Košarka

Lutz: "Željeli smo imati kvalitetan dodatni trening, u dosta segmenata smo ga i dobili"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • utorak, 30.04.2013.
Lutz: "Željeli smo imati kvalitetan dodatni trening, u dosta segmenata smo ga i dobili"
Foto: Davor Sajko

Bez većih problema, Cibona je na domaćem parketu opravdala ulogu favorita protiv Alkara u 10. kolu Lige za prvaka. Sinjani su u Zagrebu gubili i s 35 razlike, a završilo je s 30 poena prednosti za momčad Danijela Lutza, koji je bio uglavnom zadovoljan prikazanim...

Nakon što je držao priključak do početnog razdoblja druge četvrtine, kada se primaknuo na samo dva poena zaostatka, sinjski Alkar nije uspio duže ostati "na površini" u ogledu s Cibonom u Domu Dražena Petrovića. Vukovi su na koncu slavili s 30 razlike, 102:72, a kako je utakmica bila riješena već do poluvremena, bila je to prilika da Danijel Lutz ravnomjerno rasporedi minutažu među igračima s kojima je ovog utorka raspolagao.

Pavle Marčinković, Cibona: "U prvom poluvremenu nam se dosta događalo da se u tranziciji gubimo u povratku nazad, nije bilo dobre komunikacije. No, na kraju je utakmica bila takva kakva jest."

"Vjerojatno je s nekim izmjenama u drugoj četvrtini na teren došao novi val energije. Iako su i oni pokušali mijenjati, imamo kvalitetniju rotaciju od njih, što je postalo vidljivo u drugoj četvrtini."

"Naš osnovni problem bio je ne tako dobar start", opisao je Cibonin trener poslije visoke pobjede: "Pripremali smo se sa željom da ovog tjedna dobijemo kvalitetan dodatni trening, to smo i dobili u dosta segmenata ove utakmice. Alkar je čvrsta i dobro trenirana momčad, tjera te da radiš dobre blokove, da se krećeš u napadu."

"Bio je ovo vrlo dobro potrošeni dan. Nešto što veseli je pristojna utakmica većina igrača, puno njih otišlo je na dvoznamenkasti učinak", dodao je Lutz, izdvajajući kvalitetno obavljeni posao Pavla Marčinkovića, ponajprije u obrani, kao i ulogu Marka Arapovića u drugom poluvremenu: "Ako zanemarimo scoring, imao je šest napadačkih skokova, a zabio je praktički svaki šut osim dva koja je pucao malo bezveze. Ovo je dobar putokaz za njega kako treba raditi."

Trenera Vukova razveselio je i povratak Davora Kusa poslije gotovo mjesec dana stanke zbog problema s leđima, dok je ovog puta poštedu imao Dario Šarić, kojeg muči ozljeda skočnog zgloba. "Šarić ima još dva prepisana dana slobodno, vidjet ćemo u četvrtak hoće li moći trenirati", rekao je Lutz.

Antonio Bilić, Alkar: "Činjenica je da upadamo u rupe, a nemamo iskustvo da svedemo te crne rupe na što manje minuta. Momci su dali sve od sebe, ali igrali smo protiv momčadi za sav respekt, ovdje smo došli naučiti nešto od njih."

"Distorzija mu se dogodila u petoj minuti utakmice u Zadru, odigrao je dok je bio vruć, ali oteklina je velika. Da je danas igrao, to bi se pogoršalo, iako je hodao bolje nego je to bio slučaj tijekom vikenda. Skinuli smo ga da sluša komunikaciju tijekom utakmice na klupi, njemu je svaka utakmica bitna, bolje je tako nego da bude na tribini", zaključio je trener Vukova o Šariću.

Damir Milačić priznao je da njegova momčad nije mogla pokazati više. "Tijekom cijele sezone sam se trudio da ne 'zakukam', ali ovog bih puta trebao reći da je užasno teško skupiti ekipu", opisao je trener momčadi iz Sinja: "Imali smo tijekom ovog dijela Lige za prvaka tri praktički dobivene utakmice u kojima smo padali na isti način. U ritmu utakmica i s dosta igrača koji su stariji, taj balans u umoru i naporu između utakmica je dosta teško korigirati."

"Ne mogu biti zadovoljan time što smo u prvom poluvremenu primili 26 i 33 poena po četvrtini, u drugom poluvremenu obrana je bila bolja, a veseli što smo imali 41 skok", dodao je Milačić: "Nismo zalutali u Ligu za prvaka, ali poremetile su nas neke okolnosti. Nadam se da ćemo do kraja doći do poneke pobjede, iako ću morati odmarati nekoga od starijih igrača u sljedećoj utakmici."

A-1 Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 122+126
2Cedevita 113+242
3Zadar 113+103
4Jolly JB 77-29
5Kvarner 2010 77-85
6Split 59-56
7Zagreb 212-93
8Alkar 113-208

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.05.2013. u 15:12
    To sa treningom ako je i istina i tako i je - mogao je prešutjeti. Zbog protivika, publike (kome se gledaju treninzi) , a i svojih mladih igrača koji su skloni napadima prepotencije.
    Obrisan korisnik
  • basketas01.05.2013. u 09:53
    Lutz je uvijek odmjeren u izjavama, a sta da kaze za ekipu koju ce ako budu igrali punom snagom sa 7 igraca dobit 50-60 razlike.
    basketas
  • Obrisan korisnik01.05.2013. u 07:29
    Ali, pazi koji je to odnos prema protivniku i nepoštivanje. Lutz utakmicu s Alkaron javno naziva treningon koji in je poslužija. To može samo budala izjaviti.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.04.2013. u 21:24
    Ovo postaje opasno, i Lutz i Marcinkovic su se ufurali da su pametni, jadni mi
    Obrisan korisnik