Liga prvaka - Završnica, četvrtfinale - uzvrati, 27.04.2013.
Telekom Veszprem
Telekom Veszprem 28:29 Kiel
Kiel

Kiel po šesti puta u polufinalu, Veszprém Aréna ražalošćena

Ivana Strahija • nedjelja, 28.04.2013.
Kiel po šesti puta u polufinalu, Veszprém Aréna ražalošćena
Foto: EPA

Iako je sve mirisalo na senzaciju, mađarski prvak nije uspio u svojoj Veszprem Areni zaustaviti Kiel u lovu na obranu titule Lige prvaka. Kiel je kao prvi branitelj titule uspio ući na Final Four, usput po šesti puta u sedam godina izborivši polufinale.

Sjajnu utakmicu vidjeli su svi oni koji su uspjeli ući u Veszprem Arenu. Susretu Veszprema i Kiela nije manjkalo ni jednog rukometnog začina, no domaći su nakon 60 minuta bespoštedne borbe morali priznati poraz.

Trener Mađara, Španjolac Carlos Ortega, je po ispadanju svoje momčadi iz Lige prvaka kazao: "Počeli smo jako dobro, poveli i davali sve od sebe, no Kiel je na kraju jesnostavno bio bolji u trenucima koji su odlučili pobjednika. Mi smo promašili, oni su zabili kad je najviše trebalo. Kiel je bio bolji i zaslužio je put u Köln."

Mađari su se za susret iznimno dobro pripremili, o čemu svjedoči početak susreta, kad Veszprem odlazi na 5:1, a situacija ne izgleda nimalo dobro po Nijemce. Mađarski sastav vodi sve do kraja prvog dijela, iako su gosti iz Kiela pomalo smanjivali zaostatak i na odmor se otišlo s 14:12.

U drugom poluvremenu Kiel ulazi mnogo raspoloženije i izjednačuje u 33. minuti na 15:15. Veszprem se uspijeva ponovno odlijepiti, ali ne i odmaknuti, pa nakon vodstva od pogotka - dva domaćih, gosti u 46. minuti izjednačuju na 22:22, a onda golom Marka Vujina i okreću rezultat na 22:23.

Iako to nije bila nedostižna prednost, Veszprem je tada dodatno pogođen ozljedom hrvatskog reprezentativnog golmana Mirka Alilovića, Kiel odlazi na +3, a domaćini uspijevaju tek smanjiti poraz.

"Jako mi je teško išta komentirati, osim da je ovo sport. Poraz je za nas bio iznimno bolan", kazao je nakon susreta vratar Veszprema Nandor Fazekas.

I dok ozljeda Mirka Alilovića (dvije obrane, sedmerac Momira Ilića) u svakom slučaju zabrinjava, a po prvim informacijama radi se o ozljedi stražnje lože natkoljenice, svakako treba naglasiti odličnu večer Renata Sulića, koji je postigao pet golova, isto kao i Laszlo Nagy. U redovima pobjednika, po sedam pogodaka su dali Filip Jicha i Marko Vujin.

Za trenera Kiela Alfreda Gislasona to je bila večer za proslavu: "Odlučila je naša sjajna obrana u drugom poluvremenu. Utakmica je bila fantastična, kao uostalom i prvi susret, a pobjednik se nije znao sve do samog kraja. No, mi smo sada prvi branitelji titule koji su uspjeli proći u Final Four."

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale - uzvrati

Barcelona32:24Atletico de Madrid
Telekom Veszprem28:29Kiel
HSV Hamburg23:25Flensburg
Barlinek Industria Kielce26:15Metalurg Skoplje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.04.2013. u 13:07
    Zašto bi bezveze bilo bez njih ? Vesprezm ima jednako jaku i atraktivnu momčad poput Kiela što i pokazuju ovi tijesni rezultati, tako da je tvoja izjava nepotrebna. Zašto bi Kiel trebao imati automatski pretplaćeno mjesto u final fouru ? To mi je nelogično i dosadno.
    Obrisan korisnik
  • nido28.04.2013. u 03:05
    Ozbiljno sam se zabrinuo da Kiel ne ostane bez final4-a ipak bi bezveze bilo bez njih...
    nido