Liga prvaka - Završnica, četvrtfinale - uzvrati, 28.04.2013.
HSV Hamburg
HSV Hamburg 23:25(10:13) Flensburg
Flensburg

Bitter i Lindberg odveli HSV u polufinale Lige prvaka, Flensburg ostao nadomak senzacije

Igor Šestak • nedjelja, 28.04.2013.
Bitter i Lindberg odveli HSV u polufinale Lige prvaka, Flensburg ostao nadomak senzacije
Foto: EPA

Rukometaši HSV-a izborili su nastup na završnom turniru Lige prvaka. Uz puno muke izbacili su iz natjecanja Flensburg i drugi put u povijesti ušli među četiri najbolja kluba Europe. HSV je iz Flensburga donio šest golova prednosti, ali je deset minuta prije kraja uzvratne utakmice bio na rubu ispadanja. Ipak, u završnici je izborio prihvatljivi poraz rezultatom 25:23. Za HSV su nastupila i tri hrvatska rukometaša, a najučinkovitiji od njih bio je Igor Vori s četiri pogotka. Domagoj Duvnjak je zabio tri i propisno se ispromašivao, dok je Blaženko Lacković postigao jedan pogodak.

S ukupnih 55:51 u dvije utakmice HSV iz Hamburga je pobijedio Flensburg i osigurao plasman na završnom turniru rukometne Lige prvaka. Nakon što je u Flensburgu slavio s 32:26, HSV je na domaćem terenu trebao samo potvrditi prolaz, no doveo se u neugodnu situaciju. "Plesali su po žici" igrači Martina Schwalba, posebno u trenutku kad su gubili sa sedam golova razlike, no uspjeli su u završnoj fazi utakmice ostvariti svoj cilj. Na kraju su poraženi s 25:23, no taj su poraz itekako proslavili.

S hrvatskim trojcem u kadru, HSV je utakmicu otvorio prilično dobro i poveo s 3:1. U toj ranoj fazi dva pogotka je zabio Igor Vori, a za 4:2 je poentirao Domagoj Duvnjak. U 11. minuti domaćini su imali 6:4, no Flensburg je zabio dva uzastopna pogotka i izjednačio rezultat. Golovima Andreasa Nilssona i Hansa Lindberga HSV je još jednom pobjegao na plus dva, no spreman odgovor imali su Steffen Weinhold i Holger Glandorf te izjednačili na 8:8.

Uslijedio je period napadačke suše i za jedne i za druge pa od 16. do 26. minute nije postignut nijedan pogodak. Završnicu prvog dijela bolje su odigrali gosti iz Flensburga i do odmora stvorili prednost 13:10. Raspoloženi su u tim minutama bili njihov vratar Mattias Andersson i krilo Anders Eggert.

Početak drugog poluvremena donio je nove probleme za HSV. Gosti su nastavili s odličnom igrom i u 35. minuti poveli sa 16:11. Marcin Lijewski i Duvnjak smanjili su razliku na tri pogotka, no ne zadugo. Razigrani Weinhold i Lasse Svan Hansen postavili su 19:14 i prisilili Schwalba na minutu odmora. Ni to nije pomoglo HSV-u.

Hansen je dvaput uzastopce poentirao i odveo Flensburg na 21:15, razliku koja ga je ukupno poravnala S HSV-om. Domaći brod nastavio je tonuti i deset minuta prije kraja utakmice na semaforu je stajao rezultat 16:23, s kojim je Flensburg bio u polufinalu Lige prvaka.

Tada se u spasitelja hamburške momčadi prometnuo vratar Johannes Bitter. Zaustavio je par napada gostiju i omogućio Lindbergu i Lijewskom da dovedu HSV na minus tri, samo četiri minute do kraja. Drami ipak ni tu nije bio kraj. Golovima Petra Đorđića Flensburg je u 57. minuti poveo s 25:20 i opasno zaprijetio, ali više od toga nije uspio učiniti. Michael Kraus i Lindberg umirili su navijače HSV-a i postavili konačnih 23:25.

Flensburg je do velike prilike za plasman u polufinale stigao na krilima sjajnog Anderssona i njegovih 20 obrana (47 posto), no u završnici utakmice je Bitter pokazao svoje umijeće i spasio HSV. Utakmicu je završio sa 16 obrana (40 posto). Napadački, Flensburg su predvodili Eggert sa šest i Weinhold s pet golova, dok su kod HSV-a najefikasniji bili Lindberg sa šest i Lijewski s četiri pogotka.

Mrežu Flensburga četiri je puta pogađao i Igor Vori iz sedam svojih pokušaja, a pogodak manje postigao je Domagoj Duvnjak uz vrlo slabu realizaciju 3/12. Blaženko Lacković šutirao je na vrata svog bivšeg kluba četiri puta i postigao jedan pogodak.

HSV se na završnom turniru Lige prvaka pridružio Kielu, Barceloni i Kielceu, a on će se održati prvog vikenda u lipnju. Ždrijeb polufinala na rasporedu je 2. svibnja.

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale - uzvrati

Barcelona32:24Atletico de Madrid
Telekom Veszprem28:29Kiel
HSV Hamburg23:25Flensburg
Barlinek Industria Kielce26:15Metalurg Skoplje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!