Košarka

Raspucani Bogdanović odveo Fenerbahče do pobjede, poraz Bešiktaša

Branimir Korać • nedjelja, 03.02.2013.
Raspucani Bogdanović odveo Fenerbahče do pobjede, poraz Bešiktaša
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Turci su ovog vikenda na rasporedu imali 17. prvenstveno kolo, a u nedjeljnim dvobojima posebno se istaknuo Bojan Bogdanović koji je vukao Fenerbahče do nove pobjede...

Košarkaši Fenerbahčea nisu imali nikakvih problema u 17. kolu na gostovanju kod Kolejlilera. Upisali su glatku pobjedu 92:74 u susretu u kojem bi sve osim pobjede gostiju bilo veliko iznenađenje.

Kao i u većini susreta ove sezone momčad Fenerbahčea je nosio raspoloženi Bojan Bogdanović protiv kojeg obrana domaćina nije imala lijeka.

Bogdanović je ubacio 25 poena (3/4 za dva, 5/8 za tri) i podijelio tri asistencije. Osim njega dobar je bio i Bo McCalebb s 13 poena i pet asistencija. U domaćem sastavu Nedim Yücel je ubacio 14 poena, a Rifat Kaya 13.

Do pobjede nije stigao Bešiktaš koji je u derbiju ugostio Pinar Karsiyaku i upisao poraz 70:59. Težak euroligaški poraz od Maccabija ostavio je traga na Bešiktašu koji je odigrao lošu utakmicu.

William Thomas je sa 16 poena predvodio goste, a kod domaćina Serhat Cetin je bio usamljen s 20 poena. Damir Markota je bio blijed, ubacio je za 20 minuta jedan poen (0/2 za dva, 0/3 za tri) uz šest skokova i tri asistencije.

Beko liga, 17. kolo:
Kolejliler - Fenerbahče 74:92
Bešiktaš - Pinar Karsiyaka 59:70.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina04.02.2013. u 01:29
    bravo majstore
    pikepiletina