Košarka

Galatasaray zaustavio Bogdanovića, ali ne i Fenerbahče

Branimir Korać • ponedjeljak, 11.02.2013.
Galatasaray zaustavio Bogdanovića, ali ne i Fenerbahče
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Predvođen sjajnim Davidom Andersenom Fenerbahče je osvojio Kup finalnom pobjedom protiv Galatasaraya 63:57. U finalnom dvoboju Bojan Bogdanović nije briljirao, međutim Fenerbahče je imao dovoljno dobrih pojedinaca u ključnim trenucima...

Neizvjestan finalni dvoboj Kupa Turske između velikih rivala Fenerbahčea i Galatasaraya završio je pobjedom Fenerbahčea 63:57 zahvaljujući preokretu u posljednjoj četvrtini.

Mučio se Fenerbahče dosta dugo, ostao je bez učinka Bojana Bogdanovića kojeg su igrači Galatasaraya dobro zaustavili, no u završnih deset minuta bio je pravi i stigao je do pobjede.

Uoči posljednje dionice Galatasaray je imao vodstvo, ali nije ga uspio zadržati. Fnerbahče je ubrzo poveo, a kada je 13 sekundi prije kraja ozlijeđeni Emir Preldžić položio za 61:57, Fenerbahče je mogao započeti sa slavljem.

Preldžić je unatoč ozljedi prsta dao svoj obol i postigao ključni koš, a prvo ime finala bio je Australac David Andersen koji je vukao Fenerbahče s 21 poenom i pet skokova dok je Oguz Savas dodao 14 poena i šest skokova. Bogdanović je za 27 minuta ubacio pet poena (0/3 za dva, 1/4 za tri) čemu je dodao pet skokova i dvije asistencije. Kod Galatasaraya Boniface Ndong je ubacio 12 poena uz šest skokova, a Ersin Dagli je dodao deset poena.

Titulu MVP-a zasluženo je odnio David Andersen.

Turski kup, finale:
Fenerbahče Ülker - Galatasaray Medical Park 63:57

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!