Košarka

Jolly JBŠ imenovao novog trenera: klupu preuzima Ivan Velić

Iz Šibenika:Ivana Jurica • ponedjeljak, 25.02.2013.
Jolly JBŠ imenovao novog trenera: klupu preuzima Ivan Velić
Foto: Martina Japundžić

U tri posljednja kola A-1 lige, kao i u, vrlo je vjerojatno, Ligi za prvaka, košarkaše Jollyja s klupe će voditi Ivan Velić. 40-godišnji stručnjak iz Livna ovog je ponedjeljka i službeno predstavljen kao novi trener košarkaškog kluba Jolly Jadranska banka Šibenik.

"Novog trenera ne treba posebno predstavljati, svi ga dobro znate. Prošle godine proglašen je najboljim trenerom NLB lige. Mislim da sam s tim sve rekao. Meni je iznimno drago, jer mislim da je Velić u ovom trenutku daleko najbolje rješenje za klub", istaknuo je prilikom predstavljanja novog trenera Davor Vidačak, sportski direktor kluba.

Vidačak se sad, nakon što je s klupe vodio momčad u pobjedama nad Križevcima i Zabokom, vraća svojoj ulozi sportskog direktora: "S Velićem, naravno, dižemo ljestvicu, ambicije se dižu iz razloga jer je naš novi trener trenirao momčadi na većem nivou. Više od pola ekipe poznaje, trenirao ih je što kroz klubove, što kroz reprezentativne selekcije. Mislim da će to i igračima i njemu biti olakšanje u prilagodbi, da što prije pohvata konce."

Slika 1 od 1.
Foto: Martina Japundžić

"Drago mi je što sam došao u jedan jako organiziran klub, to sam vidio u ova dva dana koliko sam proveo u Šibeniku. Mislim da je, po nivou na kojem je trenutno, možda i najorganiziraniji klub u Hrvatskoj. Po organizaciji me nekako podsjeća i na moj prethodni klub. Osjetim neku dobru atmosferu tu", istaknuo je u uvodnom govoru pred šibenskim novinarima novi trener Jollyja.

"Imam jako dobru ekipu za ovaj rang, mislim da su momci dobri, karakterni, mislim da su prethodni treneri napravili odličan posao. Ekipa je u jako dobrom stanju. To sam se uvjerio na prvom treningu, koji je odrađen na stadionu", dodao je Velić.

Pojasnio je i kako je došlo do suradnje s A-1 ligašem s Baldekina: "Nisam se dugo premišljao, pregovori jesu dugo trajali, ali ne iz razloga što sam se ja dvoumio već zato što sam imao privatnih poslova obaviti, jer u pogonu sam 11 godina, praktički bez pauze tako da sam puno toga morao odraditi. U tom razdoblju klub nije pronašao trenera i jednostavno smo uspostavili kontakt, brzo smo se dogovorili, u roku od tri minute sve je bilo riješeno."

"Mogu obećati velik rad s ovom ekipom, a dokle će nas to dovesti vidjet ćemo", naglasio je Velić.

Slika 2 od 2.
Foto: Martina Japundžić

Pitali su novinari sportskog direktora Vidačka i da pojasni dio o podizanju ambicija, odnosno o ABA ligi: "Od početka smo se potajno nadali, tako i slagali ekipu, da pokušamo konkretnije se približiti konkurenciji za ABA ligu. Pitanje je kako će se stvari posložiti, jer u svemu treba i doza sreće. Sve preduvjete za to imamo, a vidjet ćemo kako će ići, neke se stvari moraju i posložiti. Od atmosfere, ozljeda, …, sve mora biti zadovoljeno da bi se polučio rezultat."

Bilo je to sve što je Vidačak kazao po pitanju ABA lige, ali istaknuo je sljedeće: "Postoji prostor za još jednog igrača, ali da to bude pravo pojačanje i ne pod svaku cijenu. S trenerom smo intenzivno razgovarali protekla dva dana i on će tu detektirati koja mu je pozicija najdeficitarnija, gdje bi mogao biti problem pa da se pokuša naći adekvatno rješenje. Ako je to u skladu s našim mogućnostima, a ako ne bude takvog igrača na tržištu ili naše mogućnosti to ne budu dozvoljavale onda ćemo ostati na ovome što imamo."

Debi na klupi Jollyja Velić će imati ove subote kad na Baldekin stiže Osječki sokol.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.02.2013. u 14:58
    Mislio sam da ima veće ambicije. A možda napravi rezultat u Šibeniku. Odličan je trener. Najmanje za regionalnu ligu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.02.2013. u 09:21
    sretno majstore, ekstra trener
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.02.2013. u 22:31
    blago Velicu, pravi je gust suradjivati sa znalcem Stojanovicem, govori ti koga kupiti,tko mora igrati a kada izgubis te promijeni. Ali zato placa minimalno i na crno pa te cak i ne prijavi pa ti se to sve onda isplati:). Mozes se i zaliti ali da nemas ugovor a on ima frendove u HKS-u:)
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina25.02.2013. u 22:28
    žao mi Naletilića. momak stvarno nema sreće :)
    pikepiletina
  • Master Yoda25.02.2013. u 21:20
    dobar potez jollyja, iako ne znam koliko će moći preko cedevite, cibone, zadra ili splita
    Master Yoda