Nogomet

Video: Chelsea nadokandio zaostatak protiv Steaue i prošao dalje, Newcastle u završnici izbacio Anži

Maj Gašparac • četvrtak, 14.03.2013.
Video: Chelsea nadokandio zaostatak protiv Steaue i prošao dalje, Newcastle u završnici izbacio Anži
Foto: EPA

Nogometaši Chelseaja nadoknadili su svoj zaostatak iz prve utakmice protiv Steaue i plasirali se u četvrtfinale Europske lige, a isto je uspjelo i Newcastleu, koji je u posljednjoj minuti izbacio ruski Anži. U četvrfinale su se plasirale i momčadi Lazija, Fenerbahčea te Benfice.

Chelsea - Steaua 3:1 (Mata 34', Terry 58', Torres 71'; Chirichesu 45')
(prva utakmica 0:1)

Nogometaši Chelseaja svladali su na svojem travnjaku rumunjsku Steauu i plasirali se u četvrtfinale Europske lige. Nogometaši Rafaela Beniteza pobijedili su rezultatom 3:1, čime su nadoknadili zaostatak od 0:1 iz prve utakmice, a strijelac odlučujućeg pogotka bio je Fernando Torres.

Prvi su na utakmici zaprijetili gosti iz Rumunjske, koji su mogli povesti nakon 13. minuta igre. Nakon pogreške obrane engleskog kluba pucao je Rusescu, no nije uspio svladati vratara domaćina Čecha. U minutama koje su uslijedile Chelsea je pokušao uzvratiti, nekoliko puta je pucao Obi Mikel, a mreža gostujuće ekipe prvi put se zatresla u 34. minuti.

Strijelac za 1:0 bio je Mata, koji je poentirao nakon dobre akcije s Ramiresom. No, s prednošću favoriziranih domaćina nije završeno prvo poluvrijeme. U prvoj minuti sudačke nadoknade Steaua je izjednačila zahvaljujući Chirichesu, koji je najspretnije reagirao nakon ubačaja iz kuta.

Nogometaši Chelseaja vrlo su motivirano započeli drugo poluvrijeme, a željeni zgoditak uspjeli su postići nakon nešto manje od 15 minuta igre u nastavku. Prednost The Bluesima je vratio kapetan John Terry, koji je pogodio glavom nakon ubačaja Mate.

Chelsea je nastavio s dobrom igrom i 20 minuta prije kraja utakmice uspio stići do novog pogotka. Za 3:1 poentirao je Torres, koji je precizno pogodio nakon dodavanja Hazarda petom. Španjolski nogometaš mogao je pred kraj utakmice postići i svoj drugi pogodak, no nije uspio realizirati jedanaesterac.

Newcastle - Anži 1:0 (Cisse 90'+4')
(prva utakmica 0:0)

Nogometaši Newcastlea zahvaljujući kasnom golu Papissa Cissea uspjeli su pobijediti ruski Anži i plasirati se u četvrtfinale Europske lige.

Na St. James Parku prvi su zaprijetili gostujući nogometaši. Nakon tri minute igre udarac je uputio Eto'o, koji se probio iza obrane Newcastlea, ali nije bio precizan u završnici. Do kraja prvog poluvremena ruska momčad još je zaprijetila preko Diarre, a prilike za Newcastle su imali Mapou Yanga-Mbiwa i Taylor, ali rezultat se nije mijenjao sve do same završnice utakmice.

Nakon nekoliko izrazitih prilika s obje strane u drugom dijelu, pobjedu Newcastleu je donio Cisse u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Senegalski napadač pogodio je nakon ubačaja Marveauxa i donio veliko slavlje svojoj momčadi.

Lazio - Stuttgart 3:1 (Kozak 6', 8', 87'; Hajnal 62')
(prva utakmica 2:0)

Lazio je bez poteškoća slavio u uzvratnoj utakmici protiv Stuttgarta rezultatom 3:1 i potvrdio svoj prolazak u četvrtfinale. Nogometaši Vladimira Petkovića odigrali su dobru utakmicu i dodatno povećali svoju prednost iz prvog susreta protiv njemačke momčadi.

Nogometaši Lazija odlično su otvorili utakmicu i u manje od deset minuta igre riješili pitanje pobjednika i putnika u četvrtfinale. Momčad iz Rima povela je na svojem terenu u šestoj minuti pogotkom Kozaka, a isti igrač udvostručio je prednost svoje momčadi dvije minute kasnije. Rezultat na Olimpijskom stadionu nije se mijenjao do 62. minute, kada su gosti uspjeli smanjiti svoj zaostatak, a strijelac za 2:1 bio je Hajnal.

Taj rezultat je stajao na semaforu do same završnice utakmice, a u 87. minuti svoj treći pogodak za konačnih 3:1 i slavlje Lazija postigao je Kozak.

Fenerbahče - Viktoria 1:1 (Ucan 44'; Darida 60')
(prva utakmica 1:0)

Nogometaši Fenerbahčea odigrali su 1:1 s Viktorijom u uzvratnoj utakmici osmine finala Europske lige i zahvaljujući pobjedi u prvoj utakmici plasirali se u četvrtfinale. Turska ekipa povela je u završnici prvog poluvremena preko Saliha Ucana, Viktoria je izjednačila pogotkom Vladimira Daride nakon sat vremena igre, a rezultat se do kraja više nije mijenjao.

Bordeaux - Benfica 2:3 (Diabate 74', Jardel (ag) 90'+1'; Jardel 30', Cardozo 75', 90'+2')
(prva utakmica 0:1)

U četvrtfinale Europske lige plasirala se i Benfica, koja je s 3:2 slavila na gostovanju kod francuskog Bordeauxa.

Nogometaši Benfice bili su opasniji od početka utakmice, no prvu opasniju priliku imali su domaćini. Igrala se 13. minuta kada je opasno zaprijetio Maurice-Belay, no njegov udarac uspio je zaustaviti vratar portugalske ekipe Artur. U minutama koje su uslijedile Benfica je ponovno preuzela inicijativu na terenu i nakon pola sata igre stigla do vodstva. Zgoditak za portugalsku momčad postigao je Jardel, koji je pogodio glavom nakon kornera. Do kraja prvog dijela domaćini su pokušali poravnati rezultat preko Diabatea, no bezuspješno.

Domaći nogometaši vrlo dobro su započeli drugo poluvrijeme, ali rezultat se nije mijenjao do 74. minute kada je izjednačujući pogodak postigao Diabate. No, 1:1 je stajalo na semaforu tek malo duže od jedne minute, a Benfici je vodstvo vratio Cardozo koji je pogodio za 1:2.

Taj rezultat stajao je na semaforu do sudačke nadoknade, kada je prvo Bordeaux izjednačio zahvaljujući autogolu Jardela, a Benfica je u 92. minuti potvrdila svoj prolazak u četvrtfinale drugim golom Cardoza.

Europska liga, završnica

osmina finala

Viktoria Plzeň0:1Fenerbahçe
Benfica1:0Bordeaux
Anži Mahačkala0:0Newcastle
Stuttgart0:2Lazio
Tottenham3:0Inter
Levante0:0Rubin Kazan
Basel2:0Zenit
FCSB1:0Chelsea
Fenerbahçe1:1Viktoria Plzeň
Bordeaux2:3Benfica
Newcastle1:0Anži Mahačkala
Lazio3:1Stuttgart
Inter4:1 *Tottenham
Rubin Kazan2:0 *Levante
Zenit1:0Basel
Chelsea3:1FCSB

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!