Košarka

Sjajni hrvatski dvojac iz Unicaje nedovoljan za nove euroligaške bodove

Mišo Gulić • petak, 30.11.2012.
Sjajni hrvatski dvojac iz Unicaje nedovoljan za nove euroligaške bodove
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Talijanski prvak Montepaschi Siena i dalje nastavlja sjajan niz u Euroligi, a petu uzastopnu pobjedu upisali su na domaćem terenu protiv "hrvatske" Unicaje u kojoj su sjajni bili Žorić i Simon, ujedno i jedini gostujući igrači za koje se može reći da su bili na euroligaškom nivou.

Relativno izjednačena igra obilježila je prvu četvrtinu, sve do pred posljednjih minutu i pol momčadi su bile u egalu, a goste su u igri držali odlično raspoloženi Simon i Žorić koji su od prvih 20 koševa svoje momčadi zabili čak njih 17.

U trenutku kada su Talijani počeli više pažnje pridavati hrvatskom dvojcu, to se odmah osjetilo na rezultatu, brzo su pobjegli na deset koševa viška (30:20), čime je susret bio prelomljen i lišen bilo kakve neizvjesnosti u nastavku.

Široka lepeza strijelaca domaćima je omogućila visoku prednost, a jedini koji je s druge strane davao "otpor" bio je briljantni i u tom trenutku stopostotni Žorić, no sam nije mogao pa su Španjolci na odmor otišli s minusom od 16 koševa (56:50).

Bez većih problema domaći su održavali stečenu prednost, tempo igre je dosta pao u odnosu na prvi dio, stoga su s visokom prednošću Talijani ušli u posljednjih deset minuta. Trica Simona na otvaranju posljednje dionice za minus 12, nakratko je probudila nadu gostima u eventualni povratak, no bilo je to sve dobro što su gledatelji od njih vidjeli, a nove bodove vrijedne drugog kruga domaći su upisali nakon uvjerljive pobjede od 91:72.

Petorku dvoznamenkastih u domaćim redovima predvodio je Moss s 13 ubačaja, koš manje ubacio je Ortner, dok je Kangur zabio 11, a Sanikidze i Rašić po deset. S druge strane jedini na nivou bili su Žorić s 29 ubačaja (šut 11/13) uz četiri skoka te Simon koji je zabio 16 (šut 5/10) uz pet skokova i šest asistencija.

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Alba Berlin67:64Asseco Prokom Gdynia
Maccabi Tel Aviv78:73Elan Chalon
Montepaschi Siena91:72Unicaja Málaga
1Maccabi Tel Aviv 82+102
2Unicaja Málaga 82+47
3Montepaschi Siena 55+35
4Alba Berlin 46-26
5Elan Chalon 37-61
6Asseco Prokom Gdynia 28-97

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!