Nogomet

Video: Iznenađujuće dobar Basel zabio dva pogotka na gostovanju kod Spursa, Fenerbahče bolji od dvoje lošijih

Ivan Pavić • četvrtak, 04.04.2013.
Video: Iznenađujuće dobar Basel zabio dva pogotka na gostovanju kod Spursa, Fenerbahče bolji od dvoje lošijih
Foto: EPA

Basel je došao nadigravati se s Tottenhamom, što je izgleda iznenadilo i same domaćine. Mogli su, a i trebali biti pobjednici u ovom susretu. U azijskom dijelu Istanbula, Fenerbahče je pomalo nezasluženo došao do prednosti od dva pogotka, pogocima u zadnjih 15-ak minuta utakmice...

Tottenham - Basel 2:2 (1:2)
(Adebayor 40', Sigurdsson 58'; Stocker 30', F. Frei 34')

Sjajno prvo poluvrijeme vidjeli smo na White Hart Laneu. Murat Yakin, trener Basela, najavio je prije utakmice da će od prve minute krenuti otvoreno. I nije lagao. Gosti su krenuli bez respekta, kao da su oni favoriti. Uspjeli su zaustaviti i Garetha Bale tako da je Tottenham bio poprilično neprepoznatljiv prvih pola sata. A u 30. minuti okrunili su svojom dobru igru i vodstvom, te vrlo važnim golom u gostima. Nakon lijepe akcije Basela vratnicu pogađa Marco Streller, lopta se odbija do Valentina Stockera koji pogađa za 0:1. U 34. minuti, još jedan hladan tuš za domaću publiku. Nakon udarca iz kuta za 0:2 pogađa Fabian Frei.

Tottenham se do kraja prvog poluvremena ipak uspio pribrati te su postigli pogodak koji im je vratio nadu. Nakon udarca Balea, u 40. minuti, lopta dolazi do Scotta Parkera koji asistira za Emmanuela Adebayora. U 43. minuti, vratar gostiju Yann Sommer brani udarac Gylfiju Sigurdssonu, a Parker promašuje prazna vrata s manje od pet metara.

U drugom dijelu Tottneham je i poravnao rezultat, zahvaljujući Sigurdssonu, koji je šutirao iz daljine, a lopta se odbija od Fabiana Schära te odlazi iza Sommera.

Na kraju, treba se priznati da je Basel bio bolji, ali da im je netko prije susreta ponudio ovaj rezultat, vrlo vjerojatno bi ga potpisali bez puno razmišljanja. Na kraju utakmice s terena je zbog ozljede gležnja iznesen Bale, a kakva je težina ozljede saznat će se uskoro.

Fenerbahče - Lazio 2:0 (0:0)
(Webo 78', Kuyt 90')

Potpuno suprotnu utakmicu, s malim brojem prilika vidjeli smo u Turskoj sve do pred sam kraj utakmice kada je Fenerbahče stigao do dva vrijedna pogotka.

U prvom poluvremenu najzanimljiviji trenutak dogodio se u 17. minuti kada je Moussa Sow pogodio vratnicu.

U drugom poluvremenu Fenerbahče ipak malo bolji. Crveni karton, odnosno drugi žuti, koji je zaradio branič gostiju Ogenyi Onazi, pridonio je da se gosti povuku te prepuste inicijativu domaćima. Još jednu vratnicu pogodio je veznjak Fenera Raul Meireles u 49. minuti. Ipak, domaći dolaze do vodstva nakon jedanaesterca koji je napravio Stefan Radu igranjem rukom u šesnaestercu. Precizan s 11 metara bio je Pierre Webo.

Konačan rezultat postavio je Dirk Kuyt nakon što vratar Lazija Federico Marchetti nije najbolje reagirao na udarac domaćih, te do lopte dolazi Nizozemac i daje Fenerbahčeu lijepu prednost pred uzvrat.

Europska liga, završnica

četvrtfinale

Benfica3:1Newcastle
Chelsea3:1Rubin Kazan
Fenerbahçe2:0Lazio
Tottenham2:2Basel
Basel6:3 **Tottenham
Lazio1:1Fenerbahçe
Rubin Kazan3:2Chelsea
Newcastle1:1Benfica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.04.2013. u 16:15
    Nadao sam se Laziu u finalu, ali ovo će sad biti teško okrenuti.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.04.2013. u 11:06
    Bit će teško na Olimpicu :(
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.04.2013. u 01:14
    Možda ćete mi dat sad minuse i nećete mi vjerovat ali jebeno sam znao da će ovaj Basel bit neugodan, prvo radi Frea ovog koji je lud strijelac stvarno, svaku skoro utakmicu zabija i ne treba mu puno prostora + radi ekipe Basela koja uopce po meni NIJE iznenadenje u ovoj fazi natjecanja. Totenhemu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.04.2013. u 01:11
    Basel igra skroz dobro i imaju par odličnih pojedinaca!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.04.2013. u 23:50
    Ajmo Basel, izbacite Baleham!
    Obrisan korisnik