Nogomet

Mandžukićev Bayern na "feniks" Juventus u "mitu", Barcelona na Ibrahimovića i ambiciozni PSG

Borna Rupnik • utorak, 02.04.2013.
Mandžukićev Bayern na "feniks" Juventus u "mitu", Barcelona na Ibrahimovića i ambiciozni PSG
Foto: EPA

Bayern, Juventus, PSG i Barcelona na najboljem su putu da ove sezone uzmu prvenstvene titule u svojim državama, a u utorak navečer otvaraju bitku za dva mjesta u polufinalu Lige prvaka...

Bayern - Juventus

Ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka ponudio je tri para s jednim izrazitim favoritom te okršaj njemačkog i talijanskog velikana u kojem se rijetki usude upuštati u prognoze. Dvoboj Bayerna i Juventusa na Allianz Areni pokazat će može li Stara dama izdržati i desetu europsku utakmicu zaredom bez gostujućeg poraza. Posljednji je put Juventus poražen 2010. godine od Fulhama 4:1, kada je ispao iz Europske lige.

"Idem u krevet sa Starom damom i budim se s njom. Ovo je poput antičkog mita, Juventus se vratio poput feniksa", slikovito je poručio Bayernov trener Jupp Heynckes opisavši važnost utakmice i samih priprema za nju, a Bavarcima krila daje i subotnji rezultat - pobjeda 9:2 nad HSV-om. Četiri je pogotka pritom postigao Pizarro, a dva Robben, dok Heynckesove slatke brige povećava i povratak oporavljenih Gomeza - koji će s Mandžukićem konkurirati za mjesto u napadu - i Alabe.

Juventusov strateg Antonio Conte tek će na dan utakmice donijeti konačnu odluku o spremnosti Vučinića i Giovinca za nastup, dok se branič Chiellini oporavio i bit će u sastavu.

Torinezi također imaju razloga za optimizam na temelju prošle prvenstvene utakmice. Da su spremni za Bayern dokazali su gostujućom pobjedom nad Interom (2:1), uz pogotke Quagliarelle i Matrija. Tako su i Bayern i Juventus zadržali svoje prednosti na čelu domaćih prvenstava, pri čemu njemačka momčad već u idućem kolu može i matematički riješiti pitanje prvaka.

"Naravno da smo mi ovdje autsajderi jer igramo protiv jednog od najvećih favorita, ali ne dolazimo izgubiti", kaže Conte, a vrijedi istaknuti da je Juventus u svim europskim četvrtfinalima u kojima je igrao protiv klubova iz Njemačke - prošao u polufinale.

PSG - Barcelona

Nakon "muka po Milanu" u osmini finala, Barcelona kao jedan od favorita za osvajanje naslova Lige prvaka mora u Pariz, na noge sastavu Carla Ancelottija, koji je do četvrtfinala stigao i kroz skupinu sa zagrebačkim Dinamom. Tamo će se susresti i bivšim igračem, "pomilovanim" Zlatanom Ibrahimovićem, koji je nositelj igre francuskog predstavnika i kojemu je ukinuta druga utakmica suspenzije te ima pravo nastupa.

"PSG je brz u protunapadu i snažan u skoku, posebno s Ibrahimovićem i Silvom, ali nisu im to jedine opcije. Imaju dosta trikova u rukavu, kao i sjajne pojedince poput Pastorea i Lavezzija. Morat ćemo biti na 100 posto želimo li pobijediti", kaže Jordi Roura, pomoćnik Tita Vilanove, koji će također biti s Barcelonom na Parku prinčeva.

Katalonci na raspolaganju imaju Xavija i Jordija Albu, koji su uspjeli pravovremeno zaliječiti svoje probleme s bedrenim mišićima, ali će biti bez kapetana Puyola i Adriana. Valdes će ponovno stati na gol.

Ancelotti će momčad morati složiti bez ozlijeđenog Motte, ali zdrav mu je novi Brazilac Lucas, a iščekuje se i odluka hoće li u momčad postaviti engleskog veterana Beckhama. "Teško je zaustaviti igrača poput Ibrahimovića ili Messija. Mi se ne smijemo usredotočiti na protivničke igrače, već na vlastite vrline. Imam dobar osjećaj uoči ove utakmice, kao što sam imao uoči susreta s Valencijom", kaže talijanski stručnjak prije novog testa protiv Španjolaca.

PSG je u petak uspio slomiti Montpellier pogotkom Gameira u završnici, Barcelona je uz novi pogodak i rekord Messija uzela bod kod Celte, a Parižani za domaći poraz u europskim natjecanjima ne znaju još od 2006. godine i utakmice s Hapoelom iz Tel Aviva (2:4). Nakon toga su nanizali 23 utakmice bez poraza.

Liga prvaka - završnica

četvrtfinale - prve utakmice

PSG2:2Barcelona
Bayern2:0Juventus
Real Madrid3:0Galatasaray
Málaga0:0Borussia D.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.04.2013. u 22:40
    Evo me žabari!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.04.2013. u 20:02
    Vidimo se posle utakmice,žabari!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.04.2013. u 18:48
    danas bayern pada!
    Obrisan korisnik
  • Sensation02.04.2013. u 17:19
    svidja mi se slika, igra bayern a u pozadini hrvatska zastava. bit ce zanimljive utakmice,manje vise sam neutralan i nadam se da se nece biti previse taktiziranja. (navijat cu za bayern zbog madze, ili bar da postigne koji gol.) )
    Sensation
  • Obrisan korisnik02.04.2013. u 15:08
    di odma covice ode na borussiu i malagu,pa neigraju oni danas tako da ih mos sutra komentirat..a veceras sve osim veliki pobjeda juvea i barce ce bit big surprise..
    Obrisan korisnik