Nogomet

Video: Steaua nadjačala Chelsea, Fener i Lazio stekli prednost u gostima

Filip Han • četvrtak, 07.03.2013.
Video: Steaua nadjačala Chelsea, Fener i Lazio stekli prednost u gostima
Foto: EPA

Odigrane su prve utakmice osmine finala Europske lige. Golova nije bilo u utakmici Anžija i Newcastlea, ali druge su momčadi bile efikasnije. Gostujuće pobjede upisali su Fenerbahče i Lazio, a Steaua je odigrala vrlo dobru utakmicu i došla do pobjede nad neraspoloženim Chelseajem...

Anži - Newcastle 0:0

Osminu finala Europske lige otvorili su Anži i Newcastle na ruskom terenu. Bila je to utakmica siromašna prilikama, gdje nijedna ekipa nije uspijevala povezati nekoliko dobrih dodavanja koji bi doveli do pogotka. Najopasnija prijetnja u prvom poluvremenu bio je udarac Samuela Eto'oa koji je Elliot uspio odbiti u korner.

Eto'o je imao još dvije dobre prilike, u 61. i 87. minuti utakmice, no u oba je slučaja gostujući vratar dobro reagirao i spriječio pogodak. Newcastle gotovo da i nije ozbiljnije zaprijetio protivniku, što bi ih, u slučaju da Eto'o i Anži u uzvratu budu dobro raspoloženi, moglo skupo koštati.

Steaua - Chelsea 1:0
(Rusescu 34')

Živahna utakmica odigrana je u Bukureštu. Obje ekipe, vrlo rastrčane i raspoložene, neprestano su pritiskale jedna drugu što je rezultiralo s nekoliko dobrih prilika. Već u petoj minuti Alexandru Chipciu došao je ispred Chelseaovih vrata, no njegov je udarac bio neprecizan. Gosti su zaprijetili udarcem glavom Ivanovića nakon kornera u 24. minuti, no ni taj pokušaj nije pronašao put u mrežu.

Do vodstva su prvi došli domaći igrači. U 33. minuti Ryan Bertrand povlači u šesnaestercu Raula Rusescua nakon skoka, a sudac Karasev dosuđuje jedanaesterac i daje žuti karton Bertrandu. Udarac s bijele točke izveo je sam Rusescu za rezultat od 1:0. Chelsea je samo četiri minute poslije imao priliku izjednačiti, ali Benayounov udarac ispred samog gola vršcima prstiju brani Ciprian Tatarusanu. Na poluvrijeme se stoga otišlo s minimalnom prednošću Rumunja.

Početak drugog poluvremena bio je nešto uspavaniji, Steaua kao da se malo povukla, a Chelsea nije mogao prići golu. Cristian Tanase imao je nekoliko pokušaja za domaće, a Chelsea je do prve prave prilike došao u 74. minuti, kada Torres dodaje loptu Hazardu, a on iz voleja upućuje udarac koji odlazi preko gola. Hazarda je u igri zamijenio Marko Marin čiji udarac u 83. minuti brani veoma koncentrirani Tatarusanu.

Do kraja utakmice nije bilo drugih značajnijih prilika, pa konačan rezultat iznosi 1:0. Steaua može biti prilično zadovoljna ishodom, a i svojom solidnom igrom, pogotovo u obrambenom dijelu. Chelsea, s druge strane, mora pronaći način da se digne u formi i poboljša realizaciju, koja trenutno nije na razini aktualnog europskog prvaka.

Stuttgart - Lazio 0:2
(Ederson 21', Onazi 56')

Vrijednu gostujuću pobjedu upisao je Lazio kod Stuttgarta. Talijani su poveli u 21. minuti pogotkom Edersona. Neefikasni domaćin nije uspijevao izjednačiti i na odmor se otišlo s jednim pogotkom u domaćoj mreži.

Drugi je gol bio djelo Onazija u 56. minuti utakmice, a Lazio je mogao još povećati prednost u samoj završnici utakmice kada udarac Floccarija brani Ulreich. Konačan rezultat tako iznosi 0:2.

Plzen - Fenerbahče 0:1
(Webo 81')

Gostujuću pobjedu upisao je i Fenerbahče u utakmici s Viktorijom Plzen. Fenerbahče je ponajviše udarcima Cristiana Baronija pritiskao protivnika, ali za odlučujući pogodak trebalo je dočekati 81. minutu. Autor jedinog pogotka na utakmici bio je Pierre Webo.

Europska liga, završnica

osmina finala

Viktoria Plzeň0:1Fenerbahçe
Benfica1:0Bordeaux
Anži Mahačkala0:0Newcastle
Stuttgart0:2Lazio
Tottenham3:0Inter
Levante0:0Rubin Kazan
Basel2:0Zenit
FCSB1:0Chelsea
Fenerbahçe1:1Viktoria Plzeň
Bordeaux2:3Benfica
Newcastle1:0Anži Mahačkala
Lazio3:1Stuttgart
Inter4:1 *Tottenham
Rubin Kazan2:0 *Levante
Zenit1:0Basel
Chelsea3:1FCSB

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.03.2013. u 02:20
    Ovaj cameosis il je napušen ili ne zna u kojem dijelu svemira se nalazi...isusa ti dragog hahahahahhhahah
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.03.2013. u 01:55
    šta si ti ispo napisa pobogu?
    Obrisan korisnik
  • cameosis07.03.2013. u 22:33
    odlično! bukurešt, plzeň i anži će u konačnici bez većih problema dalje, isto tako rim. uz to još lisabon, milano i levante sa sankt peterburgom. nice one, cheers!
    cameosis
  • snoopy07.03.2013. u 21:58
    bravo Benitez uništavaš mi redom sve klubove, prvo Inter pa Chelsea, ajd dođi još i u Barcu i nju uništi.... katastorfa
    snoopy
  • Obrisan korisnik07.03.2013. u 21:24
    Steaua djeluje dobro, bacit će sve karte na EL jer su već za dogodine u LP pošto su već prvaci tamošnje rumunjske lige. Vidjet ćemo taj dvoboj, iz skupine su izgurali Fc Copenhagen i Ayax kasnije.
    Obrisan korisnik