Nogomet

Magić: "S obzirom na situaciju, ne mogu i ne smijem reći da sam zadovoljan bodom"

Sa ŠRC Zaprešić:Igor Šestak • petak, 15.03.2013.
Magić: "S obzirom na situaciju, ne mogu i ne smijem reći da sam zadovoljan bodom"
Foto: FaH

U 24. kolu MAXtv Prve lige u Zaprešiću su utakmicu bez golova odigrali Inter i Split. Iako je pobjeda bila potrebna i jednima i drugima, vrlo loš travnjak zaprešićkog stadiona onemogućio je pravu igru pa je utakmica ostala bez izglednih prilika i bez golova. Nakon dvoboja, treneri su istaknuli kako je loš teren igračima ukrao svjetla pozornice, a nijedan od njih nije bio pretjerano sretan ishodom susreta...

Osmu utakmicu zaredom Inter iz Zaprešića nije uspio doći do pobjede. U debiju novog trenera, Rajka Magića, na svom je stadionu odigrao utakmicu bez pogodaka protiv Splita Zorana Vulića. Nije to bila utakmica za nogometne sladokusce, a za to su ponajprije odgovorne vremenske neprilike koje su prethodnih dana pogodile Zaprešić. Gusti snijeg koji je pao u četvrtak doveo je travnjak zaprešićkog stadiona u vrlo loše stanje i uvjeta za pravu igru nije bilo.

Utakmica se uglavnom svela na preskakanje igre, prilika i udaraca prema vratima bilo je vrlo malo, a rezultat 0:0 realno je oslikao događanja na travnjaku. S osvojenim bodom Inter nije uspio uhvatiti priključak s ostalim klubovima koji se bore za ostanak u MAXtv Prvoj ligi, već je ostao na samom začelju.

Vulić: "Ovo nema smisla"

Splitu su bodovi iz Zaprešića bili potrebni u borbi za drugo mjesto na tablici, a nakon dvoboja koji je završio bez golova, trener Zoran Vulić bio je vrlo razočaran uvjetima u kojima se utakmica održala: "Zadovoljan sam svojim igračima i borbom koju su pružili, ali na ovakvom travnjaku igre nije bilo i po meni nema smisla u takvim uvjetima odigravati utakmice. Vjerujem da ni moj kolega Rajko nije uživao i zaista ne znam tko može uživati u takvom nogometu. Žao mi je publike, no teren nije dopuštao ništa više od napucavanja lopte."

"S obzirom na situaciju u kakvoj se nalazimo, ja ne mogu i ne smijem reći da sam zadovoljan bodom", izjavio je nakon utakmice novi trener Diva iz predgrađa pa dodao: "Prema prikazanom, pobjedu nismo zaslužili, no nama neodlučeni ishodi neće donijeti spas. Ako do kraja sezone remiziramo u svih devet utakmica, imat ćemo 30 bodova. S 30 bodova bit ćemo drugoligaši."

Ipak, Magić je pronašao i pozitivne stvari u nastupu svojih igrača: "Preuzeo sam momčad prije samo tri dana i zadovoljilo me što su igrači pokazali kompaktnost, borbenost i kvalitetan pristup. Stajali smo usko i imali smo ideju u iznošenju lopte preko sredine igrališta. Nažalost, kako je utakmica odmicala teren je postajao sve teži i povećao se broj pogrešaka pa smo u drugom poluvremenu ostali bez prilika. Prvo je poluvrijeme u igračkom smislu bilo mnogo kvalitetnije."

Osvrnuo se i na teške uvjete koji su vladali na terenu: "Igrači su mi rekli da im je bilo vrlo teško. Nažalost nismo mogli pobjeći od ovakvih uvjeta. Snijeg koji je pao u četvrtak očistili smo jutro prije utakmice i na površini je ostalo vode koja je onemogućavala igru. Zbog toga se do pogotka nije moglo doći nekakvom smislenom akcijom, već je i jednima i drugima preostalo čekati pogrešku suparnika."

"Do kraja sezone mi moramo igrati napadački, otvoreno i u svakoj utakmici jurišati na tri boda. Pokušat ćemo sve što je u našoj moći kako bismo za početak dostigli naše suparnike. U idućim ćemo utakmicama tražiti neko iznenađenje, pokušati dobiti neku od momčadi koje su kvalitetnije od nas, a onda u izravnim okršajima s klubovima iz donjeg dijela ljestvice nastojati osigurati opstanak", obznanio je svoj plan za spas Intera Magić, pa otkrio što ga trenutno najviše veseli.

"Najviše me veseli što slijedi pauza od dva tjedna. Mislim da ju možemo iskoristiti kako bismo kroz treninge poradili na kvaliteti naše igre i produžili nadu u spas", rekao je Magić.

Stanka je uzrokovana aktivnostima reprezentacije, a iduću utakmicu Inter će odigrati u gostima kod Lokomotive. Split će pak u Parku mladeži ugostiti Cibaliju.

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3368:20+4877
2Lokomotiva 3354:38+1657
3Rijeka 3346:42+453
4Hajduk 3345:31+1452
5Split 3349:37+1252
6Istra 1961 3335:32+344
7Osijek 3325:33-839
8Slaven Belupo 3335:50-1539
9Zadar 3339:61-2236
10Inter-Zaprešić 3336:41-535
11Cibalia 3329:44-1532
12Zagreb 3328:60-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nido15.03.2013. u 21:26
    Al stvarno je zalosno igrati utakmice po ovakvim terenima a ni odgoda nije bas moguca, cijeli raspored onda ode... Da je liga ok pa da financira sa sponzorima prvoligasima nove terene s drenazama i grijanjem...to danas nije skupo toliko, sad svi to rade. U Zenici odradeno bez puno novaca i... [više na forumu]
    nido
  • nido15.03.2013. u 21:24
    Lokosima na mlin :-D
    nido