Liga prvaka - Završnica, četvrtfinale - uzvrati, 28.04.2013.
Barlinek Industria Kielce
Barlinek Industria Kielce 26:15(12:8) Metalurg Skoplje
Metalurg Skoplje

Hrvatsko Kielce pred svojim navijačima razbilo Červarov Metalurg i osiguralo svoj prvi Final Four

Damir Žbulj • nedjelja, 28.04.2013.
Hrvatsko Kielce pred svojim navijačima razbilo Červarov Metalurg i osiguralo svoj prvi Final Four

Hrvatska će na završnom turniru rukometne Lige prvaka ipak imati svoje predstavnike, nakon što je Kielce očekivano svladalo Metalurg i pred svojim navijačima. Za titulu prvaka tako će se an Final Fouru boriti Venio Losert, Željko Musa, Denis Buntić, Manuel Štrlek i Ivan Čupić, dok je makedonski san Line Červara prekinut uvjerljivim porazom od 11 pogodaka razlike. Kielce je na kraju s ukupnih 53:40 odjurilo prema Kölnu...

Vive Targi Kielce je velik korak prema završnom turniru EHF Lige prvaka napravilo još u Skoplju, pobjedom nad Metalurgom Line Červara od dva pogotka viška. No, 'samo' 25:27, iako su u tom dvoboju imali i puno uvjerljiviju prednost, Makedoncima je dalo tračak nade da u uzvratu u Poljskoj mogu iznenaditi domaćina.

u početku ovog susreta činilo se kako će to biti čvrsta i teška utakmica, uz granitne obrane, velik broj isključenja, a minimalno vodstvo koje su održavali gosti trebala je naslutiti ravnopravnu borbu. No, Metalurg je u otvaranju samo dobro koristio isključenja domaćih rukometaša Jureckog i Jachlewskog.

Nakon slabije partije u prvom dvoboju, vidjelo se kako je hrvatski reprezentativac Ivan Čupić izuzetno raspoložen za igru, nakon drugog pogotka i poravnanja na 5:5 sa sedam metara, izborio je jednu kontru koju je realizirao Jurecki, čime je Kielce u 13. minuti po prvi puta na ovoj utakmici imalo prednost. Od početka utakmice Bogdan Wenta među vratnicama je priliku dao Losertu, što mu je hrvatski vratar uzvratio dobrom dionicom sredinom prvog dijela, s nekoliko dobrih intervencija, odličnom loptom za treći gol Čupića i jednim obranjenim sedmercom.

Na ulazu u posljednjih deset minuta prvog poluvremena Čupiću je malo zadrhtala ruka, kada mu je Angelov skinuo sedmerac, ali domaćin je imao posebno motiviranog Jureckog, koji je u 23. minuti topovskim udarcem i svojim petim pogotkom s igračem više na terenu prvi puta osigurao i +2 (9:7).

Iako je Buntić preuzeo izvođenje penala od Čupića, nastavio je negativan niz, pogodio je vratnicu, ali njegovim pogotkom iz igre dvije minute prije predaha na semaforu je 11:8. Još jedna Losertova obrana u samoj završnici otvorila je mogućnost za kontru Rosinskog pa Kielce u nastavak ulazi s 12:8, odnosno ukupnom prednošću od šest golova viška.

Domaćin i u drugom dijelu nastavlja s boljom igrom, nisu imali problema s Červarovim obrambenim idejama, relativno lagano su dolazili do prilika za pogodak koje su uspješno i realizirali. Čupić je bio precizan s krila, Buntić je fantastično nadmudrio Stanića u jednoj kontri, kada mu je loptu u mrežu smjestio sa svoje polovice terena, a nakon još jedne kontre Rosinskog Kielce odlazi na 15:10.

Više se nisu osvrtali za suparnikom te su do vrha napunili mrežu Metalurga.

Buntić sa svoje polovice 'posramio' Stanića

Sjajan je potez bio Denisa Buntića početkom nastavka utakmice. Kada su se gosti primaknuli na samo -3, hrvatski desni vanjski potegao je jedan napad, vratar Metalurga Stanić izašao je sa svojih vrata kako bi pokušao spriječiti kontru, a Bunta mu je lukavo loptu u mrežu smjestio sa svoje polovice terena. Do kraja je ukupno postigao tri pogotka, Čupić je dodao pet, Štrlek se u listu strijelaca upisao jednom, dok je Musa osim obrambenih zadaća bio u jednoj prilici za gol koju nije realizirao. Losert je jako dobro odradio ovaj dvoboj, a uz nekoliko obrana iz igre skinuo je i jedan sedmerac.

U narednoj fazi utakmice još je domaćin povećao agresivnost u obrani, što je uzrokovalo isključenjima, prvo Buntića pa Muse, no gosti nisu uspjeli koristiti brojčanu prednost na terenu. Odličnu dionicu tada je imao Losert, koji je nizao obrane, a prednost Poljaka rasla je iz minute u minutu.

Čupić se za još jedan promašeni sedmerac, kada je u pokušaju loba Stanića pogodio vratnicu, iskupio brzinski realiziranom kontrom i petim pogotkom za 20:12, 12 minuta prije kraja već odlučenog dvoboja.

Razlika je uskoro postala i dvoznamenkasta, imali su igrači Kielcea i 11 golova prednosti pa je tako priliku u završnim minutama dobio i nedavno oporavljeni Manuel Štrlek, realizirao je jednu kontru nakon još jedne obrane Loserta te su u posljednjih pet minuta ulazi s okruglih deset golova viška, uz veliku feštu na tribinama krcate dvorane.

Akcijom koja može opisati čitav dvoboj, kontrom koju je na kraju realizirao Stojković Kielce je dvoboj s Metalurgom završilo s 26:15, odnosno s ukupnih +13 osiguralo svoje mjesto na prestižnoj završnici s Kielom, Barcelonom i HSV-om, Vorija, Duvnjaka i Lackovića.

Osim jako dobrog Loserta među vratnicama, Kielce se predvodili Michal Jurecki s osam golova iz deset pokušaja te Ivan Čupić, koji je pogodio u pet navrata, no promašio je čak dva udarca sa sedam metara. Červarov sastav nije imao nikakvih ideja u napadu, postigli su ukupno samo 15 golova, a najbolji, ako se to tako može istaknuti, bili su Mojsovski i Vugrinec s po četiri postignuta pogotka.

Foto: www.vivetargi.pl

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale - uzvrati

Barcelona32:24Atletico de Madrid
Telekom Veszprem28:29Kiel
HSV Hamburg23:25Flensburg
Barlinek Industria Kielce26:15Metalurg Skoplje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!