Nogomet

Hajduk planira uzvratiti Istri 1961, Split se nada reprizi protiv Zagreba, premijera Matjaža Keka

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 09.03.2013.
Hajduk planira uzvratiti Istri 1961, Split se nada reprizi protiv Zagreba, premijera Matjaža Keka
Foto: Bruno Karadža

Subotnji program hrvatskog prvenstva donosi četiri utakmice, uključujući i dvije u Splitu. Slaven Belupo traži konačno pobjedu, a Rijeka predstavlja novog trenera...

Hajduk u treći prvenstveni krug ulazi s prigodom za "uzvrat" Istri. Puljani su Splićane pobijedili u utakmici u kojoj je dvadesetak tisuća navijača Hajduka došlo pokazati svoju privrženost klubu u trenucima kad je prijetio financijski kolaps. Navijači su tada pobijedili, ne i igrači.

"Istra je dobra momčad, jest da su tu pri dnu ljestvice, ali nema sumnje da će to biti zahtjevna utakmica. Koliko sam ih pratio dobro stoje na terenu i sigurno ćemo morati dati svoj maksimum da dobijemo tu utakmicu", kazao je jedan od nositelja igre Bilih ove sezone Franko Andrijašević.

U tri proljetne utakmice Splićani su izgledali jako dobro, posebno na neugodnim gostovanjima u Koprivnici i Vinkovcima. Protiv Istre Bili žele pokazati da i kod kuće mogu igrati dobro, iako će biti bez kartoniranog dvostrukog strijelca iz Vinkovaca Antona Maglice. No, zato se vraćaju Andrijašević i Jozinović, a Krstičević je umjesto Maglice najavio Jakoliša ili Kouassija.

Nedostaju: Maglica (kartoni), Maloča, Milović, Jonjić, Ozobić (ozljede)

Iako Istra 1961 nije izgubila u prva tri kola proljetnog dijela MAXtv Prve lige, momčadi s dna ljestvice opasno su joj se približile i sada zeleno-žute od zone ispadanja dijeli samo jedan bod. K tome, Pamićeva ekipa mora na jedno od težih gostovanja u ligi, ono na Poljudu, ali pokazala je već da iz Splita može otići u slavljeničkom raspoloženju.

"Idemo se boriti protiv Hajduka. Zadnji put kad smo bili dolje svi su nas bili unaprijed otpisali, a znamo kako je završilo. Trebamo vjerovati da možemo ponoviti rezultat s posljednje utakmice koju smo igrali protiv njih", rekao je Havojić koji se prisjetio 1:0 pobjede Puljana pred 15.000 navijača Bilih.

Uoči puta u Split Istru su ponovno pogodile ozljede važnih igrača. Bačelić-Grgić i Aganović su ostali u Puli, a na Poljudu neće biti ni Blagojevića zbog kartona. Priliku bi zato mogao dobiti bivši igrač Hajduka Obšivač koji je ove zime došao na Aldo Drosinu, a ukoliko nastupi, bit će mu to debi u zeleno-žutom dresu.

Nedostaju: Bačelić-Grgić, Aganović (ozljede), Blagojević (kartoni)

U prvoj utakmici posljednjeg dijela sezone nogometaši Splita na svom terenu dočekuju Zagreb. Prije tri tjedna u Parku mladeži Crveni su protiv istog suparnika slavili 3:2 pa se u subotu nadaju reprizi. Hajduk i Lokomotiva već su podosta odmakli pa Splitu treba pobjeda da se vrati u borbu za Europu.

"Svjesni smo da je svaki sljedeći susret za nas kao jedno malo finale", izjavio je Splitov trener Zoran Vulić. "Zagreb je napadački jako dobra momčad koja ne zaslužuje mjesto na kojemu se nalazi. Na svakoj utakmici u ova tri kola zabili su dva gola. Vraća im se Štrok, imaju Šovšića, Abdurahimija i Medića. Mi moramo igrati našu igru koju gajimo i onda neće biti problema."

Vulić u ovom susretu na raspolaganju neće imati kapetana Ivicu Križanca, koji je prikupio tri žuta kartona, te gripoznog Matu Pehara. U konkurenciju za nastup nakon tri se mjeseca vratio Ante Vitaić, koji je zaigrao sredinom tjedna u Županijskom kupu protiv Mračaja.

Nedostaju: Križanac (kartoni), Pehar (gripa)

Nakon poraza od Splita prije dva tjedna Zagrebaši su upisali dvije vrlo vrijedne pobjede protiv Zadra i Intera zahvaljujući kojima su se barem malo odmaknuli od dna prvenstvene tablice i podigli formu te razinu samopouzdanja. Igrači i trener Ćiro Blažević nadaju se pozitivnom rezultatu u novom dvoboju na Parku mladeži.

Prema Blaževićevim riječima, pozitivan rezultat za Pjesnike bio bi osvojen bod na tom prilično teškom gostovanju: "Mi smo danas bolji nego što smo to bili prije te utakmice u Splitu. Od tada smo upisali dvije pobjede koje su nam pomogle u podizanju samopouzdanja. Dobro radimo, bilježimo i dobre rezultate i to nam pomaže da podignemo samopouzdanje."

U utakmici, za koju treneri obiju momčadi tvrde da nemaju nekih posebnih taktičkih zamisli, kod Pjesnika neće biti Denisa Kolingera zbog dobivenih kartona, Josipa Jurendića kojeg muči ozljeda leđa te bolesnog Svena Dedića.

Nedostaju: Kolinger (kartoni), Jurendić (ozljeda), Dedić (bolest)

Nakon što u tri kola nastavka prvenstva Farmaceuti nisu upisali ni jednu pobjedu, subotnja im je utakmica protiv Cibalije pod velikim imperativom upisivanja tri boda. No, za trenera Roya Ferenčinu ipak ima dobrih vijesti.

"Vraćaju nam se tri igrača, Bubnjić, Vugrinec i Batarelo, ovaj potonji je srčan, agresivan, rastrčan, iskusan i daje ton igri. No, to je već sad mnogo bolje i momčad je sad manje-više standardna. Vinkovčani su u teškom položaju i sigurno će tražiti dobar rezultat. Svi znamo da nam treba pobjeda, tako ćemo postaviti igru. Idemo odmah napasti, idemo visoko, želimo dobiti i upisati tri boda", kaže trener.

Posloženo je stanje u obrani, također zbog povratka igrača, a trener i od Raka očekuje bolju utakmicu od one u Zagrebu. Najviše od svega, Ferenčina želi da Cibalia za njegovu momčad bude uvod u seriju pozitivnih rezultata te priprema za Kup, na kojeg je stavljen naglasak ove sezone.

Nedostaju: Brlek (bolest), Novinić, Gregurina, Čanađija (ozljede), Pranjić (kartoni)

Treći krug natjecanja u ovoj sezoni MAXtv Prve lige Cibalia otvara neugodnim gostovanjem u Koprivnici. Porazom od Hajduka prošli vikend Nebeskoplavi su propustili priliku odmaknuti se sa samog začelja ljestvice. Još jedan neuspjeh bitno bi otežao borbu za ostanak.

Iako se njegova momčad nalazi u teškoj situaciji, trener Vinkovčana Miroslav Bojko na konferenciji za novinare poručio je kako ništa nije gotovo. "Raspored je težak kao i za sve klubove s donjeg dijela tablice. Najbitnije nam je da nakon prvih šest kola zadržimo priključak te onda u međusobnim utakmicama izborimo ostanak", rekao je.

Farmaceuti su ove sezone svojevrsna crna mačka za Nebeskoplave. Uzeli su maksimalnih šest bodova iz dva dosadašnja susreta, stoga Bojkovi izabranici imaju motiv za ostvarenje dobrog rezultata. Igrama protiv Osijeka i Rijeke pokazali su da se mogu nositi s bolje plasiranim momčadima, no tek će predstojeći izazovi pokazati pravo stanje vinkovačke ekipe.

Nedostaju: Pavličić, Muženjak, Maras, Zubak (ozljede)

Poslije smjene Elvisa Scorije i lokalnog derbija s Istrom 1961 kojega je odradio sportski direktor Srećko Juričić, debitantski nastup čeka novog trenera Matjaža Keka. Slovenskom je stručnjaku prvi ispit dolazak Intera iz Zaprešića, protiv kojega je Rijeka, zanimljivo, posljednji put slavila na Kantridi. U studenome prošle godine bilo je 2:1.

"Moj je posao bio uočiti dobre stvari, a loše ispraviti. Trebamo poboljšati agresivnost, a s obzirom da idemo po pobjedu, bit ćemo orijentirani prema naprijed. S druge strane, moramo ostati pametni i disciplinirani. Moramo biti i hrabri te igrati s mnogo samopouzdanja", najavio je novi strateg riječkog prvoligaša.

Matjaž Kek na raspolaganju ima cijeli igrački kadar osim dvojice suspendiranih, Nike Datkovića i Gorana Mujanovića. Ozljeda nema, a sastav koji će istrčati protiv Intera bit će poznat tek na dan utakmice. Trener vjeruje da će oni koje izabere znati provesti njegove ideje u djelo: "Zadovoljan sam kako je momčad reagirala na moje principe rada".

Nedostaju: Datković, Mujanović (kartoni)

Nogometaši Intera iz Zaprešića loše su otvorili proljetni dio sezone MAXtv Prve lige. U tri kola osvojili su samo bod i to na gostovanju u Koprivnici, dok su na svom stadionu doživjeli dva izrazito neugodna poraza od Zadra i Zagreba, izravnih suparnika u borbi za ostanak u ligi. U završni dio natjecanja ulaze s 11. pozicije, a za mjestom koje donosi spas trenutno zaostaju tri boda.

Perkovićeva momčad bez pobjede je već šest utakmica. Nanizala je pet poraza i jedan remi, a negativnu će seriju pokušati prekinuti na Kantridi, stadionu na kojem je ta serija i počela. Bila je to utakmica 17. kola kada je Inter od 26. minute vodio golom Oršića, a preokret i bodove Rijeci donio je Benko. Zaprešićki okršaj ovih klubova završio je remijem 2:2.

Nakon utakmice sa Zagrebom Interov je strateg rekao kako njegova momčad "ima igru" i tu je bio u pravu. Inter ne igra loše, ali nedostaje mu realizacija i bit će zanimljivo vidjeti hoće li napadači Budimir i Hadžić, tragičari spomenute utakmice, dobiti još jednu priliku ili će Perković u Rijeci posegnuti za nekim novim rješenjima.

Nedostaju: Mlinar (žuti kartoni)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3368:20+4877
2Lokomotiva 3354:38+1657
3Rijeka 3346:42+453
4Hajduk 3345:31+1452
5Split 3349:37+1252
6Istra 1961 3335:32+344
7Osijek 3325:33-839
8Slaven Belupo 3335:50-1539
9Zadar 3339:61-2236
10Inter-Zaprešić 3336:41-535
11Cibalia 3329:44-1532
12Zagreb 3328:60-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.03.2013. u 15:10
    Ima netko link od Rijeka Inter za stream?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.03.2013. u 14:22
    Pobjede svih domaćina, možda se samo Cibalia trgne i uzme bod.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.03.2013. u 13:22
    ajmo hajduče, torcida je uvik uz tebe!!!!!
    Obrisan korisnik
  • nido09.03.2013. u 12:35
    Pobjede Hajduka, Belupa, Rijeke...remi Splita i Zagreba!
    nido
  • Tizzou09.03.2013. u 12:09
    A dobro, jbg šta se može. Ja sam samo htio ukazati na grešku u tekstu
    Tizzou