Košarka

Olympiakos nastavio crni euroligaški niz Tabakove Caje Laboral

Ivor Krapac • petak, 22.02.2013.
Olympiakos nastavio crni euroligaški niz Tabakove Caje Laboral
Foto: EPA

Pirejski Olympiakos se u osmom kolu drugog kruga Eurolige pobrinuo za novi poraz Caje Laboral u ovom natjecanju, četvrti u nizu. Nakon što je otvorila Top 16 s četiri pobjede, momčad Žana Tabaka ušla je u negativnu seriju, dok se, s druge strane, aktualni europski prvaci sada mogu pohvaliti s četiri uzastopne pobjede, čime su stigli korak ispred kluba iz Vitorije...

U posljednjoj utakmici osmog kola skupine F euroligaškog Topa 16, Olympiakos je uzvratio Caji Laboral za poraz u prvom kolu u Vitoriji i s 82:74 na domaćem parketu stekao pobjedu prednosti pred momčadi koju vodi Žan Tabak. Zanimljivo, utakmica u Dvorani mira i prijateljstva u Pireju završila je istim rezultatom kao i ona prethodna ova dva suparnika, samo s drugim pobjednikom.

Caja Laboral dočekala je ogled u Pireju u drugačijem raspoloženju nego je bio slučaj kada su krajem 2012. godine ugostili Olympiakos u Vitoriji. Tabakova momčad tada je bila u pobjedničkom nizu u Euroligi i španjolskom prvenstvu, dok sada ne ide tako dobro, što se potvrdilo i ovog petka.

Olympiakos je obavio najveći dio posla na putu do četvrte uzastopne euroligaške pobjede dominantnim prvim poluvremenom, u kojem su rano otišli do osam poena prednosti. Caja iza toga nije uspjela uhvatiti priključak, a sasvim je izgubila konce u drugoj četvrtini, u kojoj su domaći povisili na +18.

Aktualni europski prvaci imali su jednako veliku prednost i sredinom i u drugoj polovici treće dionice, a iako se Tabakova momčad uspjela približiti do 62:50 na ulasku u posljednjih 10 minuta, to nije bila najava potpunog povratka u utakmicu. Olympiakos je tri minute do kraja pobjegao do 78:58, što je gostima porušilo svaku nadu u izbjegavanje poraza.

Acie Law bio je najraspoloženiji igrač pobjedničke momčadi, s 18 poena i tri asistencije. Georgios Printezis pridružio se s 11 poena i šest skokova.

Thomas Heurtel je sa 16 poena i devet asistencija vodio Caju Laboral, dok je Fabien Causeur imao 15 poena, a Maciej Lampe i Nemanja Bjelica po 12 poena, Bjelica uz osam skokova.

Olympiakos je sada na omjeru 5-3, koliko ima i Himki. Caja Laboral je s po četiri pobjede i poraza i nalazi se na petom mjestu, korak iza pozicija koje vode u četvrtfinale.

Euroliga, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Fenerbahçe60:99Barcelona
Maccabi Tel Aviv92:61Montepaschi Siena
Himki87:56Bešiktaš
Olympiakos82:74Baskonia
1Barcelona 131+165
2Olympiakos 95+35
3Maccabi Tel Aviv 86+93
4Baskonia 86+48
5Himki 77+82
6Montepaschi Siena 77-21
7Fenerbahçe 212-191
8Bešiktaš 212-211

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!