Liga prvaka - završnica, Četvrtfinale - prve utakmice, 02.04.2013, 20:45 h, München, Allianz Arena
Suci: Mark Clattenburg, Simon Beck, Stephen Child (svi Engleska)
Bayern
Bayern
David Alaba 1'
Thomas Müller 63'
2:0(1:0) Juventus
Juventus

Video: Alaba u prvoj minuti iznenadio Juventus, Müller potvrdio pobjedu Bayerna

Josip Piršljin • utorak, 02.04.2013.
Video: Alaba u prvoj minuti iznenadio Juventus, Müller potvrdio pobjedu Bayerna
Foto: EPA

Prvi četvrtfinalni dvoboj Bayerna i Juventusa u Ligi prvaka završen je pobjedom Bavaraca. Bianconeri su primili gol već u prvoj minuti susreta, a sastav Juppa Heynckesa u Torino će otići s prednošću od 2:0. Mario Mandžukić je bio jedan od boljih na terenu upisavši se pritom u asistente.

Bayern
Juventus
Bayern
Juventus
1
Manuel Neuer
4
Dante
5
Daniel van Buyten
21
Philipp Lahm
7
Franck Ribery
(do 90'+3')
25
Thomas Müller
27
David Alaba
30
Luiz Gustavo
31
Bastian Schweinsteiger
39
Toni Kroos
(do 16')
9
Mario Mandžukić
(do 90'+1')
Pričuvni igrači
10
Arjen Robben
16'
33
Mario Gomez
90'+1'
11
Xherdan Shaqiri
90'+3'
Trener
Jupp Heynckes
1
Gianluigi Buffon
3
Giorgio Chiellini
15
Andrea Barzagli
19
Leonardo Bonucci
26
Stephan Lichtsteiner
8
Claudio Marchisio
21
Andrea Pirlo
23
Arturo Vidal
13
Federico Peluso
(do 75')
27
Fabio Quagliarella
(do 65')
32
Alessandro Matri
(do 65')
Pričuvni igrači
9
Mirko Vučinić
65'
12
Sebastian Giovinco
65'
6
Paul Pogba
75'
Trener
Antonio Conte

Na Allianz Areni u Münchenu Bayern je potvrdio ulogu laganog favorita protiv Juventusa i slavio s 2:0. Lideri njemačkog i talijanskog prvenstva odigrali su vrlo zanimljivu utakmicu, a Bianconeri će morati priznati svojim suparnicima da su bili bolji. Hrvatski napadač Mario Mandžukić odigrao je gotovo cijeli susret i odličnu partiju okrunio je asistencijom.

Obje su momčadi dočekale međusobni dvoboj u odličnom raspoloženju. Bayern je s čak 9:2 pobijedio u Bundesligi HSV, dok je Juventus u talijanskom prvenstvu svladao Inter u Milanu. I jedni i drugi su u svojim ligama praktički osigurali naslov prvaka, te su se mogli potpuno koncentrirati na Ligu prvaka.

I Bayern i Juventus su nastupili u gotovo najjačim sastavima. Stoperski dvojac bavarske momčadi činili su Dante i Van Buyten, a iza Mandžukića igrali su Ribery, Kroos i Müller. Robbena je Jupp Heynckes ostavio na klupi, no ubrzo ga je morao uvesti u igru nakon što se Kroos ozlijedio.

Antonio Conte je svoje prvotimce postavio u klasični 3-5-2 sustav, a pomalo iznenađujuće na lijevom boku se umjesto Asamoaha pojavio Peluso. S obzirom da su Vučinić i Giovinco bili "načeti" ozljedama, priliku su u napadu Stare dame dobili Matri i Quagliarella.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Tek što su igrači krenuli s centra, domaća je momčad došla do vodstva. Loptu je na otprilike 30 metara primio Alaba i odlučio pucati. Izgledalo je kako će to biti lagan zadatak za Buffona, no vratar Juvea ostao je na krivoj nozi, a lopta je malo primijenila smjer i ušla u mrežu.

Bavarci nisu mogli poželjeti bolji start, poveli su već iz prvog napada i mogli su rasterećenije igrati u nastavku. U prvih 45 minuta bili su neosporno bolja ekipa na terenu i u više su navrata prijetili golu gostiju. Mandžukić je u 20. minuti sjajno oduzeo loptu, proslijedio je do Riberyja, a Francuz je pucao malo pored gola. Robben se našao u nekoliko izglednih situacija, ali nije uspio poentirati. Na drugoj strani Matri i Quagliarella su bili odsječeni, a Juve je pokušao ugroziti Neuera s par opasnih udaraca.

U sličnom ritmu nastavilo se i u drugom poluvremenu. U 49. minuti Luiz Gustavo je odličnom loptom uposlio Mandžukića, napadač Bayerna oštro je tukao u bliži kut, no Buffon se ovog puta istaknuo obranom. U 64. minuti domaći su bolju igru naplatili drugim pogotkom. Gustavo je uputio neugodan udarac prema Buffonu koji je zaustavio njegov pokušaj, ali odbijenu loptu pokupio je Mandžukić i asistirao Mülleru koji nije imao težak posao.

Odmah nakon toga Conte je odlučio povući s terena dvojac iz napada Matrija i Quagliarellu koji nisu mogli doći do izražaja. Ušli su Giovinco i Vučinić, ali niti oni se nisu istaknuli do kraja utakmice. Vidal je u 69. minuti u kratkom roku imao dva jako dobra udarca, ali vrata crvenih obranio je Neuer u oba navrata. Sastav iz Münchena zadržao je svoju prednost do kraja, te će u Torino otići s ugodnom prednošću.

Liga prvaka - završnica

četvrtfinale - prve utakmice

PSG2:2Barcelona
Bayern2:0Juventus
Real Madrid3:0Galatasaray
Málaga0:0Borussia D.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.04.2013. u 16:48
    Bayern i Juventus su oduvijek bili moji klubovi za koje navijam otkada pratim nogomet i otkada znam za sebe, a to je sad već podosta godina i uvijek ću i dalje navijati za njih, jer su to institucije nogometa. Cijelu sam se sezonu nadao da ću ih gledati u finalu, ali nažalost UEFA ih je spojila već... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.04.2013. u 16:00
    juventus- 30 naslova na terenu, 2 ispod stola
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.04.2013. u 12:19
    bayernovi navijači-kad vaš klub prestane zabijat golove iz zaleđa onda se javite!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.04.2013. u 10:59
    istinahttp://www.hrsport.net/SportnetKlub/Tema.aspx?pID=3379903#poruka3379903evo za pajdase sta su "minusirali" hahhaa za utakmicu prva liga ,ove gluposti da je juventus igra lose ma sinko bayern mu nije da disat a kamoli igrat, samo se siti koliko se golova moga naprimat buffon, cestitke juveu (na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.04.2013. u 10:18
    Valjda je i sudac 2-3 puta pogledal to pa onda odlučil da je to ipak regularan gol, jer ovak na prvu sigurno nije tu nogu primjetil. Al nije ni bitan taj offside. Buffon je trebao bolje reagirat kod te lopte, a bogami i kod onog prvog gola. Što se tiće žutih mislim da se u Bayernu nemaju kaj žalit... [više na forumu]
    Obrisan korisnik