Rukomet

Našički Nexe u novom hrvatskom derbiju želi pomrsiti račune aktualnim regionalnim prvacima

Zvonka Keliš • srijeda, 15.05.2013.
Našički Nexe u novom hrvatskom derbiju želi pomrsiti račune aktualnim regionalnim prvacima
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši CO Zagreba uistinu nemaju vremena za predah, naime, tek po povratku iz Novigrada gdje su podigli novi trofej Kupa Hrvatske u goste im u Kutiju šibica stiže nimalo ugodan suparnik. U novom hrvatskom derbiju Zagrebaši će dati sve od sebe kako bi i po peti puta svladali našički Nexe koji će, pak, pokušati po prvi puta ove sezone iznenaditi svog protivnika.

Tek je nekoliko dana prošlo od povratka rukometaša Croatia osiguranja Zagreb iz Novigrada u njihovu Kutiju šibica, a već ih očekuju novi zanimljivi i nimalo ugodni dvoboju u sklopu doigravanja za prvaka Hrvatske. Nakon osvajanja Regionalne lige vremena za odmor također nije bilo mnogo, a Zagrebaše je čekalo prvo kolo i nimalo lako gostovanje kod Nexea. Sada, nakon pet odigranih dvoboja Lige za prvaka te osvajanja Kupa Hrvatske, naporan se tempo za momke Borisa Dvoršeka nastavlja, no oni ovoga puta dočekuju momčad iz Našica.

Ivić: "Susret s Nexeom najteži je ispit CO Zagreba"

Mladi Zagrebov vratar Filip Ivić također je kazao riječ, dvije dan prije ogleda s najvećim suparnikom njegove momčadi: "Malo se osjeti umor kod nas, ipak smo odradili dvije utakmice za vikend i dosta se potrošili u završnici Kupa", započeo je Ivić te dodao: "Susret s Nexeom za mene je svakako najteži ispit koji imamo u Ligi za prvaka. Nikoga ne smijemo podcjenjivati, a ponajmanje Nexe. Računica je zapravo vrlo jednostavna. Oni gledaju da pobjede nas i uz naš eventualni poraz za vikend u Poreču preuzeli bi vodeće mjesto na ljestvici. Mi smo odradili dva lakša treninga, pokušali što je više moguće obnoviti snagu i mislim da smo spremni za dvoboj s Nexeom."

Nakon četiri ovogodišnja odigrana hrvatska derbija te isto toliko sigurnih slavlja hrvatskog prvaka srijeda i šesto kolo Lige za prvaka Hrvatske dovode Zagrebovim igračima prvi ogled na domaćem terenu, terenu Kutije šibica. Pred svojim će navijačima Dvoršekovi momci krenuti po šest pobjedu u Premijer ligi, kao i petu nad svojim najvećim rivalom, našičkim Nexeom.

Budući da se ove dvije momčadi itekako dobro poznaju, tajni između njih i ono što mogu ponuditi na parketu uistinu više nema stoga samo vrijedi vidjeti koliko su Zagrebaši umorni nakon završnice Kupa Hrvatske te koliko su rukometaši Kasima Kamenice naučili u posljednjih nekoliko poraza od ekipe iz glavnoga hrvatskog grada.

Sasvim je sigurno kako će Dvoršek i ovaj, kao i sve do sada prvenstvene i ine dvoboje shvatiti ozbiljno te će na teren od prve minute poslati svoju najbolju momčad, no kada ona stvori sigurnu prednost vrijeme će zasigurno biti i za mlade Zagrebove snage koje trebaju dokazati da mogu čuvati i držati rezultat, ali i povećati prednost svoje ekipe. Mladi rukometaši trebali bi se uigrati i u obrani te jednostavno pokazati ono najbolje što znaju da bi na koncu zasluženo primili veliki pljesak od svoje domaće publike.

"Otkako je počela Hrvatska liga već smo navikli da barem dvije utakmice tjedno. Nakon osvajanja Kupa stigli smo se odmoriti i rekuperirati, te smo maksimalno spremni za utakmicu. Vjerujem kako će to biti još jedna velika borba dva najbolja hrvatska kluba. Očekujem tešku utakmicu i smatram da jedino maksimalno ozbiljnim pristupom, od prve do posljednje minute možemo ostvariti pobjedu. Recept je da igramo čvrsto i agresivno, te nakon dobre obrane postignemo što više lakih golova iz kontri i polukontri", uoči ogleda kazalo je lijevo krilo CO Zagreba Lovro Šprem.

"Pozivam sve naše navijače da dođu i da nas podrže na utakmici protiv Našičana. Osim što im garantiramo rukometni spektakl, mislim da je ovo prava prilika da se malo družimo i prvi puta zajedno proslavimo osvajanje SEHA lige i Kupa Hrvatske. Ovo je jedna od uspješnijih Zagrebovih sezona i za dobar dio tog uspjeha zaslužni su navijači. Volio bih vidjeti punu Kutiju šibica i pravi, slavljenički ambijent", izjavio je Šprem.

U suprotnom taboru sasvim je jasno kako se odvija zanimljiva, ali i napeta borba za drugu poziciju u Prvenstvu koja vodi u novo izdanje SEHA lige. Nakon poraza od Zagreba (27:30) i onog pomalo iznenađujućeg od Dubrave (26:30) na samome startu Lige za prvaka Našičani su se uspjeli dići i posložiti te se sada dobrano bore za željenu poziciju broj dva. Upravo stoga nakon lošijeg starta nanizali su slavlja nad Siscijom, Porečom i Karlovcem te sada u onom pravom naletu žele pomrsiti račune i hrvatskom prvaku.

"Nakon poraza o Zagreba u prvome kolu, neću reći očekivanoga jer smo se svi nadali iznenađenju, stigao nam je neugodan i pomalo iznenađujući poraz u Dubravi. Doveli smo se time u nezgodnu situaciju, no stisnuli smo nakon toga najjače što smo mogli, skupili smo glave i nanizali tri pobjede", prisjetio se i otkrio je igrač Nexea Josip Božić Pavletić.

Novi hrvatski derbi prilika je da Našičani ponovno krenu po iznenađenje protiv CO Zagreba: "Očekuje nas još jedan derbi u Zagrebu, utakmica koju dočekujemo bez pritiska jer igramo s aktualnim prvakom, osvajačem Kupa i pobjednikom SEHA lige. No, u Zagreb ne idemo s bijelom zastavom. Želimo pobjedu, želimo nadigravanje, dat ćemo sve od sebe kako bismo iznenadili momčad Zagreba. Ostavit ćemo srce na terenu pa neka pobijedi bolji", nadodalo je desno krilo Našičana.

Novi hrvatski derbi, točnije, ogled šestoga kola Lige za prvaka, na rasporedu je u srijedu u 17:30 sati.

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Karlovac27:28Poreč
Siscia31:32Dubrava
RK Zagreb42:28Nexe Našice
1RK Zagreb 10352:247+10520
2Nexe Našice 10315:300+1513
3Poreč 10303:297+611
4Karlovac 10276:289-138
5Dubrava 10269:309-406
6Siscia 10272:345-732

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.05.2013. u 18:35
    teško-bilo bi to veliko iznenađenje i prvorazredna senzacija
    Obrisan korisnik