Europska liga, završnica, četvrtfinale, 11.04.2013, 21:05 h
Rubin Kazan
Rubin Kazan 3:2 Chelsea
Chelsea

Video: Pirova pobjeda Rubina, Chelsea u polufinalu Europske lige

Filip Han • četvrtak, 11.04.2013.
Video: Pirova pobjeda Rubina, Chelsea u polufinalu Europske lige
Foto: EPA

Chelsea je unatoč porazu od 3:2 u Moskvi prošao u polufinale Europske lige zahvaljujući visokoj pobjedi u prvoj utakmici. Igrači Rafe Beniteza dva su puta vodili u utakmici, no Rubin se nije predavao te je pokušavao preokrenuti rezultat sve do posljednjeg sudačkog zvižduka. Odigravši odlično drugo poluvrijeme, upisali su pobjedu, no s njome će natjecanje u Europskoj ligi završiti za ovu sezonu...

Uzvratna utakmica četvrtfinala između Rubina i Chelseaja igrala se u Moskvi, na stadionu Lužnjiki, s obzirom na to da je UEFA zabranila igranje na terenu u dalekom Kazanu. S rezultatom od 3:1 iz prve utakmice, Chelsea je prilično rasterećeno ušao u utakmicu, a ta je rasterećenost donijela rani pogodak.

Prvu je dobru priliku imao Rubin već u trećoj minuti, no udarac Eremenka je blokirao John Terry kojemu je ovo bila stota europska utakmica u dresu Chelseaja. Nakon tog pokušaja, Frank Lampard poslao je dugu loptu sa svoje polovice igrališta, do nje je prvi stigao Fernando Torres, a golman Ryzhikov krivo je procijenio udaljenost od lopte, te je bespomoćno morao gledati kako ga Torresova lopta prelazi i završava u mreži.

Nakon početnog šoka i još nekoliko minuta u kojima je Chelsea potpuno dominirao, Rubin je preuzeo posjed lopte. No nikako nisu uspijevali stvoriti konkretne prilike iz kojih bi značajnije ugrozili gol Petra Čecha. Poluprilike su imali najbolji strijelac Rubina Rondon u 21. minuti kada je njegova lopta otišla daleko od stative, u 34. minuti nakon odličnog driblinga Kasaeva, slab je udarac uputio Eremenko s čime Čech nije imao problema. U najbolju je priliku Rubin došao u posljednjim sekundama sudačke nadoknade kada je Natcho dodao lijepu loptu u šesnaesterac, a udarac Gökdeniz još jednom brani Čech. Time je završeno prvo poluvrijeme.

Već nakon šest minuta nastavka igre počela su uzbuđenja. Loptu je s desne strane ubacio Orbaiz, a najviši u skoku bio je Marcano koji je, uhvativši Čecha na krivoj nozi, poslao loptu u mrežu i izjednačio rezultat.

Veselja Rusa nije dugo trajalo jer već četiri minute poslije Chelsea ponovo dolazi u vodstvo. Dobru su suradnju odradili Ramires i Moses, a potonji je iz sredine šesnaesterca odmjerenim udarcem zabio za 2:1, te tako bacio Rubin u još veći zaostatak s obzirom na dva gola u gostima.

No, uporni Rubin je odbijao predati se. Novo je izjednačenje stiglo u 62. minuti. Po lijevoj je strani povukao Ansaldi i ubacio u šesnaesterac. Ovog je puta najviši u skoku bio Gökdeniz zabivši za 2:2 glavom. potpuno razigralo Rubin, a Chelsea bacilo u podređeni položaj.

Domaća agresivnost dovela je do situacije u 74. minuti u kojoj je Azpilicueta skrivio jedanaesterac. Odgovornost je kao i u Londonu preuzeo Natcho, te je jakim udarcem s bijele točke postavio rezultat od 3:2. Napadi domaćih trajali su još nekoliko minuta u kojima su došli do novih prilika, no za povećanje vodstva nedostajalo je preciznosti. U 81. minuti Rondon se našao sam pred Čechom, ali glavom je poslao loptu ravno u ruke gostujućem golmanu.

Chelsea se u posljednjih deset minuta trgnuo, te pokušavao duže zadržati loptu u svom posjedu. Zgusnuli su obranu, pa je Rubinovo najjače oružje u ovoj utakmici, ubačaji, postalo neefikasno. Rezultat se do kraja nije promijenio, završilo je 3:2, a ukupan rezultat obje utakmice jest 5:4 u korist Chelseaja.

Prve utakmice polufinala na rasporedu su 25. travnja, a uzvrati će se igrati 2. svibnja.

Europska liga, završnica

četvrtfinale

Benfica3:1Newcastle
Chelsea3:1Rubin Kazan
Fenerbahçe2:0Lazio
Tottenham2:2Basel
Basel6:3 **Tottenham
Lazio1:1Fenerbahçe
Rubin Kazan3:2Chelsea
Newcastle1:1Benfica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.04.2013. u 21:05
    ako je ono bio penal....onda ja ne znam šta je to penal
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.04.2013. u 20:29
    torres našao mušteriju!
    Obrisan korisnik