Košarka

Cuban: "Nema šanse da razmijenim Dirka, u ovome smo do kraja"

Ante Zovko • nedjelja, 13.01.2013.
Cuban: "Nema šanse da razmijenim Dirka, u ovome smo do kraja"
Foto: EPA

Iako Dallas Mavericksi imaju najgori omjer od 2000., vlasnik Mark Cuban poručio je da neće svog najoljeg igrača ubaciti u razmjenu s drugim momčadima nakon što je Dirk Nowitzki preko medija uputio prema njemu otrovnu strelicu.

Nowitzki ima četvergodišnji ugovor na 80 milijuna dolara koji istječe poslije sezone 2013./2014., a u njemu postoji i klauzula prema kojoj ne može biti dio razmjene, što je u skladu s njegovim opetovanim tvrdnjama da se želi umiroviti u dresu Mavericksa kojima je 2011. donio naslov prvaka.

Otkad je Mark Cuban 2000. kupio momčad, ona nije imala lošiji omjer. Paradoksalno, on se pogoršao nakon što se Nowitzki vratio nakon što je propustio prvih 27 utakmica zbog operacije koljena.

Šampionska momčad manje-više se raspala. Poslije slavlja protiv Miamija, Cuban je bio u lovu na jednog od vodećih razigravača lige Derona Williamsa, ali on se zaputio u Brooklyn Netse. Cuban je zatim pustio centra Tysona Chandlera u Knickse, gdje je sljedeće sezone postao obrambeni igrač godine.

Poslije nedjeljne utakmice protiv Memphisa, Nowitzki više nije mogao izdržati i uputio neizravan udarac Cubanu rekavši kako poslije Williamsa Mavsi više nemaju šansu za ulov "velike ribe".

Vlasnik je na to demantirao da se sprema razmijeniti Nowitzkog kako bi ovježio momčad: "Rekao sam Dirku da ga nećemo razmijeniti. Bio je sretan. Mislim", izjavio je uz smijeh. "Želio sam mu to dati do znanja. U ovome smo zajedno do kraja i nema šanse da razmijenim. Bez obzira na sve."

Objasnio je da između njega i Nijemca nema nikakvih tajni: "Kad Dirk ima nešto za reći, ne stidi se to reći. Ako će vam reći nešto što je rekao u medijima, mislite da isto to neće reći i meni? Mislim, imam sve njegove SMS poruke iz svih godina i e-mailove iz svih godina. Dirk ima potrebu izbaciti frustracije iz sebe, a na kraju poruke ili e-maila napiše nešto u stilu, 'Ne brini ništa. Ja sam ratnik i vodit ću ove momke i krenut će nam'."

Prije pobjede protiv Sacramenta u četvrtak, Dallas je bio na omjeru 13-23 i upisao devet poraza u deset utakmica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.01.2013. u 21:52
    vujo je zadnji kome se moze prigovorit sto je pauziro jedno ljeto.. i dirk je preskocio eurobasket '09 u poljskoj.. sumnjam da mu je neko prigovorio zbog tog jednog ljeta..
    Obrisan korisnik
  • nikola121213.01.2013. u 20:32
    nema organizacije u nba-u koja ima više legendi i koja se odnosi sa poštovanjem prema njima ko što to rade kelti. dakle,smanji dozivljaj! a ovo da ce pierce biti trejdan je smijesno,svake godine ista prica na koju se uvijek neko upeca!
    nikola1212
  • Obrisan korisnik13.01.2013. u 20:00
    Bravo Cuban, tako se postupa s legendama kluba, a ne kao Celticsi koji sada žele razmijeniti Piercea, a on im je dao cijelu karijeru, 15 godina, i kad im nije išlo najbolje, sve. Sve se to pamti i među igračima i među navijačima, nadam se da ga ipak neće razmijeniti i tako značajno srušiti renome... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.01.2013. u 19:00
    jel ono jednom nikola vujičić odbio reprezentaciju sredinom ljeta jer se spremao za nba iduće sezone? (kako li je samo tamo igrao:) a dirk dođe na kvalifikacije njemačke!!! dirk legenda
    Obrisan korisnik