Rukomet

Marko Tarabochia: "U Sisku naša obrana nije bila na razini, vjerujem kako ćemo nadoknaditi zaostatak"

Damir Žbulj • nedjelja, 02.12.2012.
Marko Tarabochia: "U Sisku naša obrana nije bila na razini, vjerujem kako ćemo nadoknaditi zaostatak"

Rukometaši sisačke Siscije u nedjelju od 18 sati u Mariboru, u tamošnjoj dvorani Tabor, brane minimalnu prednost iz prve utakmice trećeg kola Kupa EHF, koje je i posljednje prije ždrijeba grupne faze ovog natjecanja. Hrvatski predstavnik slavio je na svom terenu 30:29, ali neće im biti lagano sačuvati rezultatsku razliku...

Nada se tome i Marko Tarabochia, jedan od četvorice hrvatskih igrača koji brane boje mariborskih Violičastih, uz Ivana Pešića te Matu Svalinu i Nikolu Špelića, koji su i bivši igrači Siscije.

"Utakmica u Sisku je bila previše nervozna s naše strane, naša obrana nije bila na razini kao inače, što su razigrani igrači Siscije vrlo dobro iskoristili," poručio je čitateljima Sportneta bivši igrač CO Zagreba.

Tarabochia je protekle je srijede proslavio 24. rođendan, no, pobjeda nad aktualnim prvacima, Gorenjem iz Velenja, nije stigla kao rođendanska čestitka. Nada se aktualni Mariborčanin kako će pobjedom nad Siscijom ipak slavljenički zaokružiti tjedan: "Ove srijede smo odradili dosta tešku utakmicu s aktualnim državnim prvacima Slovenije i sigurno je kako smo se dosta izmorili. Međutim, mislim kako ćemo bez obzira na to protiv Siščana pokazati dobru igru i da ćemo nadoknaditi taj pogodak zaostatka s gostovanja," vjeruje igrač Maribora.

Maribor je trenutno po snazi četvrta ekipa Slovenije, iza Gorenja, Celja PL i Cimosa iz Kopra te je jedan od ciljeva kluba prolazak u grupnu fazu Kupa EHF i još minimalno šest novih europskih utakmica.

Maribor je od Gorenja u srijedu, u sklopu 13. kola tamošnjeg prvenstva, poražen s pet golova zaostatka, no samo sedam minuta prije kraja bili su na 'minus jedan'. Utakmica je izgubljena zbog slabije igre u završnici, što tamošnji trener i igrači vjeruju kako mogu popraviti u narednim susretima. I u tom dvoboju ponajbolji su bili Hrvati, Ivan Pešić obranio je 13 lopti, Špelić je zabio pet, a Svalina tri pogotka.

Grupnu fazu Kupa EHF već su osigurali...

U grupnu fazu drugog po snazi europskog rukometnog klupskog natjecanja već su se plasirali Frisch Auf Göppingen, koji je u dvije utakmice bio uvjerljiv nad Meškovom iz Bresta (ukupno 58:41). U novom klubu Roberta Markotića, koji nije imao pravo nastupa, briljirao je bivši Zagrebaš Ljubo Vukić, koji se u listu strijelaca upisao čak devet puta.

Poljski predstavnik Orlen Wisla Plock u kojoj zbog administrativnih problema nije mogao u Rusiji nastupiti Marin Šego, uvjerljivo je slavio i u drugoj utakmici protiv Sungula i tako izborio nove europske okršaje.

Svoju kvalitetu dokazao je i slovački Tatran iz Prešova, poznanik iz regionalne SEHA lige, koji je u obje utakmice nadigrao banjalučki Borac (ukupno 50:66). Slovenski Cimos iz Kopra s ukupnih je 51:50 bio bolji od Porto Vitalisa, Nantes je osigurao grupnu fazu preko Benfice, španjolska Naturhouse La Rioja preko Vojvodine.

Rumunjska Stiinta Municipal Dedeman Bacau bila je u dvije utakmice bolja od izraelskog Maccabi Srugo Rishon Leziona. Norveški Elverum Handball Herrer izbacio je BiH Slogu iz Doboja, a ukrajinski Motor iz Zaporožja bio je u dvije utakmice uvjerljiv protiv austrijskog predstavnika Alpla HC Hard. Švedska Eskilstuna Guif izbacila je španjolski Aragon, zbog pogotka više postignutog u gostima.

Osim dvoboja Maribora i Siscije, za preostala mjesta u grupnoj fazi ovog natjecanja borit će se i njemački Rhein-Neckar Löwen protiv grčkog Diomidis Argousa, što će biti samo formalnost nakon +20 iz prve utakmice, sličnu laganu zadaću ima i danski Team Tvis Holstebro protiv francuske ekipe Saint-Raphael Var Handball. Vardar dočekuje Magdeburg i lovi zaostatak od tri pogotka, norveški Haslum HK čuva +11 protiv turskog Bešiktaša, dok danski KIF Kolding želi nadoknaditi zaostatak od tri pogotka protiv ruske ekipe Permskie medvedi.

Nakon što budu poznati svi sudionici, 16 ekipa ždrijebom će biti posloženo u četiri grupe, a ždrijeb će biti održan 6. prosinca u Beogradu.

Kup EHF, treće kolo, uzvrat:
Maribor Branik - Siscia, 18 sati
(prva utakmica: Siscia - Maribor Branik 30:29)

Foto: www.rk-maribor.si

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!