Liga prvaka - završnica, Četvrtfinale - prve utakmice, 03.04.2013, 20:45 h, Santiago Bernabéu
Suci: Svein Oddvar Moen, Kim Thomas Haglund, Frank Andås (Norveška)
Real Madrid
Real Madrid
Cristiano Ronaldo 9'
Karim Benzema 29'
Gonzalo Higuain 73'
3:0(2:0) Galatasaray
Galatasaray

Video: Real Madrid siguran protiv Galatasaraya: Ronaldo, Benzema i Higuain srušili goste iz Istanbula

Maj Gašparac • srijeda, 03.04.2013.
Video: Real Madrid siguran protiv Galatasaraya: Ronaldo, Benzema i Higuain srušili goste iz Istanbula
Foto: EPA

Nogometaši Real Madrida nisu dopustili iznenađenje u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka protiv Galatasaraya. Kraljevski klub je na svojem terenu slavio s uvjerljivih 3:0 i približio se ulasku u polufinale. Nakon prvog poluvremena igrači Josea Mourinha imali su prednost od dva pogotka, a do kraja susreta još su ju dodatno povećali....

Real Madrid
Galatasaray
Real Madrid
Galatasaray
41
Diego Lopez
2
Raphaël Varane
4
Sergio Ramos
5
Fabio Coentrao
6
Sami Khedira
10
Mesut Özil
(do 80')
14
Xabi Alonso
15
Michael Essien
22
Angel Di Maria
(do 86')
7
Cristiano Ronaldo
9
Karim Benzema
(do 65')
Pričuvni igrači
 
Gonzalo Higuain
65'
 
Luka Modrić
80'
 
Pepe
86'
Trener
Jose Mourinho
25
Fernando Muslera
13
Dany Nounkeu
26
Semih Kaya
27
Emmanuel Eboue
4
Hamit Altintop
(do 78')
8
Selçuk Inan
10
Felipe Melo
11
Albert Riera
(do 83')
14
Wesley Sneijder
(do 46')
12
Didier Drogba
17
Burak Yilmaz
Pričuvni igrači
 
Gökhan Zan
46'
 
Umut Bulut
78'
 
Nordin Amrabat
83'
Trener
Fatih Terim

Trener Real Madrida Jose Mourinho odlučio je u vezni red postaviti Xabija Alonsa i Samija Khediru, ispred kojih su bili Mesut Özil, Angel di Maria i Cristiano Ronaldo, a u vrhu napada našao se Francuz Karim Benzema. Hrvatski reprezentativac Luka Modrić utakmicu je započeo na klupi, a u igru je ušao u 80. minuti. S druge strane, trener Galatasaraya Fatih Terim odlučio je u napad protiv Madriđana staviti Buraka Yilmaza i Didiera Drogbu, iza kojih je bio bivši član kraljevskog kluba Wesley Sneijder.

Domaći nogometaši vrlo odlučno su započeli utakmicu i prvi put zaprijetili nakon tri minute igre. Di Maria je tada uputio centaršut, Benzema je pokušao glavom, no nije bio precizan. Nedugo nakon toga Galatasaray je pokušao odmah uzvratiti preko Felipea Mela, ali niti njegov udarac nije išao u okvir gola.

Real Madrid je nastavio s pritiskom prema golu gostiju, a obrana Galatasaraya izdržala je do devete minute, kada je Cristiano Ronaldo iskoristio asistenciju Özila i postigao svoj deveti pogodak u ovosezonskoj Ligi prvaka.

Manje od pet minuta nakon što su primili taj pogodak, gostujući nogometaši mogli su i izjednačiti. U prilici se našao Drogba, ali bjelokošćanski napadač nije bio uspješan, baš kao i Hamit Altintop koji je uputio udarac iz daljine nešto kasnije.

Bivši napadač Chelseaja je u 28. minuti uputio još jedan opasan udarac iz daljine, ovaj put u okvir gola, no spreman je bio vratar Real Madrida Diego Lopez. Otprilike minutu kasnije nakon tog pokušaja Galatasaraya, turska momčad primila je drugi pogodak.

Igrala se 29. minuta kada je Michael Essien uputio centaršut s desne strane, a loptu u sredini prihvatio Benzema i udarcem s ruba peterca metara svladao vratara Galatasaraya Fernanda Musleru za 2:0.

U trenucima koji su uslijedili nogometaši turske ekipe su preuzeli inicijativu i pokušali smanjiti svoj zaostatak preko Drogbe, Altintopa i Yilmaza, koji nisu imali uspjeha, a domaćini su strpljivo čekali njihovu pogrešku, nakon koje bi uslijedio brz kontranapad.

No, rezultat se više do kraja prvog poluvremena nije mijenjao. Real Madrid je pokušao povećati svoju prednost preko Ronalda, koji nije bio precizan iz slobodnog udarca, a za Galatasaray je dobru priliku imao Emmanuel Eboue.

Na prvu prijetnju u nastavku čekalo se tek nekoliko minuta, kada je ponovno pokušao Ronaldo iz slobodnog udarca, no nije imao uspjeha. Mnogo opasniji Madriđani su bili u 64. minuti kada se "oči u oči" s Muslerom našao Di Maria, ali Argentinac je pucao ravno u vratara Galatasaraya.

Momčad Real Madrida nastavila je s dobrom igrom, a Galatasaray je treći pogodak primio u 73. minuti. Strijelac za 3:0 bio je Gonzalo Higuain, koji je u igru ušao u drugom poluvremenu i pogodio glavom nakon centaršuta Alonsa iz slobodnog udarca.

Nedugo nakon toga u igru je ušao hrvatski nogometaš Luka Modrić, koji je vrlo brzo i uputio udarac iz daljine, ali vratar Galatasaraya to je zaustavio bez poteškoća.

Nogometaši Galatasaraya do kraja utakmice nastojali su doći do počasnog pogotka, kojime bi održali nadu za prolazak u sljedeće kolo, no rezultat se više nije mijenjao te se Real Madrid nakon prve utakmice protiv turske ekipe približio svojem 24. polufinalu u povijesti u Ligi prvaka.

Liga prvaka - završnica

četvrtfinale - prve utakmice

PSG2:2Barcelona
Bayern2:0Juventus
Real Madrid3:0Galatasaray
Málaga0:0Borussia D.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The Phantom04.04.2013. u 16:34
    Da, svakako se gura Barca, prvo smanje Ibri suspenziju da može igrat pa zabije gol i zaleđa. Šta bi tek bilo da su protiv tog finala?!
    The Phantom
  • Obrisan korisnik04.04.2013. u 16:28
    UEFA očito želi svim silama osigurati finale Real - Barcelona. Zato su i odgodili ždrijeb polufinala da bi to bilo lakše namjestiti, nego da su odmah četvrtfinalne parove izvlačili i za polufinale. E baš bi mi bilo drago i s užitkom bi gledao finale Bayern - Borussia.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.04.2013. u 11:46
    ove godine real MORA igrati finale.sramotno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.04.2013. u 09:57
    Real osiguro prolaz, iako neigraju najbolej sto mogu srećom igra CR i Ozil pa je lakše onda sve dobar golman sinoć
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.04.2013. u 08:39
    Ovo suđenje više nije normalno...ako onaj start Benzeme nije za CRVENI onda ja stvarno više nemam što komentirat nogomet....i da 3 sudca nisu u stanju vidjeti dvostruko igranje ruke u 16-cu samo nekih par metara o njih onda to stvarno više nema smisla. A prvi start Ramosa u 16-cu za penal je po... [više na forumu]
    Obrisan korisnik