Košarka

James: "Iskreno, mislim da Lakersi nisu bili pošteni prema Brownu"

Ante Zovko • subota, 10.11.2012.
James: "Iskreno, mislim da Lakersi nisu bili pošteni prema Brownu"
Foto: EPA

LeBron James i trener Miamija Erik Spoelstra smatraju da Mike Brown nije ni dobio pravu priliku kao trener Lakersa koji su ga otpustili nakon samo pet utakmica ove sezone.

Lakersi su sezonu počeli omjerom 1-4 nakon što su momčad pojačali Steve Nash i Dwight Howard. Mike Brown, koji je postao trener momčadi prije početka prošle, skraćene sezone, platio je to glavom.

"Nažalost je tako. Iskreno, mislim da Lakersi nisu bili pošteni prema njemu. Lani je sezona bila skraćena, a ove je vodio tek pet utakmica, nije dobio punu sezonu", komentirao je LeBron James, koji je s Brownom surađivao u Clevelandu pet godina i igrao finale 2007.

Ondje je Brown dobio otkaz na kraju sezone 2009./2010., nekoliko tjedana prije nego što je James odlučio prijeći u Heat, gdje će osvojiti svoju treću MVP titulu.

James je pred novinarima umalo otvorio dušu, ali ga je spriječio dužnosnik Miami Heata. Zaustavio se na sljedećem: "Imam puno toga za reći, ali neću sada. Želim mu sve najbolje, ali mislim da je žalosno, a znate kakva je liga. Mogu raditi što god hoće."

Trener Heata Erik Spoelstra, koji je kao i Brown počeo karijeru kao video koordinator, nastavio kao skaut, smatra da je on imao puno veću podršku kad je dobio zvjezdanu momčad prije dvije godine. Odao je priznanje vlasniku Heata Mickyju Arisonu i predsjedniku Patu Rileyju:

"Teško je vidjeti jednog od kolega trenera, jednog iz vašeg bratstva, kako ne dobiva priliku. Mike je izvrstan trener. Dokazao je to. Ima izvrstan trenerski učinak. Šteta je što je tako završilo."

"Kod nas je situacija bila bitno drukčija. Mi smo imali strpljenja. Stabilnost su pružali Micky i Pat. Mislili su na veliku sliku cijelo vrijeme. Nije bilo paničarenja, čak i kada smo bili na 9-8. Osjećao sam veliko povjerenje od njih. Jednostavno smo morali prionuti poslu i kolektivno smisliti kako se izvući iz te rupe."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!