad pobijedila samo jednom u zadnjih osam prvenstvenih susreta.

Nedostaju: Čagalj, Ottochian, Horvat (ozljede)

Borbu za ostanak u elitnom razredu hrvatskog klupskog nogometa igrači Cibalije nastavljaju u Puli ogledom protiv jednog od konkurenata za mjesto iznad crte ispadanja. Vinkovčani ogled protiv Istre 1961 očekuju nakon serije od četiri utakmice bez pobjede.

Upravo zbog svih zbivanja među Nebeskoplavima u zadnjih mjesec dana trener Željko Kopić zna da prava na kalkulacije nema. "Svaka utakmica je jako bitna i svaki bod puno znači. Imamo još mjesec dana do kraja ovog dijela prvenstva. Moramo u svaku utakmicu ući na pravi način, radimo kvalitetno i prioritet je ostvariti pozitivan rezultat", rekao je.

U vinkovačkom kadru neće biti suspendiranih Muženjaka i Župarića, dok su zbog ozljeda upitni Matoš i Bartolović. "Istra ima kvalitetne pojedince, igra solidno, imala je problema s realizacijom te je uzeli manje bodova od očekivanog. Na nama je složiti najbolji mogući sastav i ostvariti pozitivan rezultat. Nema kalkulacija, svaka utakmica mora biti maksimalna", dodao je Kopić.

Nedostaju: Muženjak, Župarić (kartoni)

Zadarski nogometni prvoligaš nakon 14 odigranih kola nalazi se na dnu poretka i u utakmici protiv Slaven Belupa tražit bodove kojima bi se približio sredini tablice. Ova dva kluba ždrijeb je spojio i u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa, a prvenstveni dvoboj je svojevrsna proba za ono što slijedi u drugoj polovici ovog mjeseca.

"Slaven Belupo je momčad koja je satkana od niza iskusnih igrača koji svoju kvalitetu pokazuju iz kola u kolo. Neće nam biti lako, ali mi nemamo puno izbora, nama igra samo pobjeda i osvajanje tri boda", izjavio je uoči ovog susreta sportski direktor Zadra Josip Bajlo i jasno otkrio namjere u subotnjoj utakmici.

Milinu se, inače, na raspolaganje vraćaju neki igrači na koje nije mogao računati za gostovanje na Poljudu, a ponovno je za očekivati otvoreniju taktiku s dvojicom napadača. Zadar nema više mnogo prostora za pogrešku i protiv Slaven Belupa neće biti kalkulacija.

Nedostaje: nitko

Po tko zna koji puta momčad Slaven Belupa je desetkovana pred utakmicu. Ovog puta uz Raka i Batarela, koji su ozlijeđeni na duže vrijeme, nema ni Vugrinca, najboljeg igrača i strijelca Farmaceuta. Srećom, HNL-legenda neće dugo izbivati, tek jedno kolo, no jasno je da se kadar Slavena već sad pokazuje prekratkim za održavanje visokog mjesta.

U dosadašnjem tijeku prvenstva, Slaven je skupio 17 bodova više od Zadra, pa bi mogao ponijeti titulu favorita na Stanovima, no taj je teški teren pun opasnosti, svjestan je trener Roy Ferenčina: "Zadar je u teškoj situaciji i bori se za ostanak, no to je daleko od loše ekipe. To su Zadrani na kraju krajeva pokazali u Kupu protiv Dinama, a ni s Hajdukom prije toga nisu odigrali loše. Zbog toga utakmicu shvaćamo maksimalno ozbiljno."

Kao ni Zadar, ni Slaven Belupo ne može biti zadovoljan prošlim kolom, u kojem s dva igrača više protiv Splita, na domaćem travnjaku, nije uspio uzeti tri boda. Zbog toga se u Zadar ide po pobjedu, a na debaklu protiv Splitovaca se nešto naučilo, kazao je trener: "Svakako smo trebali biti pametniji, no sad smo to analizirali, vidjeli gdje su se dogodile greške i nećemo ih ponoviti."

Nedostaju: Rak, Batarelo, Pilipović, Vugrinec (ozljede), Kokalović (kartoni)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3368:20+4877
2Lokomotiva 3354:38+1657
3Rijeka 3346:42+453
4Hajduk 3345:31+1452
5Split 3349:37+1252
6Istra 1961 3335:32+344
7Osijek 3325:33-839
8Slaven Belupo 3335:50-1539
9Zadar 3339:61-2236
10Inter-Zaprešić 3336:41-535
11Cibalia 3329:44-1532
12Zagreb 3328:60-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.11.2012. u 14:10
    ajdeeeeeeeeee Osječeeeeeeeeeeeeee
    Obrisan korisnik
  • LazialZD10.11.2012. u 13:13
    Jeli vrime da Zadar napokon dobije na Stanovima i krene prema luki spasa ili će nas Belupo dotući do kraja i rezervirat kartu za 2.HNL ??? biće ovo zanimljivo popodne na Stanovima a na ruku nan ide i osakaćeni sastav gosta tako da je pobjeda imperativ !!!
    LazialZD
  • ttt200810.11.2012. u 11:08
    15.kolo a bar 12.put piše kod Intera Nedostaju: nitko, a bar 10 puta nije bilo točno....
    ttt2008