Rukomet

Šego: "Nama kao sportašima njihova odluka bila je nevjerojatna i šokantna"

Razgovarao: Damir Žbulj • utorak, 12.02.2013.
Šego: "Nama kao sportašima njihova odluka bila je nevjerojatna i šokantna"

Hrvatski rukometni vratar Marin Šego imao je izuzetno uzbudljiv tjedan iza sebe. Nakon skandala u poljskom prvenstvu, gdje su im zbog minimalnog kašnjenja liječničke ekipe oduzeti bodovi bez odigravanja utakmice, njegova Wisla gostovala je u Norveškoj u sklopu prvog kola Kupa EHF-a. Šego je nastavio s uvjerljivim ovosezonskim klupskim predstavama te je bio jedan od najzaslužnijih za rezultatski preokret i pobjedu te prve bodove u skupini C tog europskog natjecanja...

Zanimljiv je protekli tjedan bio za Marina Šegu i njegovu Wislu iz Plocka, koja je na nevjerojatan način u u prošlom kolu poljskog prvenstva ostala bez bodova. I to bez borbe, protiv ekipe Piotrkowianin Piotrkow Trybunalski, trenutno smještene na sedmoj poziciji tamošnjeg natjecanja.

Minimalno kašnjenje liječnike ekipe iz lokalne bolnice, iako je poziv bio prema pravilniku natjecanja, imalo je za posljedicu registraciju utakmice 0:10 za goste, koji su odabrali uzeti bodove bez da se utakmica odigrala.

Šego za čitatelje Sportneta iz prve ruke donosi dojmove o toj pomalo skandaloznoj odluci sportskih kolega iz Poljske: "Ma što reći nakon svega o toj utakmici. Ekipa se zagrijavala, pozdravljali smo se s protivnicima i sve je bilo spremno za početak. I tada dolazi delegat s informacijom kako je liječnička ekipa prema njegovom satu kasnila 15 minuta i deset sekundi!"

"U biti, tih deset sekundi dalo je pravo izbora suparničkoj ekipi da odabere - hoće li igrati susret ili ne. I eto, izabrali su da oni tu utakmicu ne žele odigrati, što je za nas kao sportaše bilo nevjerojatno i šokantno. Postupiti tako nesportski," razočarano je naglasio Šego.

Ovim 'porazom' Wisla je kompromitirala prvo mjesto na tablici prije početka doigravanja, a veliku prednost sada bi moglo imati Kielce, kojeg su Šego i njegovi suigrači na svom terenu već ove sezone uvjerljivo svladali sa sedam pogodaka viška. Međutim, trenutno su bodovno poravnati na vrhu ljestvice.

Novi veliki derbi poljskog rukometa na rasporedu je početkom ožujka, kada Wisla gostuje kod Kielcea.

Elverum igra jako lijepo, a odličan je bio i ambijent

Hrvatski vratar sa svojim klubom nastupa i u Kupu EHF-a, a u prvom kolu skupine C gostovali su kod norveškog Elveruma, gdje brani još jedan hrvatski vratar, Goran Rajković. Nakon velike borbe i zaostatka na poluvremenu od četiri pogotka, Wisla je u boljom igrom u nastavku okrenula susret u svoju korist. Jedan od najzaslužnijih ponovno je bio i Šego, koji je na službenoj stranici kluba od strane navijača izabran za najboljeg pojedinca svoje ekipe te utakmice.

"Prošli tjedan smo i izgubili nekoliko treninga zbog te neodigrane utakmice, ali kada pogledamo s druge strane, dobro nam je i došlo malo odmora. Početak dvoboja u Norveškoj otišao je u smjeru kojem se nismo nadali." Pokušao je hrvatski vratar pojasniti razloge slabije igre u otvaranju tog dvoboja protiv aktualnog norveškog prvaka:

"Elverum igra jako lijep rukomet, dosta su solidno igrali obranu, a naše su pogreške pretvarali u kontre i polukontre. Jako su dobri u tome," naglasio je Šego i dodao: "Vodili su nas sve do posljednjih 20-ak minuta, kada smo mi ipak uspjeli ubaciti u brzinu više. Popravili smo i svoju igru u obrani što nam je omogućilo da ipak utakmicu privedemo kraju u našu korist."

Šego je iskoristio i priliku pohvaliti norveške domaćine: "Jako je lijepa dvorana, odličan je bio ambijent i jako ugodan domaćin."

Wislu naredne subote očekuje novi dvoboj u Kupu EHF-a. U goste im dolazi još jedna tipična skandinavska ekipa. Danski Team Tvis Holstebro u dvoboju prvog kola nije uspio svladati Maribor Špelića, Pešića, Svaline i Tarabochije. Uzeli su samo bod, a na vrućem terenu u Poljskoj protiv jako dobre Šegine ekipe teško će do slavlja.

Foto: www.sprwislaplock.pl

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!