Košarka

Alba i Maccabi tijesnim domaćim pobjedama do Topa 16

Josip Tolić • petak, 30.11.2012.
Alba i Maccabi tijesnim domaćim pobjedama do Topa 16
Foto: EPA

Odigrane su prve dvije utakmice osmog kola skupine B košarkaške Eurolige koja je dobila još dva sigurna putnika za Top 16. Berlinska Alba na svom je parketu u dramatičnoj završnici nadvisila Prokom, dok je mučenje svojim navijačima priuštio i Maccabi. Gubili su Izraelci tri četvrtine dvoboja, a onda na kraju stisli gas i dobili Chalon.

Alba Berlin - Asseco Prokom Gdynia 67:64

Berlinska Alba iskoristila je prvu meč-loptu za prolazak u drugi krug Eurolige i svladala Prokom na svom parketu 67:64. Poljaci su ovim porazom izgubili svaku šansu za napredovanje.

Njemački je prvak cijelu utakmicu držao konce igre u svojim rukama. Domaća je prednost rasla od malih "plus dva" nakon prve četvrtine do osam koševa viška na poluvremenu (36:28).

Susret koji je sudio hrvatski djelitelj pravde Sreten Radović u trećoj je dionici i dalje bio na strani žutih. Prednost 52:41 nakon 30 minuta činila se dostatnom za Berlinčane u utakmici s ovako malim borjem koševa, no Prokom se nije predavao. U samoj završnici došao je i na samo koš zaostatka, ali do pobjede ipak nije uspio doći.

Najzaslužniji za domaće slavlje bio je Dashaun Wood s 14 koševa i pet asistencija, a samo jedan poen manje ubacio je Zach Morley. Na drugoj strani double-double-učinak Rašida Mahalbašića od 12 ubačaja i deset skokova malo će snačiti najboljoj poljskoj momčadi.

Maccabi Electra - Élan Chalon 78:73

Isti je uspjeh ostvario i lanjski četvrtfinalist ovog natjecanja, izraelski Maccabi. U areni Nokia Élan je kao gost također bio blizu iznenađenja, ali u presudnim trenucima utakmice kvaliteta je odlučila ogled i domaći je sastav slavio 78:73.

Malu krizu rezultata u Europi (dva uzastopna poraza, op.a.) umalo je iskoristio i debitant iz Chalona. Imali su Francuzi blagu prednost nakon prvog poluvremena te vodili "plus pet" (38:43).

Bodrena navijačima, domaća se momčad u nastavku polako počela buditi i postupno smanjivati prednost. Smith i Logan bili su glavni preokreta u posljednjoj četvrtini koju su žuti dobili sa sedam poena razlike.

19 ubačaja Devina Smitha bilo je najviše što je itko postigao u ovom dvoboju. David Logan pridodao je 17 za pobjedničku momčad, jednako koliko i najbolji strijelac Élana Brion Rush.

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Alba Berlin67:64Asseco Prokom Gdynia
Maccabi Tel Aviv78:73Elan Chalon
Montepaschi Siena91:72Unicaja Málaga
1Maccabi Tel Aviv 82+102
2Unicaja Málaga 82+47
3Montepaschi Siena 55+35
4Alba Berlin 46-26
5Elan Chalon 37-61
6Asseco Prokom Gdynia 28-97

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.11.2012. u 11:41
    Oni idu dalje a našima ostaje Europa samo san
    Obrisan korisnik