Rukomet

Rukometašima Siscije minimalna prednost nakon prvog susreta s Mariborom

Iz Siska:Branimir Korać • subota, 24.11.2012.
Rukometašima Siscije minimalna prednost nakon prvog susreta s Mariborom

U prvom susretu treće kola EHF Europskog kupa Siscia je na svom parketu svladala Maribor s 30:29. U neizvjesnom i prilično izjednačenom dvoboju konačan ishod je i najrealniji obzirom da nijedna momčad tijekom 60 minuta nije uspjela doći do prednosti veće od tri gola, a i tih plus tri je bilo samo u jednom navratu...

Siscia - Maribor Branik 30:29 (12:11)

EHF Europski kup, 3. kolo

Sisak, SD Brezovica, gledatelja: 1200

Suci: Radojko Brkić (Austrija), Andrej Jusufhođić (Austrija)

Siscia: Matija Bilušić, Luka Bumbak (6 obrana), Mario Tomić, Dario Žarković, Tomislav Balić, Nikola Raič 3, Tihomir Baltić 4(1), Josip Crnić 2, Tomislav Nuić 8(2), Janko Kević 6, Petar Čutura 2, Filip Nikić, Marko Kobetić 5, Mario Prišek.
Trener: Josip Ražić

Maribor Branik: Gregor Čudič, Ivan Pešić (15 obrana), Aljoša Štefanić, Milan Mirković 2, Marko Tarabocchia, Mate Svalina 1, Marko Oštir 1, Nikola Špelić 5, Aleksander Spende, Simon Razgor 6, Miha Pučnik, Miha Zarabec 8(2), Mario Šoštarič 4, Tadej Sok, Rok Šimič, Matjaž Mlakar 2.
Trener: Marko Šibila.

Sedmerci: Siscia 3/5, Maribor Branik 2/3

Isključenja: Siscia 8 minuta (Tomić 2, Kević 2), Maribor Branik 10 minuta (Svalina, Pučnik, Šoštarić, Simič, Mlakar)

Da je Siscia imala prilično težak ždrijeb u trećem kolu EHF Europskog kupa vidjelo se i na parketu. Već prvi dvoboj Siscije i Maribora bio je vrlo izjednačen, na kraju su domaćini slavili s 30:29, međutim zadovoljniji mogu biti Mariborčani koji su zaostajali i tri gola razlike, 29. gol su postigli nakon isteka 60. minute i na svom parketu će stizati zaostatak od samo jednog gola.

Raspoloženi Ivan Pešić te te lijeva strana mariborskog napada Razgor - Zarabec najzaslužniji su za dobar rezultat Maribora. Brzi i pokretljivi napad Maribora bio je problem za domaćina koji nije imao raspoloženog vratara kao što je bio Pešić, Bilušić nije obranio baš ništa dok je Bumbak branio na mahove i tako uspio upisati šest obrana. Na drugoj strani Pešić ih je imao čak 15.

Hrvati u Mariboru

U redovima Maribora nastupaju čak četvorica Hrvata od čega su dvojica nekadašnji igrači Siscije. Najistaknutiji je bio hrvatski reprezentativac i bivši član CO Zagreba Ivan Pešić koji je bio među najboljim pojedincima utakmice s 15 upisanih obrana. Nikola Špelić je nekada nosio dres Siscije, a protiv svog bivšeg kluba je postigao pet golova dok je neuspješniji bio Mate Svalina koji je zabio tek jedan gol, a osim toga izgubio nekoliko lopti što i ne čudi s obzirom da ga igrači Siscije dosta dobro poznaju. Marko Tarabocchia je igrao vrlo malo i nije se istaknuo.

Prvo poluvrijeme je proteklo u vrlo čvrstoj igri baš kako se i najavljivalo. Domaćin je gotovo svih 30 minuta proveo u minimalnom vodstvu, gosti su tek u jednom navratu poveli sa 6:5, ali vrlo brzo su Raič i Crnić preokrenuli rezultat i vratili stvari na stranu Siscije.

Siščanima su u tom razdoblju dosta pomagali i gosti koji se nisu u početku najbolje snalazili protiv agresivne obrane domaćina, igrali su brzo i pokretljivo, ali su dosta griješili. Da na drugoj strani nije bilo Pešića koji je već u prvih 30 minuta skupio osam obrana, prednost Siscije bi bila zasigurno veća.

Ovako se otišlo na odmor s vodstvom domaćina 12:11 da bi se u drugom dijelu probudili šuteri na obje strane i obje momčadi su u tom razdoblju postigle po 18 golova. U domaćim redovima proigrali su Marko Kobetić i Tihomir Baltić, s dobrom igrom su nastavili Kević i Nuić dok su na drugoj strani najveći problem bili Simon Razgor i posebno Miha Zarabec koji je u drugom poluvremenu nanizao šest golova.

Napokon dobra posjeta

Iako Sisak ima rukometnu publiku, dvorana već neko vrijeme nije puna kao u zlatna vremena sisačkog rukometa u devedesetim godinama, međutim Maribor je pobudio zanimanje Siščana i više od tisuću znatiželjnika se okupilo u Brezovici. Nakon dugo vremena bilo je lijepo vidjeti ovolik broj posjetitelja.

Gol za gol se igralo sve do 45. minute kada je Siscia stigla do 21:19 i imala priliku otići na 22:19, međutim Pešić brani sedmerac Nuiću, za kratko vrijeme Mirković, Špelić i Razgor rade 3:0 i Maribor preuzima vodstvo.

Mariborčani su imali minimalnu prednost sve do posljednjih pet minuta u kojima Siscia uz tri uzastopne obrane Bumbaka te golovima Kevića, Nuića, Baltića i Čuture dolazi u 57. minuti po prvi put na tri razlike i vodi 29:26. Mlakar i Zarabec uzvraćaju i smanjuju na 29:28 da bi 20 sekundi prije kraja Kobetić donio Sisciji dva gola prednosti.

U samom finišu susreta gosti zarađuju sedmerac koji nakon isteka vremena realizira Zarabec za konačnih 30:29.

Najefikasniji u domaćim redovima bili su Nuić s osam golova, Kević je dodao šest, a Kobetić pet golova. Kod gostiju Zarabec je zabio osam, a Razgor šest golova.

www.rk-maribor.si

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • đomla25.11.2012. u 13:53
    hehe-dobri su mi ovi suci Austrijanci ;)
    đomla