Nogomet

Dinamo dočekuje Slaven, Zadar Lokomotivu, Hajduk u Vinkovcima

Sportnet • subota, 02.03.2013.
Dinamo dočekuje Slaven, Zadar Lokomotivu, Hajduk u Vinkovcima
Foto: Bruno Karadža

Dinamo i Hajduk nakon velikog derbija moraju odmjeriti snage sa Slaven Belupom, odnosno Cibalijom, a Zadar svoje bodove spasa mora tražiti protiv europskih ambicija Lokomotive...

Pobjeda u splitskom derbiju omogućila je zagrebačkom Dinamu miran doček ambicioznog Slaven Belupa, koji se još uvijek bori za europske pozicije i uspjeh na Maksimiru bio bi mu zlata vrijedan. No, Krunoslav Jurčić, koji priznaje da su mu utakmice s Koprivničanima uvijek posebne, podsjeća da i Modri imaju sasvim dovoljno motiva i planova.

"Mi smo ove četiri utakmice doživjeli kao jedan skup koji rješava prvenstvo. Želimo odraditi četvrtu utakmicu, pobijediti i uvesti prvenstvo u mirne vode. Želimo doći u situaciju u kojoj možemo biti opušteniji, okrenuti se kvalifikacijama za europska natjecanja i davati priliku igračima koji su imali manju minutažu", rekao je u najavi susreta.

Dinamo će zaigrati bez trojice suspendiranih, uključujući i isključenog Marcela Brozovića, a Zvonko Pamić na treninzima još nije uhvatio pravu formu za nastup. Zbog povišene temperature upitan je nastup strijelca s Poljuda, Luisa Ibaneza, a kakav god bio sastav Dinama, Jurčić očekuje da će imati zahtjevan zadatak pred sobom. "Utakmica protiv Dinama uvijek protivniku izvuče dodatne zalihe. Slaven Belupo bit će dostojan suparnik, siguran sam", rekao je.

Nedostaju: Vrsaljko, Krstanović, Brozović (kartoni), Pamić (nespreman)

Nogometaši Slaven Belupa u Zagreb odlaze bez imperativa, onog rezultatskog, no ipak imaju pred sobom važni cilj: pokazati se u boljem svjetlu no što su to uspjeli u prva dva "proljetna" kola. "Nema tu velike filozofije ni velikih riječi. Utakmice protiv Dinama su one u kojima se pokazuje karakter. Ne smijemo u prvih deset minuta napuniti gaće i dopustiti da nam Dinamo zabije dva gola. Nemamo pritisak i moramo pokazati samopouzdanje", kazao je koprivnički strateg Roy Ferenčina.

Farmaceuti su do sada na Maksimiru uspjeli pobijediti svega jednom, no to ne utječe na njihovu motivaciju: "Iako naravno postoji individualna razlika u kvaliteti, utakmice protiv velikih, jakih momčadi mogu se dobiti uz posebnu motiviranost i disciplinu. Nama u takvim susretima u prvih 15 minuta nedostaje koncentracije i to moramo riješiti", dodao je Ferenčina.

U susret protiv bivšeg suigrača Ferenčina ulazi bez petorice standardnih prvotimaca, ali planira koristiti novopridošle igrače, kojima je iznimno zadovoljan.

Nedostaju: Batarelo, Gregurina, Grgić, Čanađija (ozljede), Bubnjić (karton)

Može li Cibalia i nakon treće službene utakmice u 2013. ostati neporažena? Sudeći prema raspoloženju u momčadi, svakako može. Iako u Vinkovce dolazi Hajduk, izabranici Miroslava Bojka bit će vrlo motivirani ostvariti pozitivan rezultat protiv Splićana. Borba za ostanak, naime, postaje sve neizvjesnija; posljednjih pet klubova na ljestvici dijele samo dva boda.

Trener Nebeskoplavih Miroslav Bojko ne misli da će Bili biti posebno umorni zbog Vječnog derbija u srijedu. "Mi želimo bodove, želimo ostanak u ligi i grizemo", rekao je na konferenciji za novinare. "Na ovu utakmicu gledamo kao i na svaku drugu, nemamo respekta prema Hajduku kao ni prema kome drugome."

U kadru za sraz s Krstičevićevim izabranicima ponovno će biti Jakov Puljić koji je odradio suspenziju zbog žutih kartona, dok se ne zna jesu li potpuno spremni ozlijeđeni Zubak i Miloš. "Atmosfera je posebno dobra i svakako očekujemo uzeti sva tri boda pred domaćom publikom", rekao je, između ostalog, u najavi dvoboja mladi hrvatski reprezentativac Matej Mitrović.

Nedostaje: nitko

Buran tjedan Hajdukovci su ostavili iza sebe, ali dva pokušaja derbija protiv Dinama zasigurno su ostavila traga. Poraz i energija izgubljena u argumentiranju suđenja splitskoj su momčadi skinuli fokus s dalekog gostovanja u Vinkovcima, gdje će morati istrčati samo dva i pol dana nakon završetka utakmice s Dinamom.

"Vjerujem u igrače s kojima idemo gore i vjerujemo da s njima možemo napraviti dobar rezultat. Poštujemo što je napravila Cibalia u ovom razdoblju, da je pobijedila Osijek 2:0 i odigrala odlično s Rijekom. Oni će tražiti pobjedu, ali ne idemo gore braniti se. Igrat ćemo kao i do sada i pokušat ćemo dostojno prezentirati Hajdukovo ime", kazao je trener Bilih Mišo Krstičević.

Izostanke zbog ozljeda dodatno su pojačali kartoni Andrijaševića i Jozinovića iz derbija, pa će u prvih 11 vjerojatno uskočiti Plazonić i Stojanović. Na put je krenulo 20 nogometaša, među njima i dvojica pridošlih Brazilaca Patinho i Cassio.

Nedostaju: Andrijašević, Jozinović (kartoni), Maloča, Milović, Jonjić, Ozobić, Tomaš (ozljede)

Poraz i pobjedu ostvarili su nogometaši zadarskog prvoligaša u prva dva kola proljetnog dijela MAXtv Prve lige. U posljednjem kolu "regularnog" dijela natjecanja na Stanove stiže trećeplasirana Lokomotiva, a protiv mnogo bolje plasiranog protivnika Milin i igrači žele barem bod, odnosno u idealnom scenariju i sva tri.

"Suprotstavit ćemo im se agresivnom igrom. Trebamo biti strpljivi, prilika će se ukazati i na nama je da je ugrabimo i da pred svojim navijačima stignemo do pobjede i dragocjena tri boda", otkrio je za eZadar zadarski strateg recept koji planira primijeniti u subotnjem ogledu.

Posao će domaćinima biti otežan jer zbog tri žuta kartona neće biti njihovog ponajboljeg igrača Antonija Mršića, a taktiku će morati slagati i bez u prošlom kolu isključenog Marcela Heistera. Kako bilo, na Stanovima su i jači klubovi od Lokomotive znali ostaviti bodove pa Zadar optimistično i s mnogo želje dočekuje zagrebački klub.

Nedostaju: Mršić, Heister (kartoni)

Nogometaši Lokomotive gostovanjem kod Zadra zaključit će prvi dio sezone domaćeg prvenstva. U prošlom kolu igrači Tomislava Ivkovića svladali su Split, vratili se na treće mjesto na ljestvici MAXtv Prve lige i u odličnom raspoloženju očekuju dvoboj s trenutno posljednjom momčadi na ljestvici. Gostovanje na stadionu u Stanovima jedno je od težih u ligi, a strateg Lokomotive vjeruje da će se njegovi igrači vratiti u Zagreb s dobrim rezultatom.

"Na njihovom stadionu je uvijek teško igrati. Zadar je dobra ekipa koja pred svojim gledateljima daje više no što objektivno može. Mislim da smo mi bolja momčad, ali to moramo pokazati na travnjaku. Ne smijemo si dozvoliti opuštanje i podcjenjivanje protivnika jer će nam se to sigurno osvetiti", izjavio je Ivković za službenu klupsku stranicu.

Trener Lokomotive na raspolaganju za susret protiv Zadra će imati sve igrače osim Ivana Peke, nogometaša koji je u zimskom prijelaznom roku pojačao klub s Kajzerice, ali još nije nastupio.

Nedostaju: Peko (nespreman)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3368:20+4877
2Lokomotiva 3354:38+1657
3Rijeka 3346:42+453
4Hajduk 3345:31+1452
5Split 3349:37+1252
6Istra 1961 3335:32+344
7Osijek 3325:33-839
8Slaven Belupo 3335:50-1539
9Zadar 3339:61-2236
10Inter-Zaprešić 3336:41-535
11Cibalia 3329:44-1532
12Zagreb 3328:60-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Hektor33302.03.2013. u 18:08
    48
    Hektor333
  • Obrisan korisnik02.03.2013. u 13:24
    Samo naprid Kolko ono navijača 20 ,ma ne čak 50
    Obrisan korisnik
  • nido02.03.2013. u 13:11
    Ajmo LOKOSI dobit Zadra, mozda Ajduk kiksa pa da se domognete mjesta odmah uz velikog brata Dinama! :-D
    nido
  • Obrisan korisnik02.03.2013. u 12:52
    Pa kakva je to liga ovaj će izgubiti protiv ovog,ovaj protiv onog ,samo neke kalkulacije Bože me sačuvaj
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.03.2013. u 12:08
    Ajmo Hajduk, Zadar i Slaven B. !!
    Obrisan korisnik