Tenis

Murray i Del Potro propuštaju Roland Garros, Britanac se nada povratku na travi

Ivor Krapac • srijeda, 22.05.2013.
Murray i Del Potro propuštaju Roland Garros, Britanac se nada povratku na travi
Foto: EPA

Andy Murray ove godine neće biti u lovu na pobjede i bodove na Roland Garrosu. Drugi tenisač svijeta u utorak je otkazao nastup na drugom Grand Slam turniru sezone zbog bolnih leđa, zbog kojih prošlog tjedna nije izdržao do kraja dvoboja s Marcelom Granollersom u drugom kolu Rima. U Parizu neće biti ni Juana Martina Del Potra...

Andy Murray prijevremeno je zaključio dio sezone na zemljanim terenima. Svjetski broj dva će zbog ozljede leđa morati propustiti nastup na Roland Garrosu, a nada se oporavku i povratku na teren na travi, nakon završetka pariškog Grand Slam turnira na crvenoj zemlji.

Otkazao i Del Potro

Drugi Grand Slam sezone proteći će i bez Juana Martina Del Potra. Sedmi tenisač svijeta i dalje se muči s virusnom infekcijom dišnih puteva. "Razočaran sam, ovo su natjecanja o kojima sanjate da ćete ih osvojiti. Sada se moram u potpunosti oporaviti kako bih bio 100 posto spreman za nadolazeće turnire", izjavio je bivši polufinalist Roland Garrosa (2009.).

Murray je prošlog tjedna u drugom kolu Rima predao Španjolcu Marcelu Granollersu zbog tjelesnih problema, a nakon takvog raspleta, nije bio optimističan izjašnjavajući se o mogućnosti da zaigra u Parizu. Poslije liječničkih pregleda u ponedjeljak i utorak, nedostatak optimizma pokazao se utemeljenim.

U priopćenju kojim je objavio svoju odluku, 26-godišnji Škot izrazio je žaljenje što ga neće biti u Parizu, uz ispriku organizatorima i zahvalu svima koji su mu poslali poruku podrške. "Sada sam u potpunosti koncentriran na povratak na teren u najkraćem mogućem roku", dodao je.

Prije ovog otkaza, Murray je jako dugo bio redovit na Grand Slam turnirima, s posljednjim propuštenim nastupom 2007. na Wimbledonu, kada ga je s terena udaljila ozljeda desnog ručnog zgloba. Te godine nije ga bilo ni u Parizu.

Drugi tenisač svijeta je ovogodišnji dio sezone na zemljanim terenima zaključio s ukupno tri pobjede na tri Masters 1000 turnira, u Monte Carlu, Madridu i Rimu, s najboljim rezultatom u glavnom španjolskom gradu, gdje je bio četvrtfinalist. Na Roland Garrosu, pak, neće biti u prilici ponoviti polufinale iz pretprošle godine ili četvrtfinale iz 2009. i protekle sezone, što su mu najbolji dosezi na pariškoj zemlji.

Glavni turnir Roland Garrosa počinje u nedjelju, a poslije otkaza drugog na svijetu, David Ferrer, trenutno peti na ATP ljestvici, naći će se među vodećom četvoricom nositelja. Uz njega, u tom kvartetu bit će i Novak Đoković, Roger Federer i Rafael Nadal.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.05.2013. u 13:16
    Ajde Čilić prestani se više brukat sa igrom i svima pokaži da vrijediš za top 10,ako može tipsarević,može i naš Čila
    Obrisan korisnik
  • teniosac22.05.2013. u 17:42
    Del Potro stvarno nema sreće,ili ozljede ili bolest..
    teniosac
  • Obrisan korisnik22.05.2013. u 17:27
    Jel to znaci da ce ovaj nas "tenisac" biti medu prvih 10 nositelja haha
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.05.2013. u 14:29
    šteta bi bilo ako wawrinka otkaže..igra odličnu zemljanu sezonu..murray i del potro ionako ne bi ništa posebno napravili..a čiliću je proći par kola veliki uspjeh jer je postao krepalina a tako i igra
    Obrisan korisnik
  • loozer22.05.2013. u 14:21
    Nakon murraya, čini se kako će i rg otkazat wawrinka i del potro, opet se otvara šansa čiliću uz sreću sa zdrijebom da dogura daleko, al s obzirom na njegov "voljni moment" da svi nositelji otkažu rg on ga ni tad ne bi osvojio
    loozer