Košarka

Lutz: "Svaka nam je utakmica kvalifikacijska i tako joj pristupamo"

Ivor Krapac • nedjelja, 17.02.2013.
Lutz: "Svaka nam je utakmica kvalifikacijska i tako joj pristupamo"
Foto: Kristijan Komarica

Još jednom u ulozi lovca na pobjedu protiv momčadi koja bolje stoji na ljestvici, košarkaši Cibone će u ponedjeljak navečer gostovati u Kragujevcu u 21. kolu ABA lige. Tjedan i pol poslije osvajanja Kupa Krešimira Ćosića, Vukovi će se sresti s Radničkim, kandidatom za Final Four regionalnog natjecanja, koji je svoju snagu pokazao i u prvom ovosezonskom međusobnom susretu ove dvije momčadi, u studenom u Domu Dražena Petrovića...

Nedugo nakon dolaska do prvog ovosezonskog trofeja, Cibona će se u ponedjeljak s početkom u 20:30 sati vratiti utakmicama u potrazi za pobjedom na vrlo zahtjevnom gostovanju. Momčad Danijela Lutza će u 21. kolu u Kragujevcu dočekati Radnički, koji je trenutno na omjeru 12-8 i bori se za odlazak na završni turnir ABA lige, sa zasad ostavljenim puno boljim dojmom u ovom natjecanju u usporedbi s Vukovima.

Radnički je u 2013. godini pretrpio samo jedan poraz u regionalnoj ligi. U 16. kolu izgubili su na gostovanju kod Igokeje, a iza toga nanizali su četiri pobjede. Uspješna serija prekinuta im je u polufinalu srpskog Kupa Radivoja Koraća, na završnom turniru kojem su bili domaćini, a u borbi za proboj u finale ih je s 90:64 nadigrala Crvena zvezda.

Cibona je dobro upoznala snagu momčadi koju vodi Miroslav Nikolić. U studenom u osmom kolu Radnički je s 85:81 slavio u Zagrebu, s izvrsnom predstavom Amerikanca Terrica Whitea u tom susretu, uz 36 poena, osam skokova, četiri osvojene lopte i tri asistencije, sa samo dva promašaja iz igre, 9/11 za dvicu i 4/4 za tricu.

U najavi gostovanja u Kragujevcu, Danijel Lutz svjestan je da njegovu momčad čeka težak zadatak. "Nakon završnice Kupa praktički u produženom tjednu, s 12 dana u kojima nemamo utakmice, imamo jedan novi ugao. S dobrim vjetrom u leđa nakon osvojenog trofeja, apsolutna je mobilizacija za ono što slijedi", opisao je Cibonin trener.

"Čeka nas završnica ABA lige koja nudi zaista težak raspored", nastavio je Lutz: "Krećemo s gostovanjem u Kragujevcu, kod momčadi koja je još unutar Final Four pozicija. Ono što je bilo bitno je da nam trenažni proces prođe bez ozljeda, koje su nas za sada, hvala Bogu, zaobišle. Svjesni smo toga da se tamo moramo boriti za pobjedu s obzirom da više nema puno šansi za ispravke što se tiče ABA lige."

"O Radničkom prije svega znamo da je to momčad koja je nakrcana kvalitetom, bilo srpskih, bilo internacionalnih igrača. Mislim da uz Crvenu zvezdu imaju praktički najbolji skor kada govorimo o zadnjih 10 utakmica, drže kontinuitet dobrih igara", kazao je trener Vukova o kragujevačkoj momčadi: "Ne zavaravamo se činjenicom da su uvjerljivo ispali u polufinalu srpskog Kupa, kada nisu mogli računati na nekoliko stranih igrača zbog pravila o strancima."

Lutz je istaknuo da Radnički ima puno jakih aduta, koji spadaju među najbolje u regionalnoj ligi: "To je apsolutno sjajna napadačka ekipa s playmakerom Ćapinom koji je do sada obilježio ABA ligu što se tiče vodstva na toj poziciji. Na njega se nadovezuje možda i najbolji Amerikanac u ovom trenutku, Terrico White - oni koji pamte našu prvu utakmicu znaju kakav je dar-mar napravio našoj ekipi, imao je valorizaciju kakva se inače skuplja u tri dobro odigrane utakmice. Tu je cijela grupa vrlo iskusnih igrača, što čini Radnički jednom od najneugodnijih ekipa za igranje."

Ipak, Cibosi nikome ne kane unaprijed priznati da je bolji, Radnički će u ponedjeljak to morati pokazati na parketu. "Ne idemo tamo s bijelom zastavom ili s primislima o porazu, svaka nam je utakmica kvalifikacijska i tako joj pristupamo", opisao je trener Vukova: "Vjerujem da ćemo, s obzirom na prednosti koje mi imamo u odnosu na njih, doći u situaciju da možemo dobiti utakmicu, napravit ćemo sve da to tako i bude na kraju."

S obzirom da je Szolnoki u subotu kod kuće nadigrao Union Olimpiju i time došao do omjera 6-15, Ciboni će susret u Kragujevcu biti važan i zbog mogućnosti da se ponovno odvoje na dvije pobjede prednosti pred posljednjeplasiranim mađarskim klubom. Protiv Szolnokija su, podsjetimo, u dodatnoj prednosti zbog +26 na domaćem parketu u posljednjoj utakmici u 2012. godini, uz 1-1 u ovosezonskim međusobnim susretima.

ABA liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

21. kolo

Szolnoki Olaj89:72Petrol Olimpija
Split61:71Krka
Budućnost VOLI65:57Široki Brijeg
Cedevita78:80MZT Skoplje Aerodrom
Crvena zvezda84:76Partizan
Igokea90:75Zadar
Radnički105:101 *Cibona
1Igokea 206+156
2Crvena zvezda 188+208
3Radnički 179+124
4Partizan 1610+73
5Budućnost VOLI 1610+90
6Cedevita 1511+28
7MZT Skoplje Aerodrom 1412+1
8Petrol Olimpija 1313+8
9Krka 917-127
10Cibona 917-18
11Široki Brijeg 917-56
12Szolnoki Olaj 917-206
13Zadar 917-94
14Split 818-187

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.02.2013. u 08:09
    Lutce, dosadan si sa svojom statistikom. Nije kosarka statistika. Ti mozes dobiti tekmu samo na srecu a sreca ne pomaze uvijek. Radnicki je ozvbiljna ekipa i sve ispod -15 je za tebe diletanta uspjeh. Daj otidji vec jedniom, smijesan si
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.02.2013. u 23:23
    Tesko ces ti iz Kragujevca da odneses bodove, pa Radnicki vas je razbio u sred zagreba kad ste bili malo "jaci" :)
    Obrisan korisnik