Rukomet

Dvoršek: "Bolje da u polufinalu FF-a ponovno igramo s Bjelorusima, nego protiv nekog od makedonskih klubova"

Zvonka Keliš • nedjelja, 24.03.2013.
Dvoršek: "Bolje da u polufinalu FF-a ponovno igramo s Bjelorusima, nego protiv nekog od makedonskih klubova"

Hrvatski rukometni prvak u subotu je u Kutiji šibica upisao drugi uzastopni poraz u Regionalnoj ligi, a ovoga puta bolji od njega bio je bjeloruski Meškov Brest. Netom nakon dvoboja gostujući trener Savko bio je zadovoljan ostvarenom pobjedom, as s njime se složio i kapetan Meškova Vukić. Trener Zagrebaša Dvoršek je, pak, pronašao nekoliko dobrih, ali i onih manje dobrih strana ovoga dvoboja te je pojasnio kako se njegova momčad zapravo već dobrano priprema za Final Four SEHA lige.

Bjeloruski Meškov Brest u subotu je u zagrebačkoj Kutiji šibica snage odmjerio s hrvatskim prvakom te je nakon što je pokazao što sve zna i umije upisao pobjedu 32:29 te je tako potvrdio prvu poziciju u Regionalnoj ligi. CO Zagreb je, pak, stigao do svog drugog uzastopnog poraza čime se smjestio na četvrto mjesto u SEHA ligi što bi značilo da će ove dvije ekipe ponovno zaigrati vrlo brzo, u polufinalu Final Foura u Skoplju.

Riječ dvije o samome susretu i pobjedi njegove momčadi kazao je novi trener Bjelorusa Vladimir Savko: "Zahvaljujem se svojim igračima što su pružili tako dobru igru te također i suparniku koji nam do posljednje sekunde nije dao da se opustimo. Upravo ovakve utakmice povećavaju kvalitetu svakog igrača."

"Pobjeda nam je bila nužna stoga sam itekako zadovoljan što se s njome vraćamo u Bjelorusiju. Naime, u posljednje smo vrijeme igrali nešto lošije, izgubili smo neke utakmice pa se potom zbila i smjena trenera tako da je i igračima i klubu ova pobjeda bila važna kako bi mirno priveli sezonu kraju", nadodao je Savko.

Tko će slaviti u trećem međusobnom ogledu?

"Dobra utakmica, bez nekih velikih tenzija, mogao bih čak i reći prijateljska budući da smo i jedni i drugi već ranije osigurali Final Four tako da će u Skoplju sigurno biti drugačije. I nama i njima. Bit će tamo i pritiska i svega, ali mi smo danas pobijedili i time smo jako zadovoljni. Dva puta u jednoj sezoni pobijediti Zagreb to malo kome uspije", kazao je nakon dvoboja bivši Zagrebaš, a sada kapetana Meškov Bresta Ljubo Vukić.

Susret je potom prokomentirao i najbolji strijelac CO Zagreba te subotnje večeri, Jerko Matulić: "Fizički je zahtjevna utakmice iza nas iako nije bilo toliko naboja koliko smo očekivali. Imali smo problema s rotacijama s igračima koje nismo imali na raspolaganju, no smatram da je suparnička momčad zasluženo pobijedila, ali i da ovakva utakmica neće biti u Skoplju. Tamo će biti dosta drugačije, očekujem puno jaču borbu i mislim da ćemo mi slaviti u onom treće međusobnom susretu."

Svoje viđenje dvoboja potom je ponudio i trener Zagrebaša Boris Dvoršek: "Rukometaši Meškova uistinu su igrali dobro te su apsolutno zasluženo pobijedili. Mi smo imali neke probleme prije i tijekom utakmice, naime, riječ je tu o ozljedama Zlatka Horvata te Marka Matića kojeg sada već dugo nema."

Nastavio je potom trener Zagrebaša: "Tijekom utakmice smo, pak, imali tri problema koja se možda nisu odmah vidjela, naime, Luki Stepančiću je negdje u 27. minuti prošetalo koljeno i nismo ga stoga htjeli koristiti cijelo drugo poluvrijeme, a bez njega smo nemoćniji na 6-0 obranu Meškova. Drugi problem su dva isključenja Josipa Valčića, a treći je loše stanje Filipa Ivića koji je na poluvremenu povraćao te je očito pokupio određenu virozu."

"Ovo su bili veliki problemi za nas i Meškov je to iskoristio, otišao je na pet, šest razlike i bilo je teško s kadrom koji nam je ostao sustići taj rezultat. Budući da smo cijeli tjedan trenirali dosta žestoko bili smo svjesni da nećemo imati potrebnu svježinu i onu pravu igru Zagreba što se vidjelo i tijekom cijele utakmice. Međutim, sve je to bilo ciljano i planirano je se već pripremao za završni turnir u Skoplju", vrlo je jasan bio Dvoršek.

Istaknuo je domaći trener potom i čime je to točno bio zadovoljan u susretu, a posebice je istaknuo igru Mandalinića te povratak Špilera: "Nisam nezadovoljan ovim susretom već sam malo zabrinut zbog svega što se zbilo, ozljeda i slično. Mandalinić je pokazao dizanje u formi, naime, posljednjih je mjesec dana bio malo out zbog samopouzdanja tko da mu je ova utakmica vrlo dobro došla. Odigrao je Stipe vrlo korektno s time da može puno bolje. Druga stvar s kojom sam zadovoljan jest povratak Špilera koji još nije u potpunosti fit, ali smo ga gurnuli u vatru da testira nogu."

"Zadovoljan sam dakle, time što smo fizički izdržali utakmicu. Po meni je ova utakmica s naše strane očekivana budući da su obje ekipe osigurale Final Four, dakle nije ovdje bilo tenzija poput onih koje će biti u Skoplju. Nisam, pak, zadovoljna s prvih 10, 15 minuta drugoga poluvremena kada u obrani jednostavno nismo postojali, tu smo odigrali bez kontakta i prekršaja tako da time ne mogu biti zadovoljan", otkrio je Dvoršek kako pozitivne tako i negativne strane njegove momčadi te što to slijedi na završnom turniru u Makedoniji.

Pobjedom Meškova u Zagrebu jedan od polufinalnih parova činit će upravo ove dvije momčadi, dok će preostala dva makedonska kluba morati međusobno odmjeriti snage za samo finale:"Sve četiri ekipe koje su se plasirale na Final Four su one najbolje. Normalno da smo mi zadovoljni, a vjerojatno su i oni što ćemo u polufinalu FF-a ponovno igrati zajedno budući da sama činjenica da igramo u Skoplju govori kako je bolje da igramo međusobno nego protiv nekog od makedonskih klubova", zaključio je trener Zagrebaša Boris Dvoršek.

Foto: Matija Hećimović

Regionalna liga (M)

  • Rezultati
  • Ljestvica

18. kolo

Izviđač CO19:27Metalurg Skoplje
Vardar Skoplje38:29Lovćen Cetinje
Sloga Doboj25:25Borac Banja Luka
Prešov40:36Nexe Našice
RK Zagreb29:32Meškov Brest
1Meškov Brest 18568:518+5040
2Metalurg Skoplje 18471:397+7439
3Vardar Skoplje 18540:462+7836
4RK Zagreb 18516:457+5935
5Prešov 18513:471+4235
6Lovćen Cetinje 18497:523-2629
7Nexe Našice 18501:502-125
8Borac Banja Luka 18439:530-9111
9Izviđač CO 18417:498-819
10Sloga Doboj 18449:553-1044

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH24.03.2013. u 12:01
    Kalkulacije se znaju obiti o glavu
    ALGHAZANTH